香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

邊張信用卡報名會不成功?

升級   95.33%

開心
  • 簽到天數: 1 天

因為用信用卡報名不成功時, 會hold住你的個人資料, 不可以再報, 但又要打 n 次電話才人手過數, 又要3,5,7 天, 隨時都滿額 !!!
    我用中銀 mastercard , 衰咗 !
    +1 0
    上一篇︰GU Energy Gel下一篇︰新人報到-南區

升級   0%

該用戶從未簽到

用花旗成功左!

升級   43.68%

該用戶從未簽到

我用hsbc visa, 衰左
    之後打左兩日聽話, 終於有人聽, 佢同我做左人手過數, 話7-14日先會過到數
    我問佢係咪唔使郵寄表格報名, 佢話唔使....但都唔知算唔算係confirm左, 有d擔心
    不過當有先啦, keep住練跑

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 不停向前 於 2010-10-5 13:26 發表
    我用hsbc visa, 衰左
    之後打左兩日聽話, 終於有人聽, 佢同我做左人手過數, 話7-14日先會過到數
    我問佢係咪唔使郵寄表格報名, 佢話唔使....但都唔知算唔算係confirm左, 有d擔心
    不過當有先啦, keep住練跑

我都係用 HSBC Visa, 但係我又覺得我得喎 ?!   
    有個登記電郵俾返我......   

升級   43.68%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-10-5 13:28 發表

我都係用 HSBC Visa, 但係我又覺得我得喎 ?!   
    有個登記電郵俾返我......   

我都唔清楚...可能係我visa verify有問題, 今年經網上報, 佢verify時有個位叫我click and 入password
    我無理佢, 幾秒後佢話我fail左
    不過打左電話去搞, 希望無問題~

升級   20.25%

該用戶從未簽到

恆生visa ok

上年東亞visa唔 ok

升級   56.84%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 jk521 於 2010-10-5 12:42 發表
    因為用信用卡報名不成功時, 會hold住你的個人資料, 不可以再報, 但又要打 n 次電話才人手過數, 又要3,5,7 天, 隨時都滿額 !!!

我用AIG mastercard , 又衰咗....又要3,5,7 天...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 不停向前 於 5-10-2010 13:33 發表

我都唔清楚...可能係我visa verify有問題, 今年經網上報, 佢verify時有個位叫我click and 入password
    我無理佢, 幾秒後佢話我fail左 " />" />hj" />" />
    不過打左電話去搞, 希望無問題~" />" />

你登記左VISA VERIFY, 就一定要經....好衰格

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我幫人報名, 信用卡認證衰左(中銀visa, 忘記左個password), 打左2日電話都唔得
    之後決定唔再等, 拿拿聲入現錢再寄form, 係form上面寫句字話我邊日網上報過, 信用卡認證問題, 未能完成報名程序(呢句寫大隻D字)
    寄表之後第2日就check到有參考編號, 編號上面頭8個字 "20100930" (電腦收到報名的日期) 都係承認左我係當日網上報過名的

升級   25.79%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

恆生 Hang send mastercard is OK..!!

i cannot apply it by HSBC VISA CARD .... PLEASE DO NOT USE VISA for apply !!
    i cannot call their hotline !!
    too busy!

i try to check email and the status of application, but it is empty!
    i stop to apply online by step 2, 未去到第3 步 同意聲明就stop 左 & have the reply as above "session time out"

Finally i use Hang send mastercard to apply again.. it is ok now !!
    very confused and trouble !
    why the net is so hard ?!!!

我唔希望給人扣2次數 ! hsbc visa 一定唔好收我$ !
    我都未 confirm and agree !

恆生 Hang send mastercard is OK..!!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-10-5 22:13 發表
    我幫人報名, 信用卡認證衰左(中銀visa, 忘記左個password), 打左2日電話都唔得
    之後決定唔再等, 拿拿聲入現錢再寄form, 係form上面寫句字話我邊日網上報過, 信用卡認證問題, 未能完成報名程序(呢句寫大隻D字)
    寄表 ...

嘩, 我都衰佐!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

一直用大新卡都沒問題,但今次就fail,25770800這個電話打了好多次都不通,我可以怎樣做?

升級   14.3%

該用戶從未簽到

Same card failed with my entry, ok with my wife.... therefore...

升級   45.79%

該用戶從未簽到

hsbc visa <<<<<<<<<<<<< 衰左! 打左80次左右先打通, 依家搞定左! 上網查有reference no.! 歷時5日!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 baki 於 2010-10-6 22:06 發表
    一直用大新卡都沒問題,但今次就fail,25770800這個電話打了好多次都不通,我可以怎樣做?" />" />

see my post #9, act quick!

升級   100%

開心

我上個禮拜伸請既時候, 見到佢寫明如果用VISA 網上伸請, 要先伸請左VISA 驗證先喎...
    咁多位用VISA 唔得既大大..其實有無伸請左到VISA 驗證?

因為我估可能係佢想做驗證既時候先發現大家無伸請, 所以LOCK 住左..

升級   25.79%

該用戶從未簽到

回復 10# 的帖子

first time , i use HSBC Visa card 我去第2部衰左, i think i do not agree them, 應該沒有過數.

second time, I use 恆生 Hang send mastercard is OK..!! you can try again.

如沒有看錯! 半/全馬已 full , 只有 10km 挑戰組 及1組, 只有這2組可以報
    -- 10挑戰組(5:15am) 及1組 (5:45am)

快, 兄弟姊妹

升級   100%

開心

原帖由 d2wu 於 7-10-2010 15:33 發表
    first time , i use HSBC Visa card 我去第2部衰左, i think i do not agree them, 應該沒有過數.

second time, I use 恆生 Hang send mastercard is OK..!! you can try again.

如沒有看錯! 半/全馬已 full  ...

你VISA 卡有無伸請驗證服務 ? 即係要另外入PASSWORD 果隻呢
    如果無.. 可能唔得既, 你入去報名既時候, 上面大大隻ICON話如果你用既係VISA 咭(唔計MASTER卡), 佢要你伸請左VISA 驗證先得...

假如你係無伸請而報名, 其實可能你係已經過左數, 但個SYSTEM 見係VISA , 就走左去驗證果一頁, 但其實你已經成功左.. 咁個SYSTEM 等唔到要你CHECK PASSWORD 支FLAG/RETURN CODE 之類, 一路等, 一路等, 結果就等到SERVER SESSION TIMEOUT....

以上只係個人估計.......

升級   17%

奮鬥
  • 簽到天數: 15 天

我以前用 HSBC Visa 因為 verify 地址填錯左,
    跟住 lock 咭,要入番 HSBC 自已放番先可以再用。

今次我一共要報四個人,自已用 HSBC Visa 行先,衰左
    另外三個人即刻用 BEA Visa,得左。

電話當然打唔通 我用 email 問佢点算
    等左兩日都無回覆,自已用 passport 再報,OK

跟住佢電話到話幫我人手過數,我唯有多謝佢

升級   21.85%

該用戶從未簽到

原帖由 jk521 於 2010-10-5 12:42 發表

滿額都會預埋你,只要你交番錢,放心