香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 迪迪仔
打印 上一主題 下一主題

[2010/11/6] 08:15 遠征沙田半馬預賽篇

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

要喇要喇

升級   0%

該用戶從未簽到

自從年頭渣打半馬同埋青公430之後,我都未試過跑咁長距離了,
    今次試路跑得晒,起碼都有番d信心,到時都應該會跑得完,
    至於目標時間,暫時唔諗住了.

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 迪迪仔 於 2010/11/7 01:52 發表

自從年頭渣打半馬同埋青公430之後,我都未試過跑咁長距離了,
    今次試路跑得晒,起碼都有番d信心,到時都應該會跑得完,
    至於目標時間,暫時唔諗住了.

我而家最長係16K...睇黎跑完個ASICS 10K 同機場10K...開始要跑長D試下

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 monsterjoe 於 2010-11-7 02:03 發表

我而家最長係16K...睇黎跑完個ASICS 10K 同機場10K...開始要跑長D試下hgj091" />" />hj

現在我跑最長的都只是13K 左右,看來病好後我都要加把勁了 !!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 Carly 於 2010-11-7 14:11 發表

迪迪仔, 你跑成22K一滴水都唔飲, 唔會覺得口乾/口渴的嗎?
    假設你的體重是65kg, 揮發左~2.3kg(5lb)水, 己經是佔左你體內水份的5%了, 是相當多的, 這樣不太好的~
    跑時多少都要飲番d水,performance都會好d~:lovelin ...

但跑個陣仲要飲水,到未落到胃格就容易頂住個胃,
    咁不如跑之前飲多d水仲好啦?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2010-11-7 14:11 發表

迪迪仔, 你跑成22K一滴水都唔飲, 唔會覺得口乾/口渴的嗎?
    假設你的體重是65kg, 揮發左~2.3kg(5lb)水, 己經是佔左你體內水份的5%了, 是相當多的, 這樣不太好的~
    跑時多少都要飲番d水,performance都會好d~:lovelin ...

多謝關心,下次唔敢.
    不過尋日跑既時候,又唔覺口渴喎,所以先無飲水......

題外話,尋日唔見果五磅,今日已經搵番其中三磅了......