香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.3.20 K-Swiss 城市之王挑戰賽 (賽事取消)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   46.67%

該用戶從未簽到

比賽路線太窄,真係唔適合賽跑,仲要係大人細路同一路線,真係好危險!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 philomena 於 2011-3-5 21:28 發表
比賽路線太窄,真係唔適合賽跑,仲要係大人細路同一路線,真係好危險!

上次禁毒賽事已經跑過相近既路線, 加上算係"主場". 呢個路線係唔好跑, 好窄.

10公里賽係跑兩次來回... 其實好似"隔硬"抽夠個公里數字....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 econecon 於 2011-3-5 21:23 發表

飛達賽跑成點呀?

飛達果場我都冇跑
    只係去左影
    事後睇返比賽成績,我又"事後孔明",早知D勁人個個抖緊,我又參賽la~~
    果場如果只要我肯參賽既話,領獎問題不大

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-3-5 22:15 發表

飛達果場我都冇跑
    只係去左影
    事後睇返比賽成績,我又"事後孔明",早知D勁人個個抖緊,我又參賽la~~
    果場如果只要我肯參賽既話,領獎問題不大

其實Ching pb係咩時間?

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 21:23 發表

今日跑過數碼港. 不過唔知係邊度. " />" />" />" />" />

我7日之後跑既Jessica Run 正正就係數碼港舉行
    果度應該唔係全平路,會幾岩我跑下~~

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 22:16 發表

其實Ching pb係咩時間?

我暫時10k PB 係  39'47
    但我跑過10K 賽事唔多,跑過4場
    因我大部分時間係影人跑比賽多過我自己落場跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-3-5 22:20 發表

我暫時10k PB 係  39'47
    但我跑過10K 賽事唔多,跑過4場
    因我大部分時間係影人跑比賽多過我自己落場跑

我相信你好快會入埋sub39, sub38. 係喎. 做咩跑咁少既? 功課忙?

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-5 22:25 發表

我相信你好快會入埋sub39, sub38. 係喎. 做咩跑咁少既? 功課忙?

Ref.:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=10061&extra=page%3D2

我截至現時為止跑左12場長跑賽
    2009 ( 未出道) : 1次
    2010 (夢璃出道之年): 7次 ( 除渣馬外,其餘比賽全部都有獎拎)
    2011 ( 首2個月) :  4次   (1月份跑果D比賽就全部有獎拎)

途程方面:
    6-9km : 5次
    10km:4次
    12-15km:1次
    半馬:2次

我跑咁少就係驚傷,同埋我自己其實有少少"神經質"既
    一心情唔好,分分鍾跑都跑唔郁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-3-5 22:35 發表

Ref.:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=10061&extra=page%3D2

我截至現時為止跑左12場長跑賽
    2009 ( 未出道) : 1次
    2010 (夢璃出道之年): 7次 ( 除渣馬外,其餘比賽全部都有獎拎)
    2011 ( ...

咩叫未出道都跑左1次?

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 martin25 於 2011-3-5 20:05 發表
    出佐路線圖,跑馬路不是跑單車徑,應該有得玩.

同意, 因為一半係跑馬路 (一定要事先向警方申請, 得到批准, 就有得玩), 出得個路線圖, 成事機會十分高.

我成日在西區公園跑去中環碼, 覺得真係麻麻地 , 條路又窄, 碼頭人又多, 所以唔係太適合人多比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2011-3-6 00:07 發表

同意, 因為一半係跑馬路 (一定要事先向警方申請, 得到批准, 就有得玩), 出得個路線圖, 成事機會十分高.

我成日在西區公園跑去中環碼, 覺得真係麻麻地 , 條路又窄, 碼頭人又多, 所以唔係太適合人多比賽

佢係應該有部份路段係馬路(平日唔可能比你跑既路) 不過真係唔適合比賽. 反而港島區點解唔試下域多利道, 不過又係好窄.... 條路..

升級   0%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-6 00:06 發表

咩叫未出道都跑左1次?

果陣未真係加入長跑界ma~~
    我計既所謂出道,係跑D普通人未必會知既長跑賽開始計
    以我加入呢個forum開始計,今年呢個月既21號就剛剛好一年

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2011-3-6 00:42 發表

果陣未真係加入長跑界ma~~
    我計既所謂出道,係跑D普通人未必會知既長跑賽開始計
    以我加入呢個forum開始計,今年呢個月既21號就剛剛好一年

普通人只係知渣打咋

升級   51%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-6 00:10 發表

佢係應該有部份路段係馬路(平日唔可能比你跑既路) 不過真係唔適合比賽. 反而港島區點解唔試下域多利道, 不過又係好窄.... 條路..

舊年 健康萬步數碼港2010 就係由數碼港上域多利道再返回數碼港, 要上落斜路......

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 econecon 於 2011-3-6 02:02 發表
    普通人只係知渣打咋" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

普通人如以前嘅我... 根本唔知運動場係平時都可以入去跑步.       (以為係陸運會租咗場先得)
    我估就算知道渣馬以外嘅比賽, 都唔知係跑得快跑得慢嘅任何人都可以參加......   

本來都有興趣參加哩個賽, 話晒跑城市街道,
    後嚟都係冇報, 估唔到... 而家好似好多問題咁......   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MJ576 於 2011-3-6 14:03 發表

舊年 健康萬步數碼港2010 就係由數碼港上域多利道再返回數碼港, 要上落斜路......  

咁我要check下個賽道先. 我本身練習會有時跑呢度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-6 14:20 發表

普通人如以前嘅我... 根本唔知運動場係平時都可以入去跑步.       (以為係陸運會租咗場先得)
    我估就算知道渣馬以外嘅比賽, 都唔知係跑得快跑得慢嘅任何人都可以參加......   

...

好彩啦. 否則你既個人資料可能比人寄左出去

升級   51%

開心

原帖由 econecon 於 2011-3-7 00:57 發表

咁我要check下個賽道先. 我本身練習會有時跑呢度

前年, “綠色健康跑" 、"JESSICA Run " 健康萬步數碼港”都係跑數碼港。

但舊年開始就淨得 “健康萬步數碼港”& "JESSICA Run" 。

升級   0%

開心

原帖由 MJ576 於 2011-3-7 16:36 發表

前年, “綠色健康跑" 、"JESSICA Run " 同 “健康萬步數碼港”都係跑數碼港。

但舊年開始就淨得 “健康萬步數碼港”& "JESSICA Run" 。

舊年既 "JESSICA Run"係迪迪尼出面跑嫁
    今年先至回歸數碼港