香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 阿火
打印 上一主題 下一主題

我想同比賽攝影者講啲野....

升級   75.8%

該用戶從未簽到

回復 21# 的帖子

雖然我是新來的,未有彼影,也 Thanks 攝影Ching

升級   51.05%

該用戶從未簽到

我都唔知原來咁好架... 有人影埋, post埋, 仲要一問就send返俾你.

自從一次被人影到之後, 就次次記得望鏡頭同揮手... 哈哈..

跑完可以睇返自己d 相, 真係好滿足架. 仲要你地d 機又靚, 技術又好.. 所以我唯一擁有既靚相都係響你地度黎.

特別多謝wadee上星期日幫我影果張...  thanks~ 感激!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬飛 於 2011-1-27 23:39 發表
但旺角影人對我泥講唔係一個太有吸引力的題材-,-

依排確係影少左張數
以前一個人影幾張, 博中焦
但影得多....返去汁相就想死
下下過千張....真係好花時間
依家目標係盡量影哂識的 同埋著網衫的
其次係影有吸引力的, 衣著靚, 表情吸引
盡量睇準構圖先按快門
之後就會影埋其他跑手, 雖然少左....

對我D新手, 山長水遠都唔係太大問題
因為係興趣, 最辛苦都係汁相,
因為影得差-.- 張張要汁光汁色.....

近一兩場都覺得有少少公式化了
但仲未影到令自己好滿意的
所以都會KEEP住影~
期望可以係 影得多D跑友 同 汁得唔使咁辛苦 中間取一個平衡~HAHA

每次POST相後都會逐一睇返COMMENT, 睇係點覆數量, 同COMMENT量 的慢慢增加, 都係推動我的原動力
大家記得留COMMENT呀~~HAHA
每次收PM 要原相 都會好開心~
有點可惜的係.....有好多認為影的好好的......都未有跑手來領相
遲左SEND相俾你地的.....唔好意思.....有拖無欠~~

馬非,
真係唔講都唔知~
原來收PM要原相會係一個推動力~

HEHE,
我以為要原相,
又要你們把FILE選出來再EMAIL,
有時EMAIL又不夠大要分幾次SEND,
是非常麻煩的事~
所以試過一次後,
都唔好意思再問你哋再攞原相~

BTW,
我最深刻的都是Daniel CHING的影相兼打氣和SSCHU師兄每次都好細心將相片分類~ ...
真的很感謝每位出錢出力, 長途跋涉到來幫忙攝影的CHING CTSE~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

好多謝每次為比賽和打氣的所有義務攝影師......

有你們無私的攝影拍照支持...實在是給比賽中運動員打了一支強心針。

讓他得到支持及美好的回憶。

謹~萬二分致敬及謝謝各位偉大攝影師.......

祝  新年快樂    萬事勝意

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 chuen3182 於 29-1-2011 17:40 發表

有你們無私的攝影拍照支持...實在是給比賽中運動員打了一支強心針。

謹~萬 ...

X2

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 chuen3182 於 2011-1-29 17:40 發表

謹~萬 ...

同意
    有了你們拍照的支持,我才會有推動力繼續練跑下去。
    和別人分享喜悅,也是對自己一個向前的推動力。

謝謝!!

升級   29.33%

該用戶從未簽到

我未試過拍跑者的照片,拍攝前需否告知大會,我只有10倍變焦的

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 longlx 於 28/1/2011 16:24 發表

馬非,
    真係唔講都唔知~
    原來收PM要原相會係一個推動力~

HEHE,
    我以為要原相,
    又要你們把FILE選出來再EMAIL,
    有時EMAIL又不夠大要分幾次SEND,
    是非常麻煩的事~
    所以試過一次後,
    都唔好意思再問 ...

咁都比你提吓我嗰名 , 不過你們的欣賞和鼓勵, 是我繼續的動力.
    其實, 在影長跑的過程中, 從中我是學了不少及改進了攝影技巧 . 但我仍是歡喜使用長焦去影.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 2 天

真的無言感激!謝謝各位拍友!運動及攝影我都喜歡,希望有一天也為大家服務拍拍照。