香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

政府白痴,市民自私

升級   41.05%

該用戶從未簽到

近來不知是否老天爺發惡,
還是情天又有恨,要女媧再出山了。

由早落雨落到晚,
無機會出街跑步,
上星期三早收工,
心想不如到家居附近康文署的健身室跑機。

以往只要到健身室買票,
通常都可以立刻進場,
甚少會爆棚。

那天晚飯時間到健身室,
一問票房,姐姐話已爆滿,要執雞,
心裏奇怪,多句口問姐姐,
她答因為這幾個月不收錢,
所以健身室已一早被人book滿。

這才想起政府為了谷奧運,這幾個月都免費任玩康樂設施。

心想無法啦,執雞也好。
嘩,一望條執雞人龍,已經有成十個人
姐姐仲話我排第十個,大佬,即係唔使等啦
不過姐姐卻叫我等,話多數有位。

好了,上一節夠鐘,阿叔入內清埸,
規矩過十分鐘到執雞時間。
但只過了幾分鐘,阿叔就叫一班等雞人入場。

入場照玩可也,
玩完一節,整個健身室最多只有十三,四個人在內,
減去十個等雞人,
即只有三或四個訂了場的大哥現身。

玩完出去問一下姐姐,
原來該健身室最高可以容納二十人,
換句話講,當晚有十六,七位大哥訂了場不到

只有嘆一句,政府白痴,市民自私。

+1 0
上一篇︰2008 Badwater Ultramarathon (14/07/08)下一篇︰源和路運動塲

升級   1.35%

該用戶從未簽到

此情此景,在羽毛球場上,同時上映,平時or週六/日,最早或最late的時段是很少人book的,現在當你入到去個網,都無你份.....得一個字...恨.

升級   0%

該用戶從未簽到

安排真係好白痴!
健身平時都無預約, 點解要預先派飛?
最慶係連買咗月票都係stand by!
咁簡單都唔識! 即場派飛先到先得吖嘛!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

當我聽到特首司政報告話七八九呢三個月免費任玩時,都已經知道大件事
肯定資源大錯亂

以前要錢時都會入去做gym、游水,入面o個d大部真係做、真係練既人
康文d gym本身都唔係好正中,以前玩要你上個course先用得,都唔係好pro,好多人上左唔會用,因為要錢。而家上左course十年無玩既阿豬阿狗都玩得,三個月後d機唔壞都偷笑囉,呢三個月,做gym我就入左gym會

水都應該唔會游,就算游都係游晨早第一節,起碼晨早d水應該最乾淨

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   16.67%

該用戶從未簽到

依三個月康文d gym阿豬阿狗都玩得??  不用上過康文d 健身室簡介會都用得/?!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

咁呢個當然唔係啦,我指阿豬阿狗係o個d十年都唔玩一次gym o個d人,一玩就玩200lbs既「專業」人士

升級   0%

該用戶從未簽到

我都覺得政府今次呢個安排好白痴,同埋真係唔知話book咗場又唔會去打果d人貪心定係無聊。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

其實當中大部份是"黃牛黨"來的

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2008-7-15 10:20 發表
    其實當中大部份是"黃牛黨"來的

幫襯佢地其實無保障,萬一佢地唔現身,你一樣冇得使用場地設施,佢地就財到光棍手,話之你!