香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

閒聊事

升級   50.85%

該用戶從未簽到

以前跑步好夜先跑, 多數11點後, 而家轉左7點幾8點, 雖然跑來跑去都係屋企留下, 但見既野多左好多, 在此分享一下, 我諗好多有跑開街既ching, ctse都會有同樣情況..
我跑既路線是一個580M既正方形, 但有3邊我係跑出馬路, 仲有一邊因為多車所以要上番行人路...
點解我會跑出馬路? 原因有兩個

1. 避左地雷......, 實在太危險, 我巳經中過4-5次, 唔係話討厭放狗人士(我有家人也養了3隻狗仔), 但都希望他們有少少公德心.....每次在球場厠所都要洗半個鐘先敢上番屋企...
2. 避行人同狗.......唔知點解, 永遠都有人做埋0的奇怪野,
    例如, 唔係細佬但行路好似0拍左丸咁, 不規則地行.
            一排人, 一字形咁行, 拍晒手都唔理你.
            見到你跑緊去0個度, 專登行埋你阻你, 同你玩耍盲雞

以前夜跑, 撞人既情況較少(撞狗就早遲都有, 但較少), 而家有時撞到人, 有0的人會因為你有汗而仇視你, 或者"吱"一聲, 你估我好想撞你? 有諗過下都知急停會很傷.....

唉, 籍止舒發一下, 發lo so完畢
p.s. 尋晚竟然聽到個亞婆講電話, 問緊唔知佢邊個話"仲有幾多包, 同我掃晒佢, 我呢頭冇晒", 諗左一陣, 笑左 , 無知既人當真不少
+1 0
上一篇︰買鞋特價情報.香港區下一篇︰中西區跑友報到

升級   98.95%

該用戶從未簽到

您既問題都話有得避..但我試過跑跑下比狗追- -''嚇到我呀媽都唔認得..
好彩隻狗唔夠我黎A_A
p.s.  羊群效應

升級   98.9%

該用戶從未簽到

我就試過俾狗凶,咁我就凶番佢,然後追佢,不過唔夠佢快

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

跑街都話預左要避人. 跑公園的跑步徑(紅地毯)都好多行人.
    運動場400m圈都好多晨運客行.

我每次cal鞋時就唔高興.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

我發現好多人無飲醉都係行唔到直線

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 forget 於 2011-3-19 18:59 發表
    我發現好多人無飲醉都係行唔到直線

x2......好似特登要阻人前進咁

升級   50.85%

該用戶從未簽到

俾狗追...我細個0個陣試過去公厠, 有人岩岩帶隻狗去緊, 我見到隻狗(大狼狗, 大隻過當時既我), 即逃, 隻狗見我跑, 跳過佢主人過來追我 , 嚇餐死, 不過好彩, 大個仔後唔驚狗

通常越會"胡" 你既狗都係細狗, 大狗吠你可以不理, v_1 ching, 隻狗可能想同你玩呢

Gunner ching, 跑長少少狗冇可能夠人跑...但係佢主人竟然冇拉實隻狗俾佢同你踞? 定係流浪狗? 哈哈

trektrek ching, 運動場條路咁闊, 避既成功率會高0的, 跑步徑得個名, 其實都係行人徑一條

行唔到直線唔算係乜問題, 就算行S, Z形都有路捉, 最慘係你遠處見到佢都捉唔到佢路, 行行下突然行另一邊, 講2句電話又突然企係度嘈下...仲有一0的更過份既就係迎面走埋來衝你0個0的, 亦有0的一早轉身望到我直線跑緊過來, 等到你差唔多跑到佢側邊, 去前面頂住你0個0的

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

其實跑街要預左有樓主所講既事情發生
    可以打個比喻,"跑街"你想練速度係冇可能,但有一樣野可以練到既
    就係避障礙物,係街度除左要留意車、人之外,仲有無數既燈柱同垃圾筒

升級   50.85%

該用戶從未簽到

yup, 夢璃, 跑街乜都可能發生, 所以這個post是 "閒聊事" 和 "發 lo so" only