香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   10.53%

該用戶從未簽到

尋日好好天, 所以好多跑友都好時間包括我自己, 我自己就快左45 mins. 不過因為上年太hea啫. 最唔開心就係聽到好多參賽者要入左廠, 希望佢地早日康復. 亦希望大家`以後小心同以安全行先.

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 10:46 發表

" />" /> 我有著褲.. 但係習慣0左著短褲..怕熱...

雙手已經係一對好好既行山杖...幸好 ctse 接受我地既提議..無帶行山杖... " />" />

俾你捉到tim~~係長褲啊~~

無錯!!好彩有你地咋~~~ 些些~~

升級   32.33%

該用戶從未簽到

我退步了 6 分鐘 ...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-14 20:56 發表
2008.12.14 樂善盃簡報
玩完啦,完成時間4'08,成功

恭喜恭喜,今年唔得閒玩,下年試下...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 10:58 發表

大圍兄..想問一問你對鞋在對行蚺蛇...米粉頂... 幫助大唔大... 咬地係未好得多 ?
跑鞋線腳係不二既事實..但我貪怇輕身唯有用佢... hgjD115" />" />hj

對鞋跑山真係一流呀,就算落碎石斜路都冇咩既線,不過當然都會有不足之處啦,除咗對鞋重d仲會硬d,對得耐對腳一定會好辛苦,我隻右腳腳趾都起咗個小血泡,如果妳要著住佢來行/跑六個鐘都幾係野,都要諗諗架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 12:47 發表

對鞋跑山真係一流呀,就算落碎石斜路都冇咩既線,不過當然都會有不足之處啦,除咗對鞋重d仲會硬d,對得耐對腳一定會好辛苦,我隻右腳腳趾都起咗個小血泡,如果妳要著住佢來行/跑六個鐘都幾係野,都要諗 ...

嗯...似乎對鞋都好硬 wow...

咁我想想先~~ 如果重少少而令我行得穩陣0左都值得既...  
不過我想要買番0左水袋背包啦.. 大圍兄有無買 ar???

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 13:16 發表

咁我想想先~~ 如果重少少而令我行得穩陣0左都值得既...  hgjD088" />" />hj

如果只為樂善盃,就不大需要買水袋背包啦!
    我就是特地買了一個來參加,水袋可裝2L水,
    於是昨天便裝滿了去,中途還怕不夠水,在
    長咀喝補給站所提供的,在咸田灣又買了枝Pocari,
    回到終點後打開背包一看,原來還剩起碼1.5L水,
    唔怪得知最尾那一段平路都跑到我死吓死吓,
    仲比大圍兄他們笑我讓賽。
    其實如果只揹一個腰包加約750c.c.水,中途充份
    利用大會的補給及在咸田灣及西灣村都可買到飲品,
    負重少些應該會好一點,因腰包的重量一定比背包輕,
    而且跑起來及落山時,背包都會拋來拋去,很不方便,
    腰包貼身些,應比較方便跑步及速度快些落山。
    但如果是平時hiking,背包可裝多些食物就相對比較合適。

今次是我第一次參加,時間用了4:35,名次是女子組第44名,
    總算有背包及cap帽。
    出長咀中途時,絆了一腳,整個人五體投地般撻在山坡邊,
    我自己都嚇了一驚,如果撻過少少,整個人便會滾下山,
    爬起身後一路行還一路痛,由頭到腳都是沙泥。
    明年如果還會參加的話,裝備配合好些,希望能有些進步吧!

升級   45.6%

該用戶從未簽到

出長咀中途時,絆了一腳,整個人五體投地般撻在山坡邊,
    我自己都嚇了一驚,如果撻過少少,整個人便會滾下山,

me too, lucky having a lady to help me.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrunrun 於 2008-12-15 14:22 發表

回到終點後打開背包一看 ...

我尋日無買野飲都飲得好少水...
    1.5L去1L番... 下次有機會可以裝番少 D 水....
    或者差不多完就倒晒 D 水佢....
    我都覺得背包 "朗朗"下.. 可能因為個背包無腰帶位俾我束住...

小妹有個單水樽腰包... 可能會唔多夠飲呢~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 runrunrun 於 2008-12-15 14:22 發表

回到終點後打開背包一看 ...

ctse, 你好犀利呀, 可以有背囊. 恭喜哂呀
    言下之意, 大會的安排都算唔錯喎.
    我平時已經好少練跑, 越野亦仲少, 因而有點卻步,
    但見到你地的留言及相片, 都有衝動明年去一趟,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-15 14:43 發表

但見到你地的留言及相片, 都有衝動明年去一趟, 0 ...

送上出長咀時所拍照片兩張...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 13:16 發表

咁我想想先~~ 如果重少少而令我行得穩陣0左都值得既...  hgjD088" />" />hj

我買咗呀,但係....
    如果妳係諗住平時攞來行山用都ok,不過果日其實真係唔使用,因為大會有支援同埋途中都有地方補給,應該帶一支水都夠,我同runrunrun ctse之後都呻笨,背住咁重既水跑咗咁遠,如果唔係時間可能仲快d。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-15 14:43 發表

但見到你地的留言及相片, 都有衝動明年去一趟, 0 ...

sue ctse,真係好好玩架,出年我地諗住組織多d人一齊玩,到時預埋妳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 15:17 發表

送上出長咀時所拍照片兩張...

d相影得真係好靚呀,點解ctse唔上埋鏡呀?

升級   83%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-15 16:31 發表
    我都影左d~一齊分享~~" />" />

迪迪.....原來我上咗妳鏡呀,第一張起點果張影到我呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 16:48 發表

迪迪.....原來我上咗妳鏡呀,第一張起點果張影到我呀。hgjD115" />" />hj

咁多人都睇到 ?
    我搵唔到 ching 你 wow~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 15:58 發表

d相影得真係好靚呀,點解ctse唔上埋鏡呀?

趕時間..玩唔到自拍~
    搵次搞個休閒行山....我就可以影相留念~

升級   100%

奮鬥

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 15:55 發表

sue ctse,真係好好玩架,出年我地諗住組織多d人一齊玩,到時預埋妳。

我怕你地等我天黑我都未返, 一唔係我一早已經碌佐落山......
    [quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 16:48 發表

迪迪.....原來我上

升級   100%

奮鬥

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 15:55 發表

我怕你地等我天黑我都未返, 一唔係我一早已經look佐落山......
    原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 16:48 發表

迪迪.....原來我上佐妳鏡呀,第一張起點果張影到我呀。hgjD115" />" />hj

果然好眼力.
    係呢, 係咪指定著佢件黃tee? 方便有意外時, 容易發現