香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mill
打印 上一主題 下一主題

6月26日(星期五)荃灣青公約跑預埋你

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

好好生意wor , 繼續加油, 我要休息一星期~~

升級   98.9%

該用戶從未簽到

繼續 ,聽日去馬遊場學人操長課,希望唔會

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

唔係要黎介我咩??唔係又想用巴士介我掛...可惜星期六早上我過唔到馬遊場,唔係到時同你互介吓....不過我都會在青公操番廿零k既,唯有隔生打牛式同你加油喇....長課操多d就慣架喇,無咁易既...!! [ 本帖最後由 tank1438 於 2011-11-25 09:35 編輯 ]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

各位, 今晚見.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 Gunners 於 2011-11-25 05:37 發表 繼續 ,聽日去馬遊場學人操長課,希望唔會
    mill 姐,我今晚都要 根拿士,星期六同你片過!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 284# 的帖子

坦克車兄,大家一齊加油呀

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 laputa99 於 2011-11-25 00:06 發表 好好生意wor , 繼續加油, 我要休息一星期~~
    成成又唔來, 好生意得去邊喎! 大力,根拿下星期5好返來喇!

升級   100%

慵懶

原帖由 chowsmile 於 2011-11-25 10:50 發表 各位, 今晚見.
    JACKY師兄, 我地7:00就起跑的了, 你要早少少到呀! 來到就搵我地啦! 我會著網衫的.

升級   100%

慵懶

1. mill 2. 坦克車 3. 亮哥 4. cfchan, 13 5. jeff 6. Samson 7. Skylinelin 8. beepatpat 9. pck ( 明天歸隊,希望可以準時到達。) 10. Bloodorc 11. jacky

升級   100%

慵懶

真係要多謝PCK每次的到來, 原來佢住得好遠的架. 衷心感謝你的到來. 不過13同亮哥, JACKY原來都係好遠路到來跑的.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 291# 的帖子

不如揾次假期,我地就番阿彭哥入長州跑,順便食埋海鮮喇謂

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 tank1438 於 2011-11-25 22:58 發表 不如揾次假期,我地就番阿彭哥入長州跑,順便食埋海鮮喇謂" />" />
    都好喎, 贊成!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 tank1438 於 2011-11-25 22:58 發表 不如揾次假期,我地就番阿彭哥入長州跑,順便食埋海鮮喇謂" />" />
    有新意,但跑長洲,咪即係跑山!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝晒!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 tank1438 於 2011-11-25 22:58 發表 不如揾次假期,我地就番阿彭哥入長州跑,順便食埋海鮮喇謂
    贊成X n

升級   13%

該用戶從未簽到

今晚青公約跑終於見到好多位師兄和mill姐了. 小弟一直覺得, 耳聽為虛, 眼見為實. 今晚再次得以驗證以上論點. 事實系, 眾多位師兄師姐都系大話精! 如果其他新跑手睇到佢哋講咩"慢腳", "食塵", "見唔到尾燈"之類的說話, 大可以置之不理或視若無睹. 因為小弟今晚除咗出發果頭兩分鐘之外, 基本上都系一個人喺後面霸嘥條青公唱:"lonely lonely lonelyyy~~~~" . 亮哥因為星期日有賽事要留力, 所以距離嘉頓約一公里外的海旁落斜處已見佢與各位回程中. 喵姐更關心小弟識路與否, 大聲提醒已可掉頭跟大隊回程. 但步大力洪果兩位呢? 就係叫坦克車同埋pck果兩位仁兄. 跑多小弟4k有多, 回程中過咗丁九後只聽到背後一陣風聲, 眼前迅即被一道綠光超越, 而且以頻密嘅步速拋離小弟. 數十秒後, 另一著住長跑網背心的師兄亦以極平穩的跑速略過氣來氣喘的自己. 無錯! 就係pck師兄啦. 最最最令人氣憤嘅係, 返到更衣室前的集合點見到哩兩位師兄, 佢地問我:"咦~~ 你跑咗去邊啊? 見唔到你嘅?" 豈有此理! 真系容忍有個限度 . 下次我坐公交 第一次見到各位跑網的師兄師姐, 大家真系好好, 不斷互相提醒, 打氣, 交流心得. 講心果句, 長跑鍛煉耐力系其次, 途中遇到志同道合嘅同行者, 相互的一句提醒, 勉勵, 真系好比其他的都來得重要. 日後時間允許, 小弟一定多參與大家的約跑趴地. 好多謝各位.

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈哈! 你唔洗訓覺架? 兩點半都未訓? 我地如果衝圈會快好多,跑青公我地會慢跑,我地慢跑既定義係唔喘氣,還可以邊跑邊傾偈的速度,無呃你既! 回程時見到有人受傷,我又去八下(是一對夫妻,女的扭親腳跟,男的還亂咁搖佢痛腳,咪教佢正確急救法),咁都唔算慢? 不過,你腳痛都跑咁遠,替你擔心姐! 如果跑柏油路邊令你受傷,那就不要再跑果條柏油路,搭多兩個站去大學城跑"綠道",正好多架! 我地久不久都有去跑的(多數係廣州跑族搞的比賽)。 有時間星期五多d黎跑青公吧!

升級   100%

慵懶

我無問題啊! 我地問左彭彭得唔得閒先啦! 坦克仔..你唔洗湊仔咩? 咁得閒?

升級   100%

慵懶

原帖由 skylinelin 於 2011-11-26 02:28 發表 今晚青公約跑終於見到好多位師兄和mill姐了. 小弟一直覺得, 耳聽為虛, 眼見為實. 今晚再次得以驗證以上論點. 事實系, 眾多位師兄師姐都系大話精! 如果其他新跑手睇到佢哋講咩"慢腳", "食塵", "見 ...
    ANDY, 你腳有痛就唔好跑住喇! 青公條路永遠等住我地跑的. 尋晚我跑完都出番去搵你..又見唔唔倒. 好彩最後你平安到步.

升級   100%

慵懶

日期:2011年12月2日 (星期5) 集合地點:荃灣公園即如心酒店旁(網球場更衣室門口等) 集合時間 : 7 : 00 pm 準時起跑(不見即散) 路線 : 荃灣公園起步--->深井嘉頓來回 約12.3km(大家可自行加操至青龍頭來回) 晚餐 : (可到時再決定) 報名: 1. mill 2. 坦克車 3. 達達 4. 呀Tim 5. 呀川 6. Chris (TBC) 7. 8. 9. 10. 警告及聲明: 1. 此項聚會適合有經驗跑步人仕(15公里跑90-130分鐘及跑上落斜路),由於體能上有所要求,故此路段只適合曾參與半馬者,身體並無任何疾病(包括已知或隱 疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。 3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。 4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。 5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。 6. 參加者的個人保險須自行負責。 7. 參加者務必遵守香港《道路交通條例》,以及不能在活動中進行競賽。 8. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步。(女跑友可參考 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4186&extra=page%3D1 9. 不得在未經第三者同意下,把第三者的個人資料(特別是ctse資料)以"任何方式"提供給任何人仕。