香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Garmin 910XT

升級   52.3%

該用戶從未簽到

好快會到港, 售價為$3619
http://
www.dcrainmaker.com/2011/
10/
garmin-forerunner-910xt-in-
depth-review.html
+1 0
上一篇︰比賽前飲食問題下一篇︰2011 毅行者網上追蹤

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

呢個價包心跳帶嗎?唔知亮哥會唔會攪團購呢

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

幾靚wor, 不過我已經買咗310xt啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

問過代理,呢個價錢係唔包心跳帶,團購個價錢會平d,不過,優惠只限註冊會員。
    會員想參加這次團購,請留意會員專區。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2011-11-18 13:12 發表
    幾靚wor, 不過我已經買咗310xt啦~

有不同要求既人會買這個的,因為佢有改良,連游水都計到,不用學310XT游水既時候要放係頭上。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2011-11-18 08:22 發表
    好快會到港, 售價為$3619
    http://
    www.dcrainmaker.com/2011/
    10/
    garmin-forerunner-910xt-in-
    depth-review.html

麻煩 orce 師兄講下佢同310XT既分別,有甚麼地方改良了,謝謝!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

可惜上次團購買左310了.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2011-11-18 15:24 發表
    可惜上次團購買左310了.....

我都係,已經有了310,不過睇上述網頁,又真係有好多改良,諗緊!
    無論如何,團購都會照搞。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

亮哥唔好意思, 宜家先有時間做功課
    如有遺漏, 請大家幫忙補充一下

功能上910XT大致上多左
    - 游水既Strok count, 更多既游水功能
    - Virtual racer
    - Run/Walk alert 功能, 跑Farlek有用, Run/Walk亦都係長距離+志在完成既其中一個戰術
    - 910XT用Barometeric去測量高度, 310XT用的是GPS, 910XT會更準繩

外型上
    - 重量一樣 72gram
    - 薄左0.4cm (310XT : 5.4 x 5.6 x 1.9 cm; 910XT : 5.4 x 6.1 x 1.5 cm)

香港行貨價錢(不包心跳帶)
    - 310XT HK$3,400
    - 910XT HK$3,619
    注:香港代理絕不會處理水貨的維修

Garmin Comparision Chart
    https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=142&compareProduct=27335&compareProduct=90671

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝orce兄詳盡的比較資料,好吸引啊!
    最鍾意佢測量高度方面既改良,加埋氣壓應該準好多!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-11-22 16:02 發表
    謝謝orce兄詳盡的比較資料,好吸引啊!
    最鍾意佢測量高度方面既改良,加埋氣壓應該準好多!

期望佢既GPS技術同時會再進一步! 話晒都係新野

升級   14.74%

該用戶從未簽到

多谢 orce 兄。 关注团购中。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 purepink 於 2011-11-23 00:14 發表
    多谢 orce 兄。 关注团购中。

團購已開始並且很快會截止了,但只限會員,如果已是會員可以去以下結連報名。網友是看不到的。
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16243&extra=page%3D1

這次團購是310XT及910XT兩款錶一齊做。

升級   76.25%

該用戶從未簽到

好靚啊,不過用緊Garmin 410,好想換

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2011-11-23 20:36 發表
    好靚啊,不過用緊Garmin 410,好想換

心動不如行動! 我都有310XT咯! 這次團購之後,可能要等半年以上才再搞,請有意既會員盡早訂購。

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-11-23 20:50 發表 心動不如行動! 我都有310XT咯! 這次團購之後,可能要等半年以上才再搞,請有意既會員盡早訂購。

我只係跑,用XT好似太多功能

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2011-11-23 21:14 發表

我只係跑,用XT好似太多功能

我以前都係咁諗,我又唔鍾意騎單車,更唔鍾意游水,齋跑,咁多功能既錶有乜用?屣錢!
    及後,操毅行就覺得無佢唔掂,買了garmin110,都幫到手,用下用下就唔夠用,一來,d電只可捱10-8個鐘(越用越短),加上佢既pace速是過去的lap既平均速,如果過去的那個lap過快,爆左了,之後再知道個速度過快也沒用,已經爆了就不能回頭了。
    之後買了310XT後才發覺這才是真係幫我跑步的錶,有實時(現今的)速度,即時知道快左定慢左,好似最近我跑貴州超100K,很多上斜及落斜,上斜時,佢既實時速度(pacing)可以知道快慢及有機會給自己及時調節跑速,好幫得手。點都好,這是個人經驗談,請不要受我映響!

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-11-23 21:57 發表 我以前都係咁諗,我又唔鍾意騎單車,更唔鍾意游水,齋跑,咁多功能既錶有乜用?屣錢!及後,操毅行就覺得無佢唔掂,買了garmin110,都幫到手,用下用下就唔夠用,一來,d電只可捱10-8個鐘(越用越短),加上佢既pac ...

噢,原來差咁遠,我都有依個問題,睇個d pace都過左去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2011-11-23 22:02 發表

噢,原來差咁遠,我都有依個問題,睇個d pace都過左去

係呀,d過去左唔岩既 pace,有時(多數)set左autolap 1K,1K後先知道過快過慢,真係幫唔到手囉!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

之前既310XT我自己都無買, 今次都要自隊一隻
    玩鐵人單車在先, 跑步pacing既感覺所剩無幾, 好容易因為慢左都唔知
    如果台灣70.3一役有GPS, 可能就唔使飲恨兩分鐘!