香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

第五屆東北縱走越野馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   52.33%

該用戶從未簽到

比賽日期: 2009年1月1日(星期四)

比賽路線:
【挑戰組】: SP → CP1 → CP2 → CP3 → CP4 → CP5 → EP
烏蛟騰 → 芬箕托 → 吊燈籠 → 梅子林 → 分水凹 → 谷埔碼頭 → 榕樹凹 → 鎖羅盆 → 荔枝窩 → 三椏村 → 三椏涌 → 馬尿河 → 黃竹涌 → 紅石門水庫 → 觀音峒 → 大峒 → 下苗田 → 烏蛟騰(全程共30公里)

【體驗組】: SP → CP2 → CP3 → CP5 → EP
烏蛟騰 → 亞媽笏 → 分水凹 → 谷埔碼頭 → 亞公坳 → 榕樹凹 → 鎖羅盆 → 荔枝窩 → 三椏灣 → 上苗田 → 烏蛟騰(全程共18里)

報名日期: 2008年9月1日至9月20日(2008年參加者優先報名)
組別: 各組別設男子個人、女子個人、2人隊及4人隊,體驗組另設家庭隊

可瀏覽以下網址:
http://www.hktraveler.com/nemm2009
+1 0
上一篇︰跑鞋下一篇︰有關香港空氣質素會否對長跑及其訓練做成影響?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alex504992004 於 2008-8-28 13:52 發表
比賽日期: 2009年1月1日(星期四)

比賽路線:
【挑戰組】: SP → CP1 → CP2 → CP3 → CP4 → CP5 → EP
烏蛟騰 → 芬箕托 → 吊燈籠 → 梅子林 → 分水凹 → 谷埔碼頭 → 榕樹凹 → 鎖羅盆 → 荔枝窩 → ...

這個賽事小妹在07年玩過, 那次由於沒有朋友玩, 自己傻更更地一個報了. 對小妹來說是一個行山比賽, 因為完全跑唔到.  那時還沒有真正練跑. 很有挑戰性的賽事, 因為上落很多. 風景一流

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我2008 年有玩,都是一個人,全部朋友都唔得閒,我應該都會參加,有沒有人參加呢?唔洗一個人咁悶...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

1月1日攞唔攞到permit.........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 28/8/2008 17:10 發表
小弟有D心動,但當日為1月1日,大人應不會放小弟走

駛唔駛我哋聯署去信求情攞permit?

升級   44.2%

該用戶從未簽到

2008年, 小妹都有玩過! 好難忘上到吊燈籠;
我說:哇!好靚呀!
隊友:係呀! 落山啦....
我: 好啦....  

出年已經夾左隊友都有再玩!

升級   0%

該用戶從未簽到

原來09年路線又有d不同, 07年去埋八仙嶺那邊, 09年便去紅石門等地, 年年不同, 有趣有趣

又有d心郁郁添

升級   78.75%

該用戶從未簽到

大家如果會玩半馬的話...
1月4日會有美津半馬

升級   0%

該用戶從未簽到

我對呢一種越野比賽好有興趣架,不過就黎高考,屋企人唔俾我玩 ~~~ 只好等下年吧 ~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我打算2個項目都參加,唔知體能得唔得...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-29 11:19 發表
捨難取易:美津半馬!

美津半馬好難報架, 第一天就滿!同nike10K差唔多。
我上次報名當日公事繁忙, 未能在上班時間上網報名, 夜晚返到屋企想報已經報唔到!!!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

已報名了....  努力練習....

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

有興趣啊!
    希望可以組隊參加,四人一條心,
    開心好多.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 obaanc 於 2008-8-28 14:16 發表

這個賽事小妹在07年玩過, 那次由於沒有朋友玩, 自己傻更更地一個報了. 對小妹來說是一個行山比賽, 因為完全跑唔到.  那時還沒有真正練跑. 很有挑戰性的賽事, 因為上落很多. 風景一流

NC妳當年參加挑戰組嗎?一天遊.
    如行毅者比賽,通常消防警察隊才有能力跑,
    一般人都是快行或慢行,跑山比跑步更需要練習,否則容易受傷.

升級   56.2%

該用戶從未簽到

我都想組隊參加,但好多朋友都唔得,唯有一個人參加啦....