香港長跑網  - 長跑長友

樓主: leehokwokwing
打印 上一主題 下一主題

Skins Compression Wear

升級   16.95%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-12-19 12:36 發表 請問要儲埋幾多先有得平? Discount code響邊度搵?而家想買兩條(SS一條S一條),請問還有無人想一齊買?CY經常沒有SS碼,已等了很久了。
無錯大時大節discount code官方頁面而有,另外會員電郵經常收到promotion discount code,
網上亦可search一大堆discount code,呢幾間英國網上店經常鬥爭客,但要留意𣿬率信用咭收續費,paypal會安全D,但唔好用paypal個滙率太高,跟市價會抵D。
亮哥你辦一次小型網上團購啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didierlee 於 2012-12-19 14:44 發表
無錯大時大節discount code官方頁面而有,另外會員電郵經常收到promotion discount code,
網上亦可search一大堆discount code,呢幾間英國網上店經常鬥爭客,但要留意𣿬率信用咭收續費,亮哥你辦一次小型網上團購啦!

謝謝Kogun兄及你們詳盡的教路,剛按過CRCsave£40,四條衭折左和CY差唔多咁平(相差只有£1至£2),今晚會落單。謝謝!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 allanccl 於 2012-12-19 11:53 發表 是幫朋友買的。上次北京有攝氏三度沒下雨,不算太凍,加上買的Skins top未到,所以只著厚一點的長袖Coolmax料的衫打底便夠暖,coolmax料排汗透氣,所以不會積埋d汗水在皮膚上。
    coolmax大約幾錢,喺邊買?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam77 於 2012-12-19 16:53 發表
    coolmax大約幾錢,喺邊買?

coolmax係衫的材料唔係牌子,我係柴灣賣出口樣辦衫衭的餔頭買的,咁岩搵到黑色M碼,質地較一般短袖或跑步背心厚,胸前有一條約9吋的拉鍊,熱時可拉下,凍時可拉高成為高領,只需HK$40,遲d會去搵下有無S碼,買多件。因為怕著保暖衫出汗後,汗水冷卻成冰就大件事,排汗料我跑整個北京馬拉松都能保持沒濕身,條Skins梯衭也沒濕又無汗味,最後沖完涼著回A400做Recovery,超正,第二天一點累的感覺也沒有了。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 allanccl 於 2012-12-19 17:21 發表 coolmax係衫的材料唔係牌子,我係柴灣賣出口樣辦衫衭的餔頭買的,咁岩搵到黑色M碼,質地較一般短袖或跑步背心厚,胸前有一條約9吋的拉鍊,熱時可拉下,凍時可拉高成為高領,只需HK$40,遲d會去搵下有無S碼,買多件 ...
    我自己想買啲超薄防寒短衫打底天氣太凍了。

升級   26.1%

開心
  • 簽到天數: 10 天

4Dec 在CRC訂,5Dec電腦話Dispatch,昨天終於收到。着了跑了15K,感覺一流,值得投資。

CY 網址這是什麼,可否告知!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jcm_leung 於 2012-12-20 07:56 發表
    4Dec 在CRC訂,5Dec電腦話Dispatch,昨天終於收到。着了跑了15K,感覺一流,值得投資。

CY 網址這是什麼,可否告知!

CY = Compress Yourself
    http://www.compressyourself.com/skins-A400.html

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

亮哥, want to buy one spare long tight. Already groupbuy the 2xu elite. If comparing with skin as400, which one is better? Knowing that you are really expertise on this. Million thanks!

升級   26.1%

開心

回復 187# 的帖子

thank you 亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cowfu 於 2012-12-20 09:08 發表

亮哥, want to buy one spare long tight. Already groupbuy the 2xu elite. If comparing with skin as400, which one is better? Knowing that you are really expertise on this. Million thanks!

2XU elite 壓力梯已經是非常好的了,我由ITB後開始著佢,計一計已著了差不多兩年了,佢在保護防受傷、防抽筋及快速復原方面完全一流! 但著來做recovery就不及Skins A400舒適,著慣2XU的改著Skins會感覺好像壓力不夠的,但就是因為Skins無咁大壓力,小腹及下體沒有被壓著,所以沒有便急要去廁所的需要,佢既立體剪裁是值得一讚的。這是兩者唯一分別。 外觀是2XU搶眼剎食好多。

升級   26.1%

開心

請問大家有冇著底褲,再著compression?

升級   77%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 jcm_leung 於 2012-12-20 10:09 發表

有.............

升級   96.32%

該用戶從未簽到

原帖由 jcm_leung 於 2012-12-20 10:09 發表 請問大家有冇著底褲,再著compression?

有....

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 jcm_leung 於 2012-12-20 10:09 發表

有....

升級   16.95%

該用戶從未簽到

無需要再穿,怕醜加面䃿啦!跑步單車tight䃿,同游水一樣,基本無預你咁著!出汗後內衭一定濕晒,一來不舒服,二來失去排汗作用,所以亦出左D防擦傷用品,保護重要部位!

升級   26.1%

開心

原帖由 didierlee 於 2012-12-20 17:35 發表
    無需要再穿,怕醜加面䃿啦!跑步單車tight䃿,同游水一樣,基本無預你咁著!出汗後內衭一定濕晒,一來不舒服,二來失去排汗作用,所以亦出左D防擦傷用品,保護重要部位!

oh, I see!! Thx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didierlee 於 2012-12-20 17:35 發表

是的非常同意didierlee師兄見解,如果你細心d睇下,衭浪果度係網布,方便透氣,我以前著tight衭 脾罅必定要搽花士令,否則磨損,而家著了Skins梯衭,因為通爽,都唔需要搽花士令,如果再加著了底衭,便破壞了其透氣功能。其實,好多時d跑衫長度都遮住了,不用怕羞的。

升級   66.32%

該用戶從未簽到

淨著條SKINS好似包唔住DD,無乜安全感

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 →JacKy仔← 於 2012-12-21 02:14 發表
    淨著條SKINS好似包唔住DD,無乜安全感

那就著底衭吧!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

For skins tight 我個人覺得加條短跑褲(去內膽)在出面好過著底褲係tight褲入面。