香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

又要俾我伸下隻 Bryton Cardio 60, 今次糸心跳帶

升級   50.33%

該用戶從未簽到

之前跑長課,若五十分鐘后,見到心跑落到去百一百二bpm, 已經好奇怪,以為自己身體有事。最近呢兩三次,見到心跑落低過 Resting, 得二十三十 bpm,我就知糸條心跑帶事。頭四十五分鐘十分正常,同我以前用 既 polar 心跳帶讀數接近,但一過六十分鐘,就出事。估計糸我大汗影響到,已經試過除哂衫跑,都唔得。我相信糸 Ant+ 呢類心跑帶既問題,唔知各位師兄師姐,有冇解決方法?下次會換粒新電俾過 HR Sensor, 睇下會唔會好D?

點解正正經經買隻錶用,甘多小問題? 若果冇解決方法, 我用番 Nike Sportwatch加 Polar HRM跑長課算數。
+1 0
上一篇︰荃灣至觀塘+佐敦谷公園下一篇︰2013年10月16日簽到記錄貼

升級   0%

該用戶從未簽到

推薦
kunilam 發表於 2013-10-16 22:07
唔該哂,亮哥,今日換左電,照你建議,反轉粒餅電,short埋正負極,黃昏時跑左一轉,今次心跳讀數正常番 ...

恭喜你!
其實我們會員專區有很多這錶的使用心得分享,惟只有註冊會員才可進入。

升級   50.33%

該用戶從未簽到

俾埋個Graph大家睇下,

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

• 簽到天數: 23 天

大汗應該影響吾到個sensor掛...

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

我都算大汗的啦,從來都沒有這個問題呀

升級   50.33%

該用戶從未簽到

你地覺得唔關大汗事,唔通個sensor 粒電要換?甘我聽日換粒電試下先。

識唔識點換電? 除左粒電出來後等一兩分鐘後才好裝粒新電,又或者可以反轉粒餅電,short埋正負極,先進行放電才好裝新電,否則換極電都唔會有改善的。  詳情 回覆 發表於 2013-10-15 23:21

升級   0%

該用戶從未簽到

kunilam 發表於 2013-10-15 22:56
    你地覺得唔關大汗事,唔通個sensor 粒電要換?甘我聽日換粒電試下先。

識唔識點換電?
    除左粒電出來後等一兩分鐘後才好裝粒新電,又或者可以反轉粒餅電,short埋正負極,先進行放電才好裝新電,否則換極電都唔會有改善的。

唔該哂,亮哥,今日換左電,照你建議,反轉粒餅電,short埋正負極,黃昏時跑左一轉,今次心跳讀數正常番哂, Thank you, Thank you 俾大家睇番今日正常個 Graph  詳情 回覆 發表於 2013-10-16 22:07

升級   50.33%

該用戶從未簽到

allanccl 發表於 2013-10-15 23:21
    識唔識點換電?
    除左粒電出來後等一兩分鐘後才好裝粒新電,又或者可以反轉粒餅電,short埋正負極,先進行 ...

唔該哂,亮哥,今日換左電,照你建議,反轉粒餅電,short埋正負極,黃昏時跑左一轉,今次心跳讀數正常番哂, Thank you, Thank you

俾大家睇番今日正常個 Graph

登錄/註冊後可看大圖

恭喜你! 其實我們會員專區有很多這錶的使用心得分享,惟只有註冊會員才可進入。  詳情 回覆 發表於 2013-10-16 22:56