香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

阿基里斯腱發炎

升級   28.42%

該用戶從未簽到

小弟的阿基里斯腱位置腫脹多時
跑步時會痛, 平時唔痛
休息了好幾個月, 再跑都係痛

大家睇開邊個物理治療師 ?   請推薦
+1 0
上一篇︰2014年3月31日簽到記錄貼下一篇︰厚薄輕重乜都有 跑鞋點揀至足夠

升級   3.68%

該用戶從未簽到

hihi, good morning

升級   23.35%

開心
  • 簽到天數: 373 天

http://www.metrosportsphysio.com/#
    物理治療師簡介
    鄺凱恒小姐
    香港註冊物理治療師
    香港理工大學物理治療學(榮譽)理學士
    香港中文大學運動醫學及健康科學理碩士
    香港物理治療學會物理治療師針灸文憑
    過去亦曾參與欖球隊、排球隊及足球隊的運動物理治療服務,對各種骨科痛症和運動創傷的康復治療,有豐富的臨床經驗。
    並由2013年2月開始擔任為香港甲組足球太陽飛馬足球隊的軍醫

升級   4.5%

奮鬥
  • 簽到天數: 98 天

師兄,之前我都係阿基里斯腱發炎,唔知你個情況係唔係同我一樣,不過我想分享下我個情況比你參考一下!

我都係阿基里斯腱個個位痛,跑完之後個日,行都會痛。我睇物理治療師話我個小腿肌肉拉得太緊所致!
    而家我晚晚用ROLLER "LOOK" 小腿,有D幫助!  

祝早日康服!