香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Nike回收跑步感應器

升級   80.67%

該用戶從未簽到

Nike回收跑步感應器

登錄/註冊後可看大圖
(明報)11月13日 星期四 13:40

[url=]美國
[/url]運動產品商Nike宣布回收一款戴在手腕的跑步感應器,因裝封出問題,令水氣進入,影響功能。
Nike表示,他們回收該款名為「Nike+SportBand」的跑步感應紀錄器,因為由於裝封出問題,令水氣可容易進入,影響資料紀錄及上下載。
該款「SportBand」的跑步感應紀錄器分為兩個部分,一個是戴在手腕上以顯示資料的紀錄器,另一個則放在運動鞋的感應器,以紀錄用家的跑步情況,包括時間及步速等,再傳送到手腕的紀錄器中,用家更可將資料上下載入電腦中,以追蹤跑步的成績,售價為59[url=]美元
[/url]。
購買了的用戶可退回產品的款項,或更換新的產品,公司預計明年可推出新產品。(綜合外電)
+1 0
上一篇︰匿名下一篇︰認購了跑衣又未取衫之跑友, 如25/1也不pm版主取貨, 便作取消訂購, 留給要衫的會員!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

之前有位c-hing 已經有提出過

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

好似係有位ctse用sportband.
    可以回水 .

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

我都有一條, 係上次參加Nike Human Race 10K的紀念品
    我唸去專門店一趟喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-14 00:37 發表
    好似係有位ctse用sportband.
    可以回水" />" /> .

果個咪係SSP Twins既 catcat law,佢都係話有水氣入咗去,原來真係個產品有問題。

升級   100%

該用戶從未簽到

oh..........太好了.........
    我隻死野買左幾個月已經常神神地.....................有得換就好了...

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-14 09:35 發表

果個咪係SSP Twins既 catcat law,佢都係話有水氣入咗去,原來真係個產品有問題。jquote]

咪就係囉.....你知啦....我跑步汗都唔出多滴,平時又唔會用這隻錶,都唔明點解佢會short既...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

其實早在半年前一出時, 已經俾人投訴了 !!!!!!

當時有考慮買過, 但當古狗一下就見咁多投訴,  我才放棄呢個想法...............,

根本是隻錶100% 不防水的 ................................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2008-11-14 10:13 發表
    其實早在半年前一出時, 已經俾人投訴了 !!!!!!

當時有考慮買過, 但當古狗一下就見咁多投訴,  我才放棄呢個想法...............,

根本是隻錶100% 不防水的 ................................

我係買左之後才上網search用家意見.....so一買了過後已經好後悔啦...

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

我都係玩 human race送o既,點樣換呢

升級   100%

奮鬥

我唸住聽日打電話 / 去專門店問一問, 如有進一步消息, 再上傳, ok?

升級   100%

奮鬥

我今日去旺角門市, 佢話尖沙咀廣東道30號果間門市才做退回手續.
    之後, 我打電話去廣東道分店,
    佢話:
    (1) 用錢買的, 要帶埋張單, 如冇單, 信用卡過數記錄都得, 才可退錢.
    (2) 玩human race的屬贈品, 要與負責human race的單位聯絡, 或者所屬單位會聯絡你.
    本來唸住打電話問埋nike+, 但過了辦工時間, 所以要星期一先問到喇.

升級   94.8%

該用戶從未簽到

我都是玩human race 送的,因為壞咗拎去廣東道NLKE門市,
    到而家都兩星期都無通知,恐怕凍過水。

升級   100%

奮鬥

我唸你打電話你問一問好d喎

升級   100%

該用戶從未簽到

我隻野係買既,有單有盒....
    昨天已拿去換啦,必須在niki專門店換產品....
    換左2件跑衣,補多$7x埋單.....
    各ching/ctse快d換啦....我怕遲左nike唔算數啦...