香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

張家輝跑馬拉松

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

http://hd.stheadline.com/ent/ent ... 88322&srctype=n

頭條日報        2014-06-06

想拍歌舞片挑戰自己 劉心悠 自爆平衡力極差        

劉心悠與星皓經理人公司約滿後便自立門戶,榮升CEO的她捧返自己做「一姐」之餘,仲打算簽新人。踏入事業新階段,心悠BB坦言想向高難度挑戰接拍歌舞片來克服個人弱點,她自爆:「其實身邊朋友個個都知道我平衡力好差,手腳唔協調,家跟老師學芭蕾舞,希望有所改善。」採訪:方騫平 攝影:譚壹致 服裝:adidas

之前劉心悠跟薛凱琪拍攝運動品牌服裝廣告有跳舞場面,心悠戰戰兢兢,跳到滴晒汗,最怕影響大局!她不好意思地說:「成日手腳唔協調,今次都知衰,好彩冇丟架,可能近年跑馬拉松經常要拉筋,有啲幫助啩。」原來劉心悠天生一對小腳掌,鞋碼34,所以平衡力好差,尤以着高跟鞋就更加難搞:「每次換上晚裝,腳踏高踭鞋行紅地毯,表面上扮優雅,其實行到快要跪低,印象最深刻試過行到幾乎拗柴,最後要拍檔扶住我行,變相成為紅地毯上一頭殭屍,真係好得人驚,可以大膽講句,我係着高跟鞋行得最核突嘅女藝人!但對女藝人來說,穿高跟鞋實在避無可避,唯有盡量克服恐懼,而跳芭蕾舞同着高跟鞋嘅原理好似,決定搵老師,希望能有所改進。我好羨慕啲人可以著住高跟鞋跳舞,期望有朝一日成事,仲可以拍埋歌舞片。」

張家輝跑馬拉松

劉心悠跟影帝張家輝在電影及廣告方面都合作過,大讚家輝冇脾氣,好識得照顧人,而且好佩服他勇於嘗試做導演的勇氣,她笑說:「如果可以同佢合作拍歌舞片就好嘞,佢運動細胞好好。我曾游說佢一齊跑馬拉松,點知佢堅決say no!但我唔會放棄,下個對象係張智霖,因為一齊練跑會開心啲。」
    +1 0
    上一篇︰2014年6月6日簽到記錄貼下一篇︰想到跑步 就想到特步

Like: 5.0
    Like: 5

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

文中有呢句, 其實PB, 一向都是personal嘅事:

※心悠數年前愛上跑馬拉松,成績唔差。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

就係呢d跑幾年都係10k玩玩下的明星仔,仲要跑極都無咩進步,成日話自己跑馬拉松混淆晒大眾,以為長跑就等於馬拉松!
    反而要敬佩A餐,用心去做跑出驚人的馬拉松成績!品牌競爭宣傳上今次賴茄完勝愛迪達喇!

Like: 5.0

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

內容同標題不符喎.. HAHA