香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

圍圍....你返來la~今日好好天wor..你咩成績先??...剛剛睇緊你d令相la~
我同catcat都報左味精濃ar ma...星期5 飯局時講開不如去實地考察下ma~
在大埔ar~~咁睇下joejoe 有咩安排la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 14:11 發表

圍圍....你返來la~今日好好天wor..你咩成績先??...剛剛睇緊你d令相la~
我同catcat都報左味精濃ar ma...星期5 飯局時講開不如去實地考察下ma~
在大埔ar~~咁睇下joejoe 有咩安排la~

VV:
我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。
記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係攞妳命。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 14:00 發表

仲有bonbon 都想學ka..~~在hk 真係可以浮潛ka ma? 會唔會只係見到d 膠袋在水底架?有一個, 我一路都不解之迷.......近視~點落水.? 是否照帶con? or 用有度數的潛水鏡?~因為平時swimming 我是用有度數的潛鏡~唔知潛 ...

我都學左潛水同有Open Dive 牌呀 !但係之後就冇玩啦!近視當然帶con啦,潛水鏡一塊過,應該做唔到近視鏡....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。" />" />
記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。" />" />
記得操多d斜跑呀...如果唔係小心" />" />  

勁呀圍圍,越來越快,恭喜恭喜 ,我已勁你拋離啦.....

升級   8%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 7-12-2008 15:37 發表

我都學左潛水同有Open Dive 牌呀j" />" />jk !但係之後就冇玩啦!近視當然帶con啦,潛水鏡一塊過,應該做唔到近視鏡...." />" />

Partialy right.

There are corrective lens available for diving mask. Most of these mask are in two pieces but not in whole piece. So, the single piece mask is no corrective lens.   As a short sighted diver, you have less choose in mask selection. You  can use contact lens as well. But you have talk to your instructor first.  The training requirements of  beginner  need to take off your mask quite often as part of your diver training. This is an important safty measure to ensure you will not get choking from your nose or get panic in case of any problem with your mask underwater, never try to avoid this practice.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係攞妳命。" />" />  

WOW~圍圍...果然利害wor~ ~~恭喜晒ar...

我會la..我會操多d 斜坡~~希望唔好1月4 就攞左我條命la..我仲要跑渣打架ma~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chinkw 於 2008-12-7 16:34 發表

There are corrective lens available for diving mask. Most of these mask are in two pieces but not in whole piece. So, the single piece mask is no corrective lens.   As a short  ...

我地原來..有好多ching ctse 都係入水能游出水能跑架wor...yung yung la, batbat la..仲有 chinkw~ ~ 唉..不過對於近視人來講~ 水上活動, 真係好麻煩~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 chinkw 於 2008-12-7 16:34 發表

There are corrective lens available for diving mask. Most of these mask are in two pieces but not in whole piece. So, the single piece mask is no corrective lens.   As a short  ...

oh...  thanks chinkw c hing...  i also have short sight..  but i still wore contact lens during training on diving....  really don't know the kind of corrective diving lens...   cool....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 18:58 發表

我地原來..有好多ching ctse 都係入水能游出水能跑架wor...yung yung la, batbat la..仲有 chinkw~ ~ 唉..不過對於近視人來講~ 水上活動, 真係好麻煩~" />" />fgj

有個好簡單嘅方法, 就係學我咁, 走去做Lasik(即係激光眼, 做咗包你變X-men). 做咗咁多年, 都仍然保持冇近視, 不單潛水鏡唔使配度數(選擇真係多好多~~), 之後買嘅黑超, 泳鏡, 雪鏡等gear全部都買得好free~~

錢嘛, 你有嘅VV~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 20:18 發表

oh...  thanks chinkw c hing...  i also have short sight..  but i still wore contact lens during training on diving....  really don't know the kind of corrective diving lens..." />" />hjkhbnmj   cool ...

巴兄, 你到潛水鋪問吓就知gar la~~咦, 應該係你學training前買mask時, 你間潛水鋪嘅店員或教練會講比你聽個喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 20:34 發表

有個好簡單嘅方法, 就係學我咁, 走去做Lasik(即係激光眼, 做咗包你變X-men). 做咗咁多年, 都仍然保持冇近視, 不單潛水鏡唔使配度數(選擇真係多好多~~), 之後買嘅黑超, 泳鏡, 雪鏡等gear gear全部都買得好free~~

錢嘛, 你有嘅VV~~ ...

JOEJOE....點解...我自己有錢...連我自己都唔知既?..係唔係你幫我儲起左ar~真係好la

WOW 你係幾時做lasik ka??我係想左好耐..但我識得有人做衰左ar..所以一直唔敢做..始終手術都係有risk ma~

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 20:52 發表

JOEJOE....點解...我自己有錢...連我自己都唔知既?..係唔係你幫我儲起左ar~真係好la" />" />" />" />" />jhk

WOW 你係幾時做lasik ka??我係想左好耐..但我識得有人做衰左ar..所以一直唔敢做..始終手術都係有risk ma~

v 姐我06年年中做咗lasek~~
而且都沒乜大問題~
不過我都係建議
近視唔過500度~散光唔過150度
就唔好做了~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-12-7 21:29 發表

v 姐我06年年中做咗lasek~~
而且都沒乜大問題~
不過我都係建議
近視唔過500度~散光唔過150度
就唔好做了~~

咁你原先多少度架? 我又唔係好深..只係550-不過有fd 試過衰左..之後睇野有雙重影象..所以一直都唔敢做lu~
同埋我fd 話..你有幾可見d dr. 會做lasek ar..就係因為有無後遺症都仲係unknown~我驚老左會盲ma 咁咪大鍋!

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 13:54 發表

比 9 個叻你....詳細介紹~不過咁其實~烏蛟滕在咩區架joejoe~即係近邊樹架?

大埔新娘潭。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-7 21:56 發表

大埔新娘潭。

icic~咁00你去唔去ar~i mean 1) 去唔去味精濃 2)去實地考察 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

bonbon...你有無報名ar?????

升級   56.2%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 20:40 發表

巴兄, 你到潛水鋪問

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 20:40 發表

巴兄, 你到潛水鋪

我係沙巴學呀,教練無講我知喎.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 22:14 發表

我係沙巴學呀,教練無講我知喎.....hgjD103" />" />hj

wow...原來batbat 最有米...要幾多$$ ar???