香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

我一向行山,唔係跑山。
    點解你換張貓相?Catcat係貓,蓉蓉係貓,你又係貓!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
    我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。" />" />
    記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係攞妳命。" />" />  

圍圍~~~比起我黎講你已經係好勁呀,,,唔知我幾時或有冇機會跑到呢個時間呢~~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 22:16 發表

wow...原來batbat 最有米...要幾多$$ ar???

唔係好記得喎...幾年前同個fd去沙巴旅行,行神山+學潛水 ,用左幾千蚊,學潛水好似用左千零蚊,應該平過香港...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 14:35 發表

VV:
    我跑44'10呀...雖然衝擊唔到43'但係都PB到,都幾滿意。" />" />" />" />" />" />
    記得操多d斜跑呀...如果唔係小心條「烏蛟騰」真係攞妳命。" />" />" />" />" />" />  

圍圍, 今日我都獨自跑咗樂善徑30k一轉呀, 今日我照常著跑步背心+跑褲(今日大部分時間天陰陰, 郊外地方未必有12度, 如果唔跑住步都會有D凍~~), 扮駱駝, 冇帶水(結果我全程只係在鹹田飲過一支汽水同一支寶礦力), 剩係帶咗一小個麵包, 幾條energy gel(全程都冇用過), 外套同銀包就上路, 由北潭涌起, 走咗1hr到大浪坳與蚺蛇坳中間的位置, 2hr到長咀CP2, 3hr到鹹田士多, 3hr55min到西灣路紅亭, 4.5hr到萬宜坳CP5, 4hr40min回北潭涌終點~~

今日勁多人去樂善徑pre-trip(沿途周, 通常三四個人一組咁行, 個個都係行唔係跑嘅, 只有係蚺蛇尖附近遇上一個玩開跑山嘅阿叔, 落碎石坡時同佢齊齊衝落山, 到上坡真係唔夠佢快, 一個唔覺意就被佢跑甩, 跟住影都唔見埋, 超勁!!

同時今日有多批樂善行義工係沿線貼路標咭紙, 最大批係長咀CP2, 幫手由海邊運送office用嘅大筒蒸餾水至CP2. 見我走近佢哋運水條人龍, 即大聲齊齊提我"唔係呢度呀, 果邊有木板果度去呀"及"加油呀". 班義工咁有心, 真抵讚兼多謝晒~~

到西灣路紅亭時終於鬆番口氣, 終於可以跑番馬路嘞, 馬路呢段係以半行半跑嘅形式進行, 雖然最後比原定4.5hr多了10min, 不過都算係對自己有個交代啦~~

今日第一次穿著對新跑山鞋嚟跑山, 對跑山鞋都不負所望, 跑落碎石坡都唔跣, 冇浪費到我筆買鞋錢~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-7 22:16 發表

我一向行山,唔係跑山。
    點解你換張貓相?Catcat係貓,蓉蓉係貓,你又係貓!

係ar 係ar~我個細仔來ka...叫聲叔叔la~~~
    我地可以組番個ssp 貓迷會 la~~hahaha

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 22:57 發表

唔係好記得喎...幾年前同個fd去沙巴旅行,行神山+學潛水 ,用左幾千蚊,學潛水好似用左千零蚊,應該平過香港...

仲行神山tim ar~真係好la...有無相睇下ar?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 10:51 發表
    SSP街坊小隊下次練習日期:

9/12(星期二)
    好消息!!
    monkmonk已答應再次距區,擔任是次練習的隊長,路線由佢plan,待定

出席者:
    1. monkmonk
    2. vv
    3. bonbon
    4. 00
    5. yungyung
    6. catcat
    7. 龍龍(睇下幾 ...

星期二我可能都可以嚟一齊跑番轉, 不過我都要就番我雙腳嘅重組情況, 星期二再confirm啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 23:04 發表

圍圍, 今日我都獨自跑咗樂善徑30k一轉呀, 今日我扮駱駝, 冇帶水(結果我全程只係在鹹田飲過一支汽水同一支寶礦力), 剩係帶咗一個小麵包, 幾條energy gel(全程都冇用過), 外套同銀包就上路, 由北潭涌起 ...

joejoe 真係話去就去...電視唔係話, 行山要約埋d fd 有照應ka ma?~仲水都唔帶~~~唉...唔怪得catcat 時時話你係野人la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 23:17 發表

星期二我可能都可以嚟一齊跑番轉, 不過我都要就番我雙腳嘅重組情況, 星期二再confirm啦~~

你一個星期都組幾次..你d 肌肉纖維都好忙wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 23:04 發表

圍圍, 今日我都獨自跑咗樂善徑30k一轉呀, 今日我扮駱駝, 冇帶水(結果我全程只係在鹹田飲過一支汽水同一支寶礦力), 剩係帶咗一個小麵包, 幾條energy gel(全程都冇用過), 外套同銀包就上路, 由北潭涌起 ...

joejoe ching真係唔勇敢,唔帶水仲要一個人自己去跑30K山,比我真係唔敢呀!下星期你係咪都會玩樂善盃呀,如果係到時可唔可以比我試下跟住你?
    其實而家我都唔係好清楚到時既補給會係點,不過穩陣計我都諗住買個2L既水袋背囊到時用,仲會帶energy gel同埋少少乾糧,希望到時可以順利完成比賽啦。
    係呀...我上次都著咗對新行山鞋跑山,真係有料到,跑山呢d錢真係唔使唔得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 20:34 發表

有個好簡單嘅方法, 就係學我咁, 走去做Lasik(即係激光眼, 做咗包你變X-men). 做咗咁多年, 都仍然保持冇近視, 不單潛水鏡唔使配度數(選擇真係多好多~~), 之後買嘅黑超, 泳鏡, 雪鏡等gear ...

我都想做呀,但係一來冇錢,二來好似咁大年紀唔係咁適合做,所以都係唔諗, 呢d咁高檔既活動都係冇我份啦。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 23:16 發表

仲行神山tim ar~真係好la...有無相睇下ar?

相?當然有啦....等我諗下 點比妳睇sin....

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 22:16 發表

wow...原來batbat 最有米...要幾多$$ ar???

開放水域潛水員課程市價大約 $3500。我同人話學講了三年都無學到。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 02:09 發表

咦阿cat, 聽講你呢個星期五晚好似有D嘢要做喎呵~~~

係呀......岩岩醒起...

各位隊友:
    12/12晚我原來有野做呀....
    vv,個晚跑步cancel先...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 02:29 發表

好呀, 咁Catcat同vv係下年夏天學咗潛水, 然後就可以一齊去咩樽潛囉~~

不過等唔切嘅話, 天氣回暖之後, 去吓浮潛都可以頂吓癮gar, 我成日都係咁~~
    Cat 你再冇excuse唔學潛水 ...

咩呀.........我一向都話會學架啦...咪屈我好喎...

不過而家天氣鬼甘凍,我先唔去玩獨木舟咋嘛...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 13:50 發表

O~MONMON 唔來得ar~咁唯有下次la~今次又要靠貓隊長帶領la~

佢應該叫做monkmonk呀...有個k音架...
    甘我地9/12晚由ssp跑去尖沙咀囉.....大家甘睇...?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-7 14:00 發表

仲有bonbon 都想學ka..~~在hk 真係可以浮潛ka ma? 會唔會只係見到d 膠袋在水底架?有一個, 我一路都不解之迷.......近視~點落水.? 是否照帶con? or 用有度數的潛水鏡?~因為平時swimming 我是用有度數的潛鏡~唔知潛 ...

據我所知,潛水時可以唔濕眼架喎....
    我同你一樣都係戴con,上次同亞joe等人玩浮潛,眼位都未入過水....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 15:37 發表

我都學左潛水同有Open Dive 牌呀j !但係之後就冇玩啦!近視當然帶con啦,潛水鏡一塊過,應該做唔到近視鏡....

嘩...原來ssp街坊小隊甘多""水上人""....
    遲d等我同vv+bonbon學埋後可以搞番個ssp街坊潛水團呀....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chinkw 於 2008-12-7 16:34 發表

The training requirements of  beginner  need to take off your mask quite often as part of your diver training

高人出沒呀......
    ching所言係真唔係....咩要成日"除"mask架.....
    甘我地d戴con人任就好唔方便啦......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 22:14 發表

我係沙巴學呀,教練無講我知喎.....

batbat個教練一定係講沙巴話啦....
    嘿嘿...