香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-8 17:05 發表
各ctse好呀, 明晚我都有興趣join你哋一齊跑呀
不過我平時都好少練習甘長, 希在同你哋一齊可以跑完全程啦~~~
Cat Cat ctse 我pm咗我電話給你

菲菲ctse 加油呀! 星期日比賽果日見到妳,後尾妳行開咗冇耐running-sue ctse先來到,之後就搵妳唔到lu,後尾妳跑成點呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

Cat ctse 我都覆咗你啦, 明日多多指教

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-8 17:22 發表
Cat ctse 我都覆咗你啦, 明日多多指教

收到...
我今晚call你講有關locker的事...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-8 17:19 發表

菲菲ctse 加油呀! 星期日比賽果日見到妳,後尾妳行開咗冇耐running-sue ctse先來到,之後就搵妳唔到lu,後尾妳跑成點呀?" />" />

Oh, 琴日我同几位ching打咗招呼, 你都係其中一個 (但我未知你哋邊個打邊個tim),
之後我去咗toliet, 冇緣見到Sue ctse
昨日跑58:39, 都算滿意, 自己target1小時以內......只不過跑到最後果k, 橫隔膜痛, 停咗兩次

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 02:19 發表 Well, so great! 原來Yungyung Ctse係有玩開潛水, 仲有映潛水相添~~" />" /> 我都有映潛水相(不過當然冇ctse咁pro~~)呀, 依家仲度緊同我部新機Canon SX10IS買housing (Ikelite)同潛水燈, 燈臂等gear ...
識人賣平,你要咩,我幫你問丫。

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:35 發表 不如00 ching下年回暖後,跟我,vv名bonbon一齊學啦....

快d學啦,一齊去玩,應該吾洗$3500,大約$2800攪掂。

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 16:35 發表 想跑步?想開心地跑步?搵SSP街坊小隊啦!!熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!SSP街坊小隊下次練習日期:9/12(星期二)時間:8pm在SSP泳池門外等路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestio ...

哎吔。。我可能只可以同大家去吹水,明天先可以覆實

升級   74.74%

該用戶從未簽到

回復 894# 的帖子

貓隊長的提議很好.最近有很多新成立的"跑步團體".  有別於傳統跑會,這些跑步團體大都成員較少,組織亦沒有如前者般嚴謹,多數是由一班志同道合,有你有我,你唔跑我又唔跑的跑友組成. 雖則性質相若,各跑步團卻又有自己的特色`宗旨和核心人物例如:

1.        跑食會 - 宗旨係"唔使跑得快,最緊要跑得唒;唔使食得快,最緊要食得唒". 會長好似叫"大鼻",成員有"大俠"等等等等..特色如其名:跑完食大餐!
2.        消閒會 - 宗旨係享受跑步,友情歡樂第一,比賽其次,以消閒心態享受. 會長就係最近常做攝記的"消閒會長",成員有"馬王","無天份跑手"等等等等
3.        長跑網 - 由網上平台發展為各賽事都有其成員"綠衫軍"的跑團. 宗旨為"長跑長友,唔跑唔係自己友"(後面那句自己作的,與長跑網無關~:p) 核心成員有"瘋狂跑步機",Alex,"米拿大夫"等等等等不能盡錄. 長跑友雖多數在網上認識,但往往一見如故,真正"以跑會友"是也

以上只是小弟比較熟悉的跑團,相信還有很多跑團未能盡錄. 這些跑團有一個共通點: 由於規模相對傳統跑會小,各成員關係更為密切,也因為沒有要爭取成績的壓力,所以每次都能真正享受比賽,大家嘻嘻哈哈的影相`鼓勵`吹水`狂食,實行"吃喝歡樂跑遍全港".這對那些想以跑步會友,卻又不想太過"正經"的一群,無疑是一大喜訊.賽場中有著這群跑友,也能令大家都心情暢快呢

話說回來,SSP小隊已有一眾核心成員,現在只欠一個有特色的"宗旨",就能成為"SSP跑團"了, 阿貓隊長加油!

關於SSP宗旨嘛,我還沒有什麼念頭, 搞笑的倒有一些例如:
•        愛貓跑友大聯盟 (因核心成員都用貓作相
•        ...容我再想

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-8 19:32 發表

哎吔。。我可能只可以同大家去吹水,明天先可以覆實

跑完都成10點~~~你出黎吹水一陣又要走, 好辛苦喎, 又要坐車, 又凍, 又夜......

如果真係唔得就下次再跑啦~~~

8點ssp泳池~~~我無問題~~~我個日話唔得, 係你地話約7點, 所以我先話未必咁早去到......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-8 18:07 發表
識人賣平,你要咩,我幫你問丫。

最好可以搵次跑步gathering時傾, 會傾得詳細D, 不過我都想知lkelite的Canon SX10IS housing要幾多錢, 仲有你覺得用黃光定白光好~~(會唔會白閃燈(eg. Inon D2000)+黃燈(eg. Fisheye Fix Light HG20DX-RD)會較好呢?有乜推介~~) Thanks!!" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-12-8 22:15 發表
貓隊長的提議很好.最近有很多新成立的"跑步團體".  有別於傳統跑會,這些跑步團體大都成員較少,組織亦沒有如前者般嚴謹,多數是由一班志同道合,有你有我,你唔跑我又唔跑的跑友組成. 雖則性質相若,各跑步團卻又有自己的 ...

WOW.....MONKMONK~你個report 好詳盡ar~分析得好好..唔錯唔錯...

其實...ssp 小隊都有d 消閒 + 吃喝玩樂 既傾向 + 嘻嘻哈哈...不過..有特色係好..但無個固定形象又時都未嘗不可丫...

升級   100%

該用戶從未簽到

我聽晚另外有嘢要攪, 嚟唔到跑lu, 下次一定要搵個時間嚟會吓各位Ching/Ctse吹吓水, 話時話都好耐冇同SSP之友跑過啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-8 22:39 發表
我聽晚另外有嘢要攪, 嚟唔到跑lu, 下次一定要搵個時間嚟會吓各位Ching/Ctse吹吓水, 話時話都好耐冇同SSP之友跑過啦~~" />" />hjfgchdf

joejoe...實質上..我好似同你跑過一次咁大把...快d歸隊ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-8 18:23 發表

快d學啦,一齊去玩,應該吾洗$3500,大約$2800攪掂。

真既??? ~不過...眼鏡~仍是我個big problem ar 下~ 真係羨慕d 人無近視~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-8 22:20 發表

跑完都成10點~~~你出黎吹水一陣又要走, 好辛苦喎, 又要坐車, 又凍, 又夜......

如果真係唔得就下次再跑啦~~~

8點ssp泳池~~~我無問題~~~我個日話唔得, 係你地話約7點, 所以我先話未必咁早去到......

哈...上次點解話提早既?唔記得la??...anyway la..預你ka la~

係la yungyung~星期3 又要返工..如果太勉強就下次先la...不過如果你ok, 我地就梗係welcome u la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 16:35 發表
想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!
" />" />

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestio ...

出席者:
1.  vv
2. bonbon
3. 00
4. yungyung
5. catcat
6. 龍龍(睇下幾點收工)
7. kinkin
8. 菲菲
9. monkmonk(睇情況)
10. fung sir

~catcat....龍龍 confirmed...仲有batbat confirmed..yungyung 要下次至跑 (飯局就考慮中)~~差monkmonk 未confirm~

升級   0%

該用戶從未簽到

CTSE 。我又報名呀。。。係未放D 野係深水埗運動場呀 。。

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

回復 916# 的帖子

深水土步運動場七點半就閞放畀公眾用,可以早D去放低衫先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-8 22:50 發表
    CTSE 。我又報名呀。。。係未放D 野係深水埗運動場呀 。。

yeah~ welcome ar 快活ctse~明天見la..行李方面, 要問問貓隊長先la..你可唔可以pm 佢你d contact ar~...佢在家唔上網架..so..明天佢會找你ka la

再一次~~~welcome~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

但我吾DAY點去SWIMMING POOL 。。。
    只識去運動場。另 搭MTR是不是在荔枝角出。