香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 00:27 發表
等我update 下個list 先
1.  vv
2. bonbon
3. 00
4. yungyung (飯腳)
5. catcat
6. 龍龍
7. kinkin
8. 菲菲
9. monkmonk(睇情況)
10. fung sir
11. batbat
12. 快活~
13. kandis

呵呵, 今晚跑步真係有好多Ching/Ctse喎, 咁happy, 不如等我夜晚踩多轉過嚟湊吓興都好~~

如果我等你哋跑完過嚟, 我可以聯絡邊個呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 00:23 發表

好核突AR...." />" />

我另一次去東馬玩Caving時, 我朋友比條leech爬到上大肶至知(佢仲係著長褲), 嚇到佢真係原地跳舞. 最後我剝咗佢條褲, 彈走佢條蟲蟲, 佢先定驚~~

其實你搵鹽整佢又好, 火機燒佢又好, 彈走佢又好, 搵菸草圍著隻腳又好(呢個方法少D人識, 係幾好嘅, 不過係你側邊D樹枝樹葉"high"過嚟果D你就避唔開嘞~~), 佢哋依然係東馬嘅熱帶雨林中無處不在, 不過上神山就唔使咁驚, 事關行得冇耐, 個海拔就已經超越leech同蚊嘅comfort zone, 佢哋唔會再作怪~~

仲有, 通常比你碰到果D都係Brown Leech, 如果真係咁好彩有Tiger Leech上身就恭喜你嘞, 我都想映佢幅相, 不過佢咬你會痛到喊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-9 00:33 發表

你仲未報告你考成點

唔好提我D傷心事LAW

升級   100%

該用戶從未簽到

嘩..............有無搞錯,一晚就成4-5版留言................
睇黎........唱片公司搞既SSP街坊小隊真係發市啦.....呵呵...
等我地傾到第50頁就開新帖子,ok???

等我逐d reply啦~~

joejoe:你今晚如想半路join跑步or飯局(睇你個款都係想mark住yungyung講平貨啦~~),你隨時call vv呀,你應該有佢mobile既...

monkmonk:謝謝你既分折,SSP街坊小隊只是唱片公司(長跑網)旗下既一個分隊,我地無意另起爐灶搞獨立,我地一定支持公司既大方向發展既~~

VV:上次講話提早開跑因為monkmonk拍心口話佢搞呀嘛....

快活人:已收到你的PM,我今日lunch time會打俾你傾行李安排啦~~

yungyung:如果你黎到join飯局,就around 10pm係熱情如火開定位等我地啦,不過,如你太趕就等下次啦....因為我地宵夜都成10pm~~

kandis:請check pm,回覆後我lunch time都會call你傾行李個d野~~

batbat:食燒賣你自己搵亞vv啦~~我都想早d join你地,但我每晚at least 7:30-7:45pm才會係屋企搞完自己d私務,趕唔切搵你地啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

報告:
簡單講下到SSP集合地點的交通安排:
1. SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
2. 選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你..

9/12跑步的行李安排:

根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,而亞kinkin應該次次都會放行李既,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)或直接pm kinkin,睇下可否約埋佢一齊放野及行過來,kinkin樂於助人而且又時常出沒ssp一帶,佢係好好既"盲公竹"...

另一個方法是直接放野係我屋企,我屋企離開跑及熱情如火都極近,你地可以自己到附近的麥記換好衫然後放野上來or直接在我home換衫及擺野,跑完後可以either換衫後去熱情如火or宵完夜才換衫都得....不過,因為小妹有點潔癖,ching/ctse到我home換衫是無問題,但小妹的toilet恕未能外借.....哈哈.......所以請大家"解決"左才上本人home啦....仲有,上我家最重要是唔怕貓,因為我家中有8隻寶貝呀 ....不過,我d貓應該都唔會理你地....

我昨晚已與菲菲傾過,她會約7:30pm在美區中心旁的油站等我(有需要的ctse可以上網check下地圖,由長沙灣站出行5分鐘就到,好易搵既),then上我home換衫放野,kandis及快活人ctse會否一齊呀....?我lunch time會call你地問問...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To Cat 隊長

今晚想"飛髮"and 個肚時常.......
    可能會遲來到
    可能撞你們回頭
    可能自己去跑ssp球場

總之跑完集合飯局

Kin in Running

升級   52%

該用戶從未簽到

cat cat

還有 terry 今晚會一同跑 呵,,,,,,,,,,

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-9 09:45 發表
    cat cat

還有 terry 今晚會一同跑 呵,,,,,,,,,,

好呀.......甘我加埋ctse個名先~

升級   100%

該用戶從未簽到

想跑步?
    想開心地跑步?
    搵SSP街坊小隊啦!!
    熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
    9/12(星期二)
    時間:8pm在SSP泳池門外等
    路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??
    里數:大約10k,總之唔會over 15k

出席跑步者:
    1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
    2. bonbon
    3. 00
    4. catcat
    5. 龍龍
    6. 菲菲
    7. fung sir
    8. batbat
    9. tartar(tarry ctse已自動改名)
    10. 活活(快活人ctse已自動改名)
    11. disdis(kandis ctse已自動改名)

可能join飯局者:
    12. yungyung
    13. joejoe
    14. kinkin

情況未明者:
    15. monkmonk

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
    歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
    對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
    請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

註:
    熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)

~~SSP街坊小隊簡介~~
    1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
    2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
    3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
    4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
    5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
    6. 凡參與本小隊跑步者,均可賜給疊名一個.

警告及聲明
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-9 01:22 發表

好呀好呀, 有Ching/Ctse想玩尼泊爾, 我不知幾想年年去一次尼泊爾~~

我去過尼泊爾三次行山 (Annapurna, Langtang and Everest Region). 最開心的一次係三個星期內連續成功冰攀兩座6000m+的雪峰(Mera Peak ~650 ...

joejoe 真係勁 ,而家想放長假去行都唔得啦,3星期...  如果公可炒我就可以去lu....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-9 09:35 發表
    To Cat 隊長

今晚想"飛髮"and 個肚時常.......
    可能會遲來到
    可能撞你們回頭
    可能自己去跑ssp球場

總之跑完集合飯局

恭喜super堅 ching澳馬跑到好時間呀 ,今晚如果唔join SSP小隊跑既聽晚過來沙田走轉Recovery啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-9 00:53 發表

Fung Sir 14號有事要做, 唔嚟得比賽, 佢都好似有意讓個位比有興趣參加嘅Ching/Ctse~~

圍圍, 比賽時最緊要發揮自己嘅長處. 你嘅強項應該係路跑, 我則較善長行山, 上落碎石坡. 不用等比 ...

joejoe ching,我估到時應該都唔會慢你好多到終點既,到時睇係會唔會係終點大食會見到你啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-9 10:07 發表

恭喜super堅 ching澳馬跑到好時間呀今晚如果唔join SSP小隊跑既聽晚過來沙田走轉Recovery啦" />" />

圍圍:又拉客呀(kidding)

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 00:07 發表

先生~~~無人叫你食到嘔架嘛~~~~" />" />

vv,妳會幾點去買燒賣呀?定係妳會

升級   100%

開心

是呀忘了
    今晚慶功
    圍圍下次再慶

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 09:33 發表
    報告:
    簡單講下到SSP集合地點的交通安排:
    1. SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
    2. 選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的 ...

本來唔想麻煩ctse, 不過見到有8隻貓咁多,好想睇下!!!
    上左去玩貓,唔願落去跑

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-9 11:18 發表

本來唔想麻煩ctse, 不過見到有8隻貓咁多,好想睇下!!!
    上左去玩貓,唔願落去跑

disdis:
    收到你pm啦....
    甘你7:30pm係油站等我啦喎...菲菲都會係在油站一齊等...我地今晚電聯啦~~

另外,活活ctse剛pm我說好下午要返大陸一轉,今晚會趕過來...

升級   100%

該用戶從未簽到

我部份的貓貓....
    佢叫keroro

升級   100%

開心

前cat可鑑,catcat跑完30k後....
    今晚去跑ssp球場慢慢jog
    找找yungyung先
    希望叫到她來慶功

升級   52%

該用戶從未簽到

CAT CAT

HAHAHAHA..........你估下KIN CHING 會去那邊