香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-7 23:04 發表

今日第一次穿著對新跑山鞋嚟跑山

joejoe:
e...............你指既跑山鞋係唔係上次紅色美記個對???
定係第二對?
我想請教大家:
行山鞋同跑山鞋是否兩樣野黎架....???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-12-8 00:43 發表

開放水域潛水員課程市價大約 $3500。我同人話學講了三年都無學到。

不如00 ching下年回暖後,跟我,vv名bonbon一齊學啦....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-7 23:22 發表

joejoe ching真係唔勇敢,唔帶水仲要一個人自己去跑30K山,比我真係唔敢呀!下星期你係咪都會玩樂善盃呀,如果係到時可唔可以比我試下跟住你?

圍圍甘謙虛呀........
FYI, joejoe同fung sir都會玩樂善盃呀..

升級   100%

該用戶從未簽到

想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??
里數:大約10k,總之唔會over 15k

出席者:
1.  vv
2. bonbon
3. 00
4. yungyung
5. catcat
6. 龍龍(睇下幾點收工)
7. kinkin
8. joejoe(星期二confirm)
9. monkmonk(睇情況)

12/12(星期五)
----取消----

SSP街坊小隊簡介:
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑

2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵

3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右

4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員

5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:41 發表
SSP街坊小隊下次練習日期:

9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??

出席者:
1.  vv
2. bonbon
3. 00
4. yungyung
5. catcat
6. 龍龍(睇下幾點收工)
7. ...

monkmonk 唔得ar~即係有8 人 la~好有氣勢ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-7 23:47 發表

相?當然有啦....等我諗下hgjD088" />" />hj 點比妳睇sin....

你post 在 facebook 咪得law

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:31 發表

我都好想去行神山呀...
vv不如第日我同你操fit d一齊去呀..." />" />

神山....我都想去...人地話好靚..但好斜ka~我都唔知有無咁既能力去la...你知la..年紀大機器壞la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:18 發表

佢應該叫做monkmonk呀...有個k音架...
甘我地9/12晚由ssp跑去尖沙咀囉.....大家甘睇...?

又尖咀?!哎呀~最好唔好la~好鬼悶wor~我次次都係join e 條路wor~~~~~仲有圍圍order 要train 多d上斜架~果條路平過機場~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-8 08:56 發表

神山....我都想去...人地話好靚..但好斜ka~我都唔知有無咁既能力去la...你知la..年紀大機器壞la~

所以我咪話操fit d先講囉,知無?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-8 09:05 發表

又尖咀?!哎呀~最好唔好la~好鬼悶wor~我次次都係join e 條路wor~~~~~仲有圍圍order 要train 多d上斜架~果條路平過機場~

甘ssp 至大圍囉....
我同你相反,近排次次都係跑這條路.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 09:27 發表

甘ssp 至大圍囉....
我同你相反,近排次次都係跑這條路.....

咁呀...是但la...睇下其他隊左意見la...因為yungyung 同 龍龍都未去過尖咀~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:28 發表

batbat個教練一定係講沙巴話啦....
嘿嘿..." />" />

英國人來,...  可能我d英文差,我聽唔到 ....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-8 09:32 發表

英國人來,...  可能我d英文差,我聽唔到" />" />hj" />" /> ....

hahah可能佢係講~沙巴式英語呢!

batbat...星期2來唔來?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:34 發表

joejoe:
e...............你指既跑山鞋係唔係上次紅色美記個對???
定係第二對?
我想請教大家:" />" />
行山鞋同跑山鞋是否兩樣野黎架....???

係唔同呀,行山鞋比較重同通常有筒,跑山鞋就比較輕及無筒...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-8 08:56 發表

神山....我都想去...人地話好靚..但好斜ka~我都唔知有無咁既能力去la...你知la..年紀大機器壞la~" />" />

我覺得跑開步冇問題呀,我當年都未開始跑都上到山頂睇日出,不過覺得辛苦d,上到訓覺地方已經無晒力 ,去之前操下行山及跑到半馬就應該ok...  

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-8 09:34 發表

hahah可能佢係講~沙巴式英語呢!

batbat...星期2來唔來?

未能夠confirm 住,如果聽日放假就來....  我考慮緊放唔放假...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-8 07:37 發表

圍圍甘謙虛呀........
FYI, joejoe同fung sir都會玩樂善盃呀..

我邊係謙虛....咁人地真係冇咩玩山既經驗wor,咁到時約埋佢地一齊起步都好wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-7 22:44 發表

圍圍~~~比起我黎講你已經係好勁呀,,,唔知我幾時或有冇機會跑到呢個時間呢~~~

dickdick ching唔好咁講,我呢d時間其實好普查咋,你只要參考多d其跑手既訓練加埋自己努力,你好快可以跑到呢個時間。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-8 09:35 發表

係唔同呀,行山鞋比較重同通常有筒,跑山鞋就比較輕及無筒...

oh..............原來真係有分別架....
又知多樣野,thanks batbat