香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 2)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

晨早報告:
~~認親認戚記~~5/12/2008跑步後記
昨晚出席跑步隊員有: 00(2008院友), monkmonk (running-monkey), 龍龍(dkspang), yungyung(這個最乖,一早已有疊字名), catcat及半途加入的圍圍.
路線如龍龍樓上所言:由深水埔嘉頓上山>大埔道>金山>落山>大圍大斜路>顯徑村拆返>嘉頓>熱情如火,大約12k

vv及bonbon則到熱情如火參與飯局,實行為眾隊友打打氣,夾錢結帳時懷疑00ching在又想重施移形換影法,幸好小妹吸取了過往經驗,成功阻止了00,力保包底埋單的monkmonk不招損失......

首先一盡SSP地主之誼,略為介紹下新隊友啦:

monkmonk: 風趣幽默的IT才俊,閒時做gym打籃球跑步,練得一身好肌肉,包括一雙極之發達-----要穿47號鞋的大腳板,由於小妹到達大圍時沒有跟大隊跑落那條大斜,改為在山上等他們回來,據我觀察,monkmonk是第一個沒有停地跑上黎大斜的ching, 當然,只是在我視線範圍內所見,或者他前段是爬上斜都未定 ....他上到山後,小妹馬上走前慶賀及逗他說話,以免他停步鬆懈令血液凝固,傷及五臟,武功盡失......

龍龍: 高挑鋼條型的本區街坊跑手,平日放工後多在長沙灣運動場跑圈,龍龍話以前曾玩過全馬,但賽後辛苦了幾日,故今年都係玩半馬就算,其實據小妹觀察,龍龍跑步時氣不喘,上落斜時面容不改,加上標準的身形,又會照顧後輩 (上半段時小妹包尾,ching是放慢腳步等我的,我諗...)絕對是長跑中的高手,龍龍性格比較內向,但在熱情如火中,加上vv及bonbon的助陣,他已經變得多野講左好多,呵呵....

yungyung: 嬌肖可人的鄰區選手,原來是勁玩潛水的海上美人魚,ctse一向都有跑步,又有養貓,岩晒我同vv既口味.....

最搞笑的是,原來昨晚的選手關係錯綜複雜:
yungyung + monkmonk + catcat亞哥 = 中學校友
bonbon + 龍龍 = 住同一幢大廈,相隔幾家人的超近鄰居 + 在同一區工作(一個係山上一個係海上)
龍龍 + 圍圍 = 同姓同宗
yungyung + catcat + vv = 貓咪迷 + 都想學潛水(雖然yungyung己有牌)
00 + monkmonk = 都係傻傻地既

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 10:13 發表
晨早報告:
昨晚出席跑步隊員有: 00(2008院友), monkmonk (running-monkey), 龍龍(dkspang), yungyung(這個最乖,一早已有疊字名), catcat及半途加入的圍圍
路線如龍龍樓上所言:由 ...

打報告
現在都變成CAT 姐妳的職業了~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-12-6 10:28 發表

打報告
現在都變成CAT 姐妳的職業了~

秘撈嘛..................呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 01:02 發表
很高興可以識到大家, 希望日後可以繼續跑落去啦, 感覺大家都係好好人~~~
最神奇的事就係bonbon住係我"格"黎~~~

經過今晚的1小時30分左右的訓練, 大約12至13km的路段, 上山落山, 對於女仔來說已經好了不起~~~跑到 ...

感覺咋..............
唉....真係失望...

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街坊小隊下次練習日期:

9/12(星期二)
好消息!!
monkmonk已答應再次距區,擔任是次練習的隊長,路線由佢plan,待定

出席者:
1. monkmonk
2. vv
3. bonbon
4. 00
5. yungyung
6. catcat
7. 龍龍(睇下幾點收工)
8. kinkin

12/12(星期五)
可能得我地兩個跑,甘我地就可以談下情啦...
1. catcat
2. vv

歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-6 02:40 發表

SSP街坊小隊 - 挑戰大埔道12k
http://hk.myblog.yahoo.com/moyolam/article?mid=1914

畫左今日的路線地圖

yungyung~(還是叫你翔翔好呢 )~
你d 水底相.......超正~好colourful~下次要問下你d 水底活動詳情至得~
真係好開心識到你呀~希望快d到 星期2, 又可以跑跑食食~" />" />" />" /> ~
祝你星期日既賽事~反得開開心心~ 努力!!加油!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 10:13 發表
晨早報告:
昨晚出席跑步隊員有: 00(2008院友), monkmonk (running-monkey), 龍龍(dkspang), yungyung(這個最乖,一早已有疊字名), catcat及半途加入的圍圍路線如龍龍樓上所言:由深 ...

catcat d report~越來越有水準~ ~人物關係圖亦十分詳細~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 01:02 發表
很高興可以識到大家, 希望日後可以繼續跑落去啦, 感覺大家都係好好人~~~

經過今晚的1小時30分左右的訓練, 大約12至13km的路段, 上山落山, 對於女仔來說已經好了不起~~~跑到 ...

~~~mud 只係感覺咋?! 我地一睇就知係好人la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-6 01:19 發表
我想問大家今日既路線係點丫...如果時間配合..我都希望同大家一齊跑 " />" />

ee ar....我地等緊你ka~~~~下星期2得唔得jack??

升級   0%

該用戶從未簽到

CATCAT~你同joejoe 研究下la~我同bonbon 都好想去西貢走轉ar~去見識下~奪命烏姣滕 ar ma~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-6 11:31 發表

嘻嘻.....vv,我同你又講相同既野啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-6 11:49 發表
CATCAT~你同joejoe 研究下la~我同bonbon 都好想去西貢走轉ar~去見識下~奪命烏姣滕 ar ma~~~

joejoe:
你識做啦.....快d plan下行程.....
ssp二寶都想跟你出黎行走江湖呀......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 11:51 發表

嘻嘻.....vv,我同你又講相同既野啦hgjD115" />" />hj

無計la~我地係超夾ka ma

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-6 11:53 發表

joejoe:
你識做啦.....快d plan下行程.....
ssp二寶都想跟你出黎行走江湖呀......

e~~~咁樣...咪即係ssp 3 寶都跟joejoe 出來行走江湖?! ~型ar~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-6 12:02 發表

e~~~咁樣...咪即係ssp 3 寶都跟joejoe 出來行走江湖?! ~型ar~

計我話..........
ssp三寶三個美女傍實joejoe出黎行,佢咪仲型.................

升級   7.05%

該用戶從未簽到

可能我打錯左,,應該係覺得~~~仲有,,我內向咩, 你地個個都食完野, 我"成"碟飯都未食, 咁我第一時間緊係飯晒碟飯先啦, 你地係咪超人黎呀, 好似唔駛食野咁, 跑完步一定要食多d碳水化合物, 用黎保沖體力呀, 飯就係最好的選擇...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 12:30 發表

經過今晚的1小時30分左右的訓練, 大約12至13km的路段,  ...
可能我打錯左,,應該係覺得~~~仲有,,我內向咩, 你地個個都食完野, 我"成"碟飯都未食, 咁我第一時間緊係飯晒碟飯先啦, 你地係咪超人黎呀, 好似唔駛食野咁, 跑完步一定要食多d碳水化合物, 用黎保沖體力呀, 飯就係最好的選擇...

<正字時間>~~~龍龍~是補充~知唔知?!~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-6 12:30 發表
我"成"碟飯都未食, 咁我第一時間緊係飯晒碟飯先啦, 你地係咪超人黎呀, 好似唔駛食野咁

唔係啦....
昨晚亞monkmonk食完佢碗餃子烏冬後,一早已經""牛甘眼""地望實你份晚餐d餐飽仔啦....
望到差d連口水都流埋啦,到最後幾分鐘才鼓起勇氣問你可否請佢食埋個飽仔....
陰公....唉....

升級   74.74%

該用戶從未簽到

回復 761# 的帖子

阿貓,你的報告係唔錯,但少了一點解釋:
才俊: 才疏又不俊,簡稱"才俊"
唔講清楚會惹人誤會架

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-12-6 15:10 發表
阿貓,你的報告係唔錯,但少了一點解釋:
才俊: 才疏又不俊,簡稱"才俊"
唔講清楚會惹人誤會架

lee位隊友真係謙虛,值得表揚.
好啦.....我同VV決定,下次開餐時.....
請你食多個餐飽仔啦.....