香港長跑網  - 長跑長友

樓主: howingfu
打印 上一主題 下一主題

賽後感受 11.30 聯合國兒童基金會慈善跑

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-2 11:27 發表

下年...我們幾多人參加?" />" />

下年我要報半馬

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 19# 的帖子

屈教練

"跑友 300!!"

ha ha

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40.67%

該用戶從未簽到

4. 無人打氣
閣下跑得太快了,網友未及到終點區打氣掛....
(唔好意思, 我意思係"大會似乎無安排義工沿途打氣", 我覺得有人打下氣仲會快d )

其實派袋, 收袋 同交晶片可以分開區域, 個停車場咁大, 唔明點解要迫成咁!
用袋呢招就見人見智喇, 我覺得如果跑手都有準備, 就無需要另外再加一個袋。
環保方面, 基本上"唔用"就係最環保, 第二先至係"重用",
再加上你又唔知上手放過d乜野, 如果係對污糟鞋, 咁點呢?

升級   97.05%

該用戶從未簽到

見到有D投訴,其實唔係每樣野都係必然的,可以在好的方面想。

大會今次係第三次搞,我覺得已經一年比一年有改善。

2006 年 無 10K 賽事,好似得 15K  ( 我無參加 )
2007 年      10K 起跑先,賽路頭 3K 係好窄來回跑
                  10K 好多學生參加,好多人一齊起跑,排得后就好慘
                  21K 起跑在10K後,果日好晒,跑完返呢幾幸苦,
                         返到終点跑10K的人走7788
                  獎 品 得 冠、亞 、季 三名 ( 各組)
2008 年     10K 有兩組,精英及普通組,分開咗,而賽道又
                  加潤咗好跑好多,今次賽路前5K 改咗,係到迪
                  欣湖先與上年相同,終点也延長 1K 方便咗好多,
                  唔洗行 1k 到 行李區取行李。
                  21K 起跑先,天氣一流,方便大家做好成績。
                  獎 品 由 冠、亞 、季 增至 + 名 ( 各組)

總知每樣事,都有兩面嫁,睇大家由那邊睇,今年個人感受很好,
唔係因得獎,自己對 D 時間都唔滿意,只因大家一起参于,
有人影相,有人打氣,賽後去食餐飽,吹下水,氣氛一流,
好似去嘉年華會一樣。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-2 11:27 發表

下年...我們幾多人參加?" />" />

I love this game, good route, good weather, for charity, good people (especially there had so many runners from here), I will join it again next year!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40.67%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-2 13:33 發表

我下年都會再參加﹗" />" />

有投訴, 先有進步ge~~我其實好希望佢會搞到好似渣打咁, 成為香港第二個長跑盛事, 最重要係善款都會多d。
我由第一年15k 開始參加, 希望以後年年都可以出錢出力啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我下年希望同大人向半馬出發!!

升級   0%

該用戶從未簽到

嗯 ~ 我都會參加 ~

升級   25.8%

該用戶從未簽到

我都見個行李袋幾好,想攞個不過比工作人員阻止

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

上年同今年都跑半馬,賽道好跑,景色一流,只是約6K有段沙石路兩年都未整好!!有待改善.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 前進 於 2008-12-2 23:15 發表
    上年同今年都跑半馬,賽道好跑,景色一流,只是約6K有段沙石路兩年都未整好!!有待改善.

認同, 果段沙石路雖然唔係長, 但係好易"咬柴"/"扇腳"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2-12-2008 11:54 發表
    我希望 100 以上" />" />

照依家香港長跑網人數走勢, 100個人參賽唔難, 最緊有人發起

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都會繼續參加!! 氣氛及環境超正!!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

今次比賽大會算是搞得不錯,要知這麽大型的比賽,
    要顧的瓣數實在太多,每個跑手都有不同的習慣及要求,
    很難滿足全部的。
    很認同PWong CHing的睇法,當然亦同意大會有進步
    的空間,個人比較重視安全的問題,如有適當渠道,不妨
    向主辦機構反映賽道上潛在的陷井,好等來年再辦時,
    避免有跑手受傷。
    我很高興今次參與這個比賽,一為慈善,二亦因此認識
    長跑網大家庭各成員,雖是第一次跟大家見面,但亦熱心
    的為我拍照,賽後更大伙人一同去大吃一餐、吹吹水,跑
    後的倦意亦一掃而空,很享受這種樂趣。
    喂喂!我們要計劃吓跑完渣打後,訂定幾圍檯一同慶祝!
    不論跑甚麽時間、能否完成,努力操練了那麽久,應該要
    慰勞吓自己,多謝身邊跑友一路以來互相支持鼓勵。
    初跑步時,有人對我說跑步是孤獨的,跑的時候是一個人跑,
    跑完亦各自散水,我從來都是跑完就馬上拿回行李走人,未試
    過像今次有這麽熱鬧的餘慶,更覺跑步是一大樂趣!
    明年,就算跑不動,亦會參與做攝記,感受大家一同高興的氣氛。

升級   97.05%

該用戶從未簽到

回復 39# 的帖子

我們要計劃吓跑完渣打後,訂定幾圍檯一同慶祝!

Good idea !
    我想要包場至得啦!