香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-20 10:39 發表

jc 兄... 你的堅持...值得令逍遙團跑友驕傲....

btw..你好番 d 未 ar? 如果仲未好番晒.. 星期六唔好太勉強...
不過就算你隻腳仲未好番..你仲可以來食團年早餐... right?

絕對同意

升級   0%

該用戶從未簽到

好 ~ 等我出 post 先 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和其他地區的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

逍遙團年跑

第六次約跑詳情:

日期:24 / 01 / 2009 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:將軍澳地鐵站 A 出口
路線:將軍澳地鐵站 → 維景灣畔 → 澳景路 → 廣田 → 藍田公園 → 寶達 → 康盛 → 寶林 → 尚德 → 調景嶺地鐵站 → 將軍澳地鐵站
里數:約 13.5K
預計完成時間:1小時 55 分鐘內
難度:** ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件 (只供參考)

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:

1 ) chairman     [ 早餐團 ]
2 ) Qoo     [ 早餐團 ]
3 ) jeff     
4 ) ee      [ 齋早餐團 ]
5 ) jonathan   [ 早餐團 ??]
6 ) mill   [ 早餐團 ]
7 ) DLO ( 迪迪仔 )    [ 早餐團 ]  
8 ) 快活    [ 早餐團 ]
9 ) Lulu [ 早餐團 ]  
10 ) 阿茂會長   [ 早餐團 ??]  
11 ) hoshanbei ( 山比 )   [ 早餐團 ]
12 ) 阿文    [ 早餐團 ??]
13 ) 堅    [ 早餐團 ??]
14 ) Terrence [ 早餐團 ]

鬼腳派:

注意事項:

1. 到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!

2. 溫馨提示 - 當日 TKO 早上氣溫較凍,各CHING/CTSE 可選擇穿多件衫,以免冷親 ~

3. 逍遙跑後會一齊去食早餐 ~ 去的話,預帶備費用約 $30 ~~ 謝 ~

4. 擺野事宜

需要擺野的 ching ctse 請留意 (已確認)

集合地點:坑口地鐵站 A 出口

集合時間:7:30 am
擺野地方:將軍澳體育館

簡介:我地會由坑口地鐵站出發,10 min 路程到將軍澳體育館,放低野後,跑到將軍澳地鐵站集合地點,跑程約 10 分鐘。

擺野名單:

1 ) 堅兄 ( ching 一定要來呀 ~~ )
2 )

另外,要食完早餐後,才可慢 jog / 搭車回體育館拎野,請留意。

歡迎住在將軍澳或其他地區的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-1-19 00:29 發表
24/1我要返工呀" />" />

唔緊要 ~ 我地仲有大把機會的 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-20 18:43 發表

唔緊要 ~ 我地仲有大把機會的 ~ " />" />

我仲以為無人理我
雖然我參加唔到呢次嘅逍遙跑但係我都唔會停下來
頭先我已經落街跑左8k我要繼續訓練務求下次逍遙跑唔會再跑第尾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-1-20 19:32 發表

我仲以為無人理我" />" />
雖然我參加唔到呢次既逍遙跑" />" />但係我都唔會停下來" />" />hjghk
頭先我已經落街跑左8k" />" />我要繼續訓練" />" />fgj務求下次逍遙跑唔會再跑第尾" />" />

第一同包尾用既時間都相差唔夠 5 秒 .......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-20 19:34 發表

第一同包尾用既時間都相差唔夠 5 秒 ....... " />" />

第尾就係第尾我唔可以俾藉口自己
我要做返2006年嘅我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-1-20 19:54 發表

第尾就係第尾" />" />我唔可以俾藉口自己g" />" />jhlkj
我要做返2006年既我" />" />

咦 ? 睇黎火 ching 有故仔講 ~~!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-20 19:55 發表

咦 ? 睇黎火 ching 有故仔講 ~~!" />" />

無呀2006跑尾二之嘛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-1-20 20:18 發表

無呀2006跑尾二之嘛" />" />hjgh

你放心啦, 只要有我既出現, 你就一定可以做番2006年既你, 甚至更好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-20 11:32 發表
你係九龍版主..當要來一來 tko 巡場呢...
不過你都知小妹隻左脾仲有 d 事... 我怕我來唔到會令你失望 wow...

九龍版主黎巡場, 駛唔駛搵家警察督督開路架......

ee..... 你講左脾, 我仲以為有燒鵝吔添

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-20 10:39 發表

jc 兄...你好番 d 未 ar? 如果仲未好番晒.. 星期六唔好太勉強...
不過就算你隻腳仲未好番..你仲可以來食團年早餐... right?  

今日好d喇, 可以行路似番人類
但係發力都係痛, 仲有3日觀察期

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-21 01:06 發表

九龍版主黎巡場, 駛唔駛搵家警察督督開路架......

ee..... 你講左脾, 我仲以為有燒鵝吔添

應該係要有隻快馬負責開路....

燒鵝丫...言下之意係未要去太興食團年早餐....
原帖由 jc8866 於 2009-1-21 01:10 發表

今日好d喇, 可以行路似番人類
但係發力都係痛, 仲有3日觀察期

我已經好番好多啦...但係想發力就發軟蹄..所以我果日會殿後
如果果日唔跑都落0黎食早餐丫...

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-20 18:31 發表
好 ~ 等我出 post 先 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和其他地區的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

逍遙團年跑

第六次約跑 ...

路過....

大家好!
這裹暫時只認識 Chairman, Sue, ee , 快活人 希望遲D能認識哂各位,跑得開心D, 不要弄傷!

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-19 23:49 發表

路線1即係我地第一次逍遙跑既路線, 你跑過架喇, 一定得既

不過上次跑得好免強   今次要努力逍遙先
咁你好好休養了,好希望到時能回復狀態
P.S.真係好今次可以認識更多新朋友
不過我係跑得最慢同最無氣的一個 ,請各位不要見怪

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

問定先 :
    有無地方存物,洗白白

Kin in Running

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-21 17:06 發表
    問定先 :
    有無地方存物,洗白白

唔好意思啦!那裡附近沒有locker放野,我係換定衫出發...
    洗白白就回家先,不過都擔心塔車時一陳汗味
    你今次嚟唔嚟到呀?嚟埋啦!熱鬧D嘛...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

土瓜灣係咪搭796x可以到

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-21 17:06 發表
    問定先 :
    有無地方存物,洗白白

堅堅!你係咪都想參加啊!茄Mill都參加左喎!
    果日如果唔係太凍我都想Join埋大家一齊逍遙一下,
    重可以識多幾個朋友添!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-1-21 12:53 發表

路過....

大家好!
    這裹暫時只認識 Chairman, Sue, ee , 快活人 希望遲D能認識哂各位,跑得開心D, 不要弄傷!

多謝 wong sir 的話 ~~ 拿,大家跑步的時候都要小心為上 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2009-1-21 18:07 發表

堅堅!你係咪都想參加啊!茄Mill都參加左!
    果日如果唔係太凍我都想Join埋大家一齊逍遙一下,
    重可以識多幾個朋友添!

歡迎會長大駕光臨 ~~
    當日應該會有少少凍 ~~ 不過大家跑下跑下就唔覺的 ~~
    不如會長同堅兄一齊來逍遙逍遙 ~~