香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手有難, c ching 幫忙, pls

升級   0%

該用戶從未簽到

各位C CHING,
1. 我想問跑步或比賽之前是否要用按摩膏按腳, 因為今日跑足2km後足踝開始痛, 點算好?

2. 每次比賽是否要買新Shock?

3.現在早上跑步, 加件風褸又跑到熱, 唔着又凍, 點好呀!
+1 0
上一篇︰長課. 30K下一篇︰大埔新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 我想問跑步或比賽之前是否要用按摩膏按腳, 因為今日跑足2km後足踝開始痛, 點算好?
跑前warm up, 跑后cool down, 前后都用做舒展動作, 跑后用冰敷

比賽千奇唔好試新野

3.現在早上跑步, 加件風褸又跑到熱, 唔着又凍, 點好呀!
跑到熱就把衫除低, 跑完才着番

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

thank you

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 7-12-2008 17:58 發表
跑前warm up, 跑后cool down, 前后都用做舒展動作, 跑后用冰敷
比賽千奇唔好試新野
3.現在 ...

今日就係因為遲咗著衫依家鼻水長流