香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-21 01:09 發表

我睇過一本書名好似 "Men came from Mars, Women came from Venus"
都有咁樣講男人. 恭喜你有勇氣作明智而唔容易之選擇, 打開心窗.
見到咁多師兄師姐對你關心, 真誠地俾咁多意見你  ...

叮叮噹:

好嘢喎!呢本書都識睇,你個未來另一半有福啦!

幾時借我睇吓,等我學下平哥哥咁識善解人意,佢氹到平嫂答哂糖!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-20 23:35 發表

平ching, 小妹其實響依次長課之前幾日, 非常緊張 (胃痛+瞓唔到).  
可能始終係小妹第一次長課, 又得我一個女仔, 怕影響ching們練習, 又怕自己力不從心, 總之好驚好驚.  
大隊臨出發前, 我仲對住條石 ...

Sue姐,小弟又真係睇唔出你好緊張,只係好佩服你跑完比賽又可以再來跑,仲要係
跑最長個組. 反而小弟起步時完全沒有緊張,中途見前面D師兄越跑越遠,至有D心急同緊張.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-1-21 12:33 發表

我的光可能刺眼一点,不要見怪!

哈~哈~wong sir 你 D 光又點會刺眼呢!
越刺眼越好,越刺眼越光,小弟正正需要呢種光!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-1-21 14:36 發表

Sue姐,小弟又真係睇唔出你好緊張,只係好佩服你跑完比賽又可以再來跑,仲要係
    跑最長個組. 反而小弟起步時完全沒有緊張,中途見前面D師兄越跑越遠,至有D心急同緊張.

大忌大忌, 咁樣好易俾人提早扯爆
    當我自己遇到咁既情形, 我會扮鴕鳥, 葺低個頭跑, 過佐一陣, 就會回覆平靜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-21 12:36 發表

平師兄,
    同意打開心窗會發現世界並不是想像的那麼小!

瘋兄,世界確實好大,大得有時讓人迷失方法.而我只需要一個小小避風塘,
    讓我可以躲在裡面,得到安慰,重新揚帆!
    那個地方,就是長跑網!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-21 12:38 發表

你的光....好彩夠刺眼,照醒了小弟﹗" />" />

有Wong Sir 刺眼的光 , ken兄才有今天耀眼的佳績!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-1-21 14:23 發表

叮叮噹:

幾時借我睇吓,等我學下平哥哥咁識善解人意,佢氹到平嫂答哂糖!

WONG SIR 本書我懷疑你一早睇過...如果唔係你點會對師姐們咁體貼呵護...好似果次屯門約跑咁,專門安排了一條師姐路線.其實對師兄們都一樣咁關懷備致,今次馬鞍山約跑,為免我們跑錯路,在數個主要路口都見到wong sir 在等候 , 做我地的指路明燈.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 14:43 發表

當我自己遇到咁既情形, 我會扮鴕鳥, 葺低個頭跑, 過佐一陣, 就會回覆平靜

我都知你夠冷靜,你見到我追前面師兄都冇跟埋來...就知你冇咁容易受人影響.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-21 14:59 發表

NO﹗" />" /> 小弟只是剛剛開始進步而已" />" /> ,我諗仲有排練先會再有少少光出現" />" />hj" />" /> ,至於耀眼,我諗都有排等。

係長跑網裡,閣下本身已是一顆耀眼的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-21 15:06 發表

我地同坐一條船似d!  

瘋兄,加勒比海海盜船?咁堅尼夫船長要改名叫海盜船船長?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-1-21 15:19 發表

WONG SIR 本書我懷疑你一早睇過...如果唔係你點會對師姐們咁體貼呵護...好似果次屯門約跑咁,專門安排了一條師姐路線.其實對師兄們都一樣咁關懷備致,今次馬鞍山約跑,為免我們跑錯路,在數個主要路口都見到wong sir ...

x2, 唔係點知道係好嘢?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 14:43 發表

x2!! 千祈唔好比人地的速度影響, 人地慢行快跑是人家的事, 你只需按自己所定的步速來跑, 咁就自然會輕鬆好多!! 總之周星馳的一句咒語十分管用. "我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我硬係睇你地唔到!!!

升級   0%

難過

原帖由 pwong5618 於 2009-1-21 14:23 發表

叮叮噹:

Wong Sir未睇過點知道係好嘢?
    借你睇當然冇問題啦!
    其實, Wong Sir咁體貼關照我地班馬騮仔女, 你都唔洗睇書學啦!

升級   0%

難過

原帖由 kopo1128 於 2009-1-21 16:05 發表

x2!! 千祈唔好比人地的速度影響, 人地慢行快跑是人家的事, 你只需按自己所定的步速來跑, 咁就自然會輕鬆好多!! 總之周星馳的一句咒語十分管用. "我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我睇你地唔到!!!我 ...

Thank you.
    一齊修練 長跑自我催眠法 "我睇你地唔到, 我睇你地唔到, 我睇你地唔到, 我睇你地唔到, 我睇你地唔到, 我硬係睇你地唔到"

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-1-21 15:39 發表

係長跑網裡,閣下本身已是一顆耀眼的星!

平兄剛榮昇版主, 咁快學人擦管理員鞋....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-21 16:15 發表

平兄剛榮昇版主, 咁快學人擦管理員鞋....

小弟唔擦鞋邊有得做版主!