香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

好悶啊.........

升級   9.67%

該用戶從未簽到

已經休息咗第三個星期啦...雖然傷患已經有點改善,,但都未至可以復跑...仲有幾個星期就係馬拉松..冇得跑好悶好吾過穩.... 有朋友叫我到時照舊出賽話至參與..但我係跑半碼啊...10k就可以啫... ..同埋吾想 因一時任性導致傷患加劇而未來都吾可以跑...`太吾值得啦..因為十分認同長跑長有呢句說話 ...噢~~~~~~~~~~~~幾時可以跑啊~~~~~~~~~
+1 0
上一篇︰跑極都消唔到個肚腩下一篇︰國軍魔鬼操 女兵要跑三千公尺

升級   0%

該用戶從未簽到

無法啦, 養好傷先再跑啦!!
真係唔想放棄, 到時照參加, 龜速跑咪得咯, 再唔係就做「伯慢行」咯
不過記住行埋一邊唔好阻住其他跑手喎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

傷左就當然要休息夠才跑啦....
來日放長,若然真係到老渣時還未好,咪到場支持下我地囉...
你好番之後大把機會俾你跑嘛..
祝你早日康復~~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

現時一直用其他操練體能
    留番隻腳比賽先跑.....
    不過跑半馬ge 話唔知得唔得?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

ctse 有無玩開gym ? 可以係gym 做下訓練先

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

先做 gym 保持體能, 待傷好後再跑, 免強冇幸福

升級   0%

該用戶從未簽到

anna ctse... 傷0左..急唔來..
    如果可以復原... 你都唔太可能一次過加操... 加得太多可能會觸發舊患
    至於渣打半馬... 隨心.. 唔好俾自己太多壓力.. 完成時間幾多都好.. 最緊要跑得開心

你怕體能跌得太緊要的話.. 就可以考慮去游水或者踩單車...
    游水對你腳傷會有好處呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-1-3 07:48 發表
    已經休息咗第三個星期啦...雖然傷患已經有點改善,,但都未至可以復跑...仲有幾個星期就係馬拉松..冇得跑好悶好吾過穩...." />" /> 有朋友叫我到時照舊出賽話至參與..但我係跑半碼啊...10k就可以啫...fty ...

師姐的心情我係明白的
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

我都係帶少少傷操練緊, 到時跑唔晒都係行埋佢算數了~

升級   0%

難過

師姐唔好心急, 忍耐係一個訓練, 相信妳康復後有個更好心理質素去玩長跑.

試下去游水, 踩單車, 練心肺功能, 一定有用!

渣打只是妳跑步生涯的一個小測驗 ,平常心面對, 慬慎平估才決定是否去跑.
    留得青山在, 將來大把跑步測驗考試等妳去一一突破.

長跑長有!

升級   9.67%

該用戶從未簽到

多謝各位ching ctse嘅鼓勵" />" /> ..冇跑咁耐.好似冇晒信心咁" />" /> ...頭先放工想追部小巴,,只係起跑咗兩步就痛啦,,馬上吾敢再追......." />" />

升級   76.67%

該用戶從未簽到

Didianna Ctse,

我琴日跑咗1K就覺得喘氣,冇跑4.5月等於由頭離過,冇計好番先再練。現在應多作上身肌肉鍛練,拉筋加大身体柔靱性。最重要是查明受傷真正原因,及找出最佳治療辦法。自我調整好心情,不要給自己太大壓力。

升級   57.89%

開心

我以前受傷時朋友同我去泳池做水中慢步/跑.
    在水中腳部承受較少壓力,唔係點痛
    水中阻力亦可鍛鍊大腿
    希望可藉此解決閣下對跑步的心隱

升級   9.67%

該用戶從未簽到

水ching:
                         真係好多謝你關心..我明天會去運動場試跑(諗住跑十分鐘啦)..希望可以慢慢復跑,,我仲食緊消炎止痛藥..其實情況已經改善,,只係仲有點痛...

升級   9.67%

該用戶從未簽到

各位ching/ctse..昨日我去咗小西灣運動塲試跑..(因為運動場對傷患較影響有咁大.).吾敢跑多,只係跑咗十二分鐘..其情況比想像好..雖然有點痛.但完成可以接受,,,明天會再去跑,,希望可以keep住進步啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-1-6 07:39 發表
    各位ching/ctse..昨日我去咗小西灣運動塲試跑..(因為運動場對傷患較影響有咁大.).吾敢跑多,只係跑咗十二分鐘..其情況比想像好..雖然有點痛.但完成可以接受,,,明天會再去跑,,希望可以keep住進步啦. ...

慢慢來,唔好急,還有時間練習呀...
    盡量唔好令傷勢惡化..
    喜見你不斷的進步....

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009/1/6 08:32 發表

慢慢來,唔好急,還有時間練習呀...
    盡量唔好令傷勢惡化..
    喜見你不斷的進步....
    " />" />

知道啊cookie ctse...所以昨日都只係跑咗1200
    米咋.(12分鐘).吾敢多..仲係好慢好慢.謝謝你啊..