香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

唔比錢學人跑步

升級   55.26%

該用戶從未簽到

大家有無試過因為比賽與其他活動撞期,所以無報到名,但之後個期又OK喎,不過已經截止報名. 之後心癢癢照跑啦!(唔正式起步與衝線)

如果照跑大家會唔會覺得好衰呢?
+1 0
上一篇︰Happy Birthday to adamtam CHing下一篇︰為自己而跑,為自己而思考

升級   93.67%

該用戶從未簽到

菠蘿雞呢d行為其實唔值鼓勵, 雖然條路係公眾, 大家都有權用, 不過如果大家都唔報名的話, 跑步比賽會越來越少人攪, 大家都會少好多賽事玩; 就算賽事照樣舉辦, 但因為收入少左, 賽事都會辦得差d, 受害咪係大家.

所以各ching,ctse為跑界着想, 唔好慳嗰一百幾十, 要跑就報名, 唔駛鬼鬼祟祟咁痴跑!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

如果冇報名又想跑ge 話
    只好去第二度跑....咁就吹唔脹啦~
    如果參加比賽都係報名好~
    起碼大會會比番個成績你~

升級   0%

難過

Agree! 要參加比賽就要報名啦!
    明正言順, 心安理得.

為支持長跑界, 報名支持, 身體力行!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 5# 的帖子

X3

跑得安心 跑得有心

長跑長友 ar

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 埔荃 於 2009-1-3 15:30 發表
    大家有無試過因為比賽與其他活動撞期,所以無報到名,但之後個期又OK喎,不過已經截止報名. 之後心癢癢照跑啦!(唔正式起步與衝線)

如果照跑大家會唔會覺得好衰呢?

小弟都試過幾次,開頭驚申請唔到假所以無報名,之後申請到假時已不能報名,如果係咁,我也會出席,寧願做長跑網o既戰地記者,幫網友映相做下2公,滿足感都高d,有時仲開心過自己落場跑,見到d跑手o既裝束同跑姿,唔多唔少都偷到o下師,堂堂正正乜都唔洗怕。

升級   0%

難過

原帖由 allanccl 於 2009-1-3 21:28 發表

小弟都試過幾次,開頭驚申請唔到假所以無報名,之後申請到假時已不能報名,如果係咁,我也會出席,寧願做長跑網o既戰地記者,幫網友映相做下2公,滿足感都高d,有時仲開心過自己落場跑,見到d跑手o既裝束同跑姿,唔 ...

Agree! 睇人跑比賽, 感受氣氛, 都好開心!

升級   76.67%

該用戶從未簽到

Didianna Ctse,

我琴日跑咗1K就覺得喘氣,冇跑4.5月等於由頭離過,冇計好番先再練。現在應多作上身肌肉鍛練,拉筋加大身体柔靱性。最重要是查明受傷真正原因,及找出最佳治療辦法。自我調整好心情,不要給自己太大壓力。

升級   9.67%

該用戶從未簽到

靜水ching:
                         真係好多謝你關心..我明天會去運動場試跑(諗住跑十分鐘啦)..希望可以慢慢復跑,,我仲食緊消炎止痛藥..其實情況已經改善,,只係仲有點痛...

升級   55.26%

該用戶從未簽到

認同各ching ctse既意見,今日報唔到 "美津濃半馬" , 決定改去大埔海濱練跑,不過真係好想去跑....

其實好多時都會見到有參賽者無布號, 會唔會有人唔帶布號參賽呢???

升級   0%

該用戶從未簽到

我對菠蘿雞都幾反感...尤其慈善比賽...

除左好似有少少不道德之外,ken ching 話齋,係會影響參加者架,尤其跑山,試過有年玩苗圃,有個非參加者(肯定佢無報,因為苗圃有手帶),佢唔知邊度起步,次次一過佢又走黎追我,讓佢先佢又甩唔到我,幾km 晌度"掩掩樣樣"真係好煩,又影響人披醒,好在佢跟左幾k 後就唔見左~~

仲有好似唔係堂堂正正咁跑邊過癮架,我一定唔會~~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

北美大吧呢D所謂叫做bandit嘅跑手. 大部份都係超高手. 無他, 知道自己一定嬴, 又唔想比錢參加. 通常主辨單位都會let go.  As long as they don't race pass the finish line.  Many of them are blacks or Mexicans.

升級   0%

擦汗

原來代跑唔止發生係公開比賽場上
    前幾日我校陸運會都有人代跑
    事緣有一位同學報了1500米
    後來有另一位跟他同社的同學說要跑
    那麼原先那位同學就將他的號碼布讓了給他了
    然後又照樣點名 照樣跑得完
    跑之前我仲同佢有傾有講咁~

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

參賽可以感受氣氛,同埋刺激下自己的意志,俾錢去參賽會光榮d

升級   21.05%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-1-5 02:19 發表
    北美大吧呢D所謂叫做bandit嘅跑手. 大部份都係超高手. 無他, 知道自己一定嬴, 又唔想比錢參加. 通常主辨單位都會let go.  As long as they don't race pass the finish line.  Many of them are blacks or Mex ...

咁型棍

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

最近留意到有一位年約四五十歲的仁兄都是冇報名而又參加比賽。

上次先進運動會,佢被大會人員發現與其他參賽者一同站於起跑區,於是被工作人員請離起跑區。

昨天的馬鞍山8Km,亦見此君出現,同樣沒有號碼布,故相信他亦是沒有報名而又參加比賽。

就這兩次觀察,這位朋友應該有能力支付報名費,以上兩次比賽報名也沒有難度和特別要求。

因此我覺得他是故意不報名而又參加比賽。希望他下次堂堂正正報名參賽,跑都跑得開心D。