香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

中大校友報到區~更新名單在P.1<<請各中大人上報資料>>

升級   10%

該用戶從未簽到

嘩!!!!好開心呀!!!!終於見到有中大既師兄師組出現!!!
專登開個account黎留個言,
哈囉, 我係CC架!!!今年讀緊NRS/Year3

之前上堂Professor問邊個有跑渣馬, 點知好似全班一百六十幾人得我一個有去, 真係灰左

係啦, 唔知各位師兄師姐今年有無跑渣馬呢?
我今年第一次跑渣馬半馬, 發現左一個好大既問題, 上年跑10K都無架bor,
就係, 點解我見city, poly, HKU, 都有自家既Tee比跑手著,
但點解中大無架???

跑跑下諗到自己好似孤兒仔咁就灰左again......
之前我做fun run既急救員明明見到好多人跑架, 點解渣馬咁大型既活動都無人整件school tee架?

升級   100%

該用戶從未簽到

歡迎你呀馬奶杰....
點解無中大tee???
因為,大家都著住長跑網件大家庭衫嘛~~~

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 馬奶杰 於 2009-2-12 14:11 發表
    嘩!!!!好開心呀!!!!終於見到有中大既師兄師組出現!!!

之前上堂Professor問邊個有跑渣馬, 點知好似全班一百六十幾人得我一個有去, 真係灰左

...

你好, 我都係CC 架
    渣打半馬同Fun Run 我都有跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山貓 於 2009-2-11 22:20 發表

照計CU應該唔少跑友喎, 以CU咁優美既自然環境, 總會出唔少健將嘛!

最少,體育系應該有唔少高手啦.

[例如當年既李致和]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2009-2-12 12:20 發表
    我剩係知music就一定cc,唔通係傳播?人類學?

新傳系唔一定係新亞的.
    另一個當年只有新亞才有的學系就是 - 藝術系[FINE ART].

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬奶杰 於 2009-2-12 14:11 發表

...

我今年都完成左我既第一次渣打半馬啊.

至於學校名義參加渣打馬拉松,我就無聽聞過.
    但係我早前係收過電郵,新亞書院校友會係有組織過,跑2009年渣打馬拉松既10公里的.

升級   50%

該用戶從未簽到

我都係CU人...NA的..很高興認識你地
    我是來自BCM

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 bigkermit 於 2009-2-13 10:39 發表
    我都係CU人...NA的..很高興認識你地
    我是來自BCM

bigkermit ching:
    歡迎你呀~~
    有無join過長跑網d約跑活動呀??

升級   100%

該用戶從未簽到

樓上各位CU ching/ctse:
    有無興趣搵日約埋大家一齊跑步?
    互相認識下之餘,又可以懷念下以前CU讀書既日子...??

大家點睇..?

升級   34.74%

該用戶從未簽到

我是 NA 的. 不過還未畢業.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-13 11:26 發表
    樓上各位CU ching/ctse:
    有無興趣搵日約埋大家一齊跑步?
    互相認識下之餘,又可以懷念下以前CU讀書既日子...??

大家點睇..?

贊成.但係有無諗住跑邊度呢?
    返中大跑步乎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Zenith 於 2009-2-13 15:32 發表
    我是 NA 的. 不過還未畢業.

咁當今年既NA HAPPY RUN開始報名時,
    記得通知大家一聲.

可以既話,我一定報名.

升級   34.74%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-2-13 19:17 發表

咁當今年既NA HAPPY RUN開始報名時,
    記得通知大家一聲.

可以既話,我一定報名." />" />

一定一定!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-2-13 19:16 發表

贊成.但係有無諗住跑邊度呢?
    返中大跑步乎?

我無所謂呀!
    不過,既然大家都係中大人,現在透過在長跑網相認....
    如果回中大跑就更有意義~~~

其實,我畢業多年後都未回過中大.....有點怕返去啦....
    以前日日中大通山跑,甘多年後都未必記得校園內條路點行...
    對中大那種既親切卻陌生的感覺很難形容~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 炒炒 於 2009-2-12 14:28 發表

你好, 我都係CC 架
    渣打半馬同Fun Run 我都有跑

炒炒ching
    我估我們是中學校友
    何文田....80號

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-14 10:00 發表

炒炒ching
    我估我們是中學校友
    何文田....80號

Kin in Running

甘好.......中學校友都可認番...
    真感動~~

升級   16.32%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 14:27 發表

歡迎你呀馬奶杰....
    點解無中大tee???
    因為,大家都著住長跑網件大家庭衫嘛~~~

其實中大有tee ga...不過好核突....你攞左都一定唔會著><

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vannis11 於 2009-2-14 18:33 發表

其實中大有tee ga...不過好核突....你攞左都一定唔會著>

有幾肉醱呢?
    有無SAMPLE可以睇睇?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-14 09:24 發表

我無所謂呀!
    不過,既然大家都係中大人,現在透過在長跑網相認....
    如果回中大跑就更有意義~~~

其實,我畢業多年後都未回過中大.....有點怕返去啦....
    以前日日中大通山跑,甘多年後都未必記得校園內條路點行. ...

可以考慮中大環校跑一周,
    然後一齊去食檸檬批......

[諗下都得掛]

升級   16.32%

該用戶從未簽到

回復 98# 的帖子

件tee我放了在公司,過幾日先post個sample俾你睇...