香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

聲沙, 喉痛

關閉 [複製鏈接]

升級   61.1%

該用戶從未簽到

各位渣打打氣團, 辛苦你地長達2/3個鐘既打氣, 我諗比賽過後除左恢復肌肉既良方之外, 都須要D治療聲沙既妙方!

如果對昆蟲無反感既, 不妨試下蜜糖浸鹹竹蜂

再唔係, 平時㗳下 "金嗓子" 喉片都唔錯, 我有親喉痛/咳都食
+1 0
上一篇︰how i start running...下一篇︰馬英九助手金浦聰跑成點?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 比因 於 2009-2-9 21:15 發表
    各位渣打打氣團, 辛苦你地長達2/3個鐘既打氣, 我諗比賽過後除左恢復肌肉既良方之外, 都須要D治療聲沙既妙方!

如果對昆蟲無反感既, 不妨試下蜜糖浸鹹竹蜂

再唔係, 平時㗳下 "金嗓子" 喉片都唔錯, 我有親喉 ...

比因真係細心.

昨日小妹感冒未清, 喉嚨乾涸又想咳, 好彩起跑前攞到渣打哨子, 冇力叫時, 吹雞頂住先, 唔係今日好大可能失聲.

"金嗓子" 喉片唔錯, 必要時出動家存之寶"咸桔"沖蜂蜜.
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 711MF 於 2009-2-10 09:46 發表

叮叮噹,你就好啦有雞吹,我返屋企途中感覺到自己把聲沈晒,落車即時食返果雪梨潤下,昨日把聱都重沙沙地,今日至好d炸..

下次醒少少啦! 可以問工作人員攞BB, 膠手拳, bon bon棒. 下次可能要帶大聲公先得.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

我今日至好番咋!

果日大家情不自禁玩得high 咗!