香港長跑網  - 長跑長友

樓主: didianna
打印 上一主題 下一主題

didianna 開心跑步日記

升級   9.67%

該用戶從未簽到

昨晚無那那又牙痛. .今日唯有去睇醫生..本來諗住睇完就返工,,,但老闆實在太鍚我啦. .見我早幾天暈倒以致面部受傷.今日又話牙痛..就命令我吾淮返工,,要好好在家休息..(其實真的很感動.之前我已經休咗三日假.) .睇完牙醫已經一點..又吾想訓...就馬上call個fd去行山..因為行山也是我強化腿部肌力方法之一..我們三人由柴灣行到石澳..來回共四個半鐘..出一身汗.全個人精神晒. .今日總算完成今日的運動... ..現在很其望明晚跑馬地第二次上堂...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-8 19:30 發表
昨晚無那那又牙痛.hgj" />" />ghj .今日唯有去睇醫生..本來諗住睇完就返工,,,但老闆實在太鍚我啦." />" />hjkhbnmj .見我早幾天暈倒以致面部受傷.今日又話牙痛..就命令我吾淮返工,,要好好在家休息..(其實真的很感動.之前 ...

anna ctse.. 下次唔好睇完牙去行山啦...
因為唔知牙醫做0左咩 treatment... 郁0左 d 牙好易頭暈丫...

p.s. 你身體無咩事丫 ma? 見你呢排身體上都有點不如意~

升級   9.67%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 ee_tpk 於 2009/3/8 19:34 發表

因為唔知牙醫做0左咩 treatment... 郁0左 d 牙好易頭暈丫...

p.s. 你身體無咩事丫 ma? 見你呢排身體上都有點不如意~ [/quote
多謝你關心呀ching.. .呢排真係有點問題.. 我,面上啲損傷相信還要好幾個星期才會回復本來面目. .我問過牙醫,,佢話可以我才去,,因為呢個星期身體吾妥已經多天冇做運動..怕明晚上堂會跟吾下啊,,,所以吾想浪費下午(我本身係冇星期日放的.)

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 didianna 於 2009-3-8 19:50 發表
    [quote]原帖由 ee_tpk 於 2009/3/8 19:34 發表

登錄/註冊後可看大圖

因為唔知牙醫做0左咩 treatment... 郁0左 d 牙好易頭暈丫...p.s ...

ee係師姐.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-8 19:52 發表

ee係師姐.

我亦都係一個好普通既姨姨...

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009/3/8 19:55 發表

我亦都係一個好普通既姨姨...

sorry..ee ctse..

升級   9.67%

該用戶從未簽到

3 月9 日/上午7:45-12:30  柴灣至龍脊來回..
    今日休息,,同個FD相約行山好練肌力 ..由柴灣連成道出發住龍脊,,,今日天氣相當好,,高清氣爽風景怡人..令人心景開朗 .....本來個FD想下午想去紫羅蘭山,,但我要留力今晚上堂,,只好留待下次啦...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-3-9 13:09 發表
    3 月9 日/上午7:45-12:30  柴灣至龍脊來回..
    今日休息,,同個FD相約行山好練肌力" />" /> ..由柴灣連成道出發住龍脊,,,今日天氣相當好,,高清氣爽風景怡人..令人心景開朗" />" /> .....本來個FD想下午想去紫羅蘭山 ...

今早行山應該好舒服, 早上當係WARM UP, 晚上再黎主菜

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009/3/9 13:13 發表

今早行山應該好舒服, 早上當係WARM UP, 晚上再黎主菜

係呀..真係 好正啊...

升級   0%

難過

原帖由 didianna 於 2009-3-9 13:09 發表
    今日休息,,同個FD相約行山好練肌力.....由柴灣連成道出發住龍脊,,,今日天氣相當好,,高清氣爽風景怡人..令人心景開朗.....本來個FD想下午想去紫羅蘭山 ...

原來妳都係星期日返工, 星期一放假? 可能係行家.
    下次約一齊行山啦! 不過, 輕鬆行好了, 同妳一樣星期一晚要上跑步訓練班.

升級   0%

該用戶從未簽到

今日休息,,同個FD相約行山好練肌力..由柴灣連成道出發住龍脊,,,今日天氣相當好,,高清氣爽風景怡人..令人心景開朗 .....本來個FD想下午想去紫羅蘭山 ...

我都未行過紫羅蘭山,反而孖崗山行過幾次...
    搵日試下由黃泥涌行去赤柱吧,一次過行這2座山呀...

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009/3/9 15:40 發表

原來妳都係星期日返工, 星期一放假? 可能係行家.
    下次約一齊行山啦! 不過, 輕鬆行好了, 同妳一樣星期一晚要上跑步訓練班.  

叮噹噹ctse,,,你都係放星期一,,我未來兩個月都會放星期一..你做那一行呀,?,,我係做美容的 ...約埋去行山.好呀,,除了跑步,行山就是我另一中意的. ..但就係新手..

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009/3/9 15:48 發表

我都未行過紫羅蘭山,反而孖崗山行過幾次...
    搵日試下由黃泥涌行去赤柱吧,一次過行這2座山呀...

今日如果吾係要留力夜晚上堂,,真係會跟個朋友上呀,,,

升級   0%

難過

原帖由 didianna 於 2009-3-9 23:07 發表

叮噹噹ctse,,,你都係放星期一,,我未來兩個月都會放星期一..你做那一行呀,?,,我係做美容的 ...約埋去行山.好呀,,除了跑步,行山就是我另一中意的...但就係新手..

原本唔係行家, 都係服務性行業, 對人的工作.
    我十幾歲開始行山, 斷斷續續咁, 現在盡量保持每月行一兩次山.
    係長跑網都識左一位ctse有時放星期一可以一起行山. 星期六妳要返工嗎?
    妳平時行邊度架? 行幾長? 行幾多個小時?

升級   9.67%

該用戶從未簽到

" />" /> 3月9日第二課跑步訓練∼∼∼∼
                呀sir今日再教另一個熱身動作.再加一個耐力動作..全部都係可以改善腿力..呢個星期真係要好好練習下..之後再慢跑,,共跑4000m,但自己就要24:20才完成,仲係最慢個幾個" />" /> ..另一方面經在呀sir指點過後,在擺手方面明顯有進步....
     行咗兩日山加今晚嘅訓練,我諗明天應該要休息一天..好讓肌肉休息下啦.." />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

didianna c tse

恭喜!!恭喜!!

開blog大吉呀!!

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009/3/9 23:14 發表

原本唔係行家, 都係服務性行業, 對人的工作.
    我十幾歲開始行山, 斷斷續續咁, 現在盡量保持每月行一兩次山.
    係長跑網都識左一位ctse有時放星期一可以一起行山. 星期六妳要返工嗎?
    妳平時行邊度架? 行幾長? 行幾 ...

我星期六係冇得放嫁.." />" /> .由於係行係新手,,我都係由我個行山友話事,,,佢呢方面比我強..行幾長同幾耐都吾係我話事,,因為吾熟,,只要我行到就行,,自問腳力都尚且可以.." />" />hiuijhkj

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009/3/9 23:21 發表
    didianna c tse

恭喜!!恭喜!!

開blog大吉呀!!

多謝龜ching啊... 多多指教..

升級   9.67%

該用戶從未簽到

3 月12日 ~~~早上6:00至8:00
    今日係呢個月第一次練跑..可能近來多咗行山,,再加上跑步課堂的訓練.今日跑得相當輕鬆自在 ,,時間也係受傷以來最長的一次.其實係可以再跑,,但吾想太過累而再受傷.但就真的得開心..
    1: 慢跑 ~7 MINS
    2: 熱身~ 10 MINS
    3: 拉根~ 10MINS
    4: 跑~~51MINS 柴灣至杏花村再折返返柴灣
    5: 拉根舒緩~ 20MINS

升級   100%

該用戶從未簽到