香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Keroro_stephen
打印 上一主題 下一主題

有玩開Gym的ching ctse入o黎揮揮手

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

因去年年尾開始受傷無法練跑,由今年1月開始做gym,
    多數去源禾路康文,間唔中去沙田P,星期一晚剛去過P,
    但真的太多人。
    但絕對唔敢做跑步機,只做滑行機、手和復。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 法蘭 於 2009-3-26 00:02 發表
    我都有去沙田p記,

通常都係跑完機,再去做負重!

不過呢排無咩時間去,因為實在太多人啦!ghjygu" />" />h
    好似個街市咁!
    都差唔多成個月無去啦!" />" />hj" />" />h

依家p記做緊$500半年優惠,所以搞到好似街市咁囉,最好選擇非繁忙時間去會好好多的

升級   0%

該用戶從未簽到

我今日終於見識到P記人山人海嘅威力啦~

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-4-5 16:51 發表

咁洗唔洗排隊呀?聽人講多人的時候連跑步機都要排隊?
    不過我上個月中收到訊息,$500半年之餘,仲有$550美容卷,真係好吸引...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 24# 的帖子

繁忙時間真係要排隊~
    唔好話跑步機要排,連bd都要排,db就擺到亂哂,想搵個啱lbs都搵餐死~

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-4-5 16:51 發表

嘩,入面咁多大隻老排隊...........
    隨時等到火滾,言語或肢體語言一個唔小心,開片都有份 ~.~

火兄,您隨時有好多片睇.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

傻啦~
    其實d大隻佬好斯文好有禮貌~
    反而最無品就係我呢亭無料扮代表~

升級   68.42%

該用戶從未簽到

我係奧海city果間action waterfall 果度做gym架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-4-7 23:50 發表
    傻啦~
    其實d大隻佬好斯文好有禮貌~
    反而最無品就係我呢亭無料扮代表~

好同意.....d大隻佬玩開gym....知道做gym有g做ym的禮儀..
    我玩Califonia,唔見人山人海....不過好貴...
    係tst個間有唔少所謂名人/明星仔去.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 HOLIC 於 2009-5-6 10:29 發表
    我係奧海city果間action waterfall 果度做gym架

E間好似好大...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 HOLIC 於 2009-5-6 10:29 發表

呢間gym 就未做過, 每次都係去外面玩 golf

做gym我係旺角一間並非大型連鎖式, 一開始玩gym已經係呢間
    其間都有去過P 記 & C 記, 但最終都係選擇番呢間細細地
    隨時去搵教練 set programme 唔需額外收費

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-5-6 23:16 發表

呢間gym 就未做過, 每次都係去外面玩 golf

做gym我係旺角一間並非大型連鎖式, 一開始玩gym已經係呢間
    其間都有去過P 記 & C 記, 但最終都係選擇番呢間細細地
    隨時去搵教練 set programme 唔需額外收費

赤子係咪 TxC?
    我都好想搵間咁既gym... 不過俾哂錢... 要捱多兩年先有得走...
    不過旺角... 唔就我腳呢..

升級   3.68%

該用戶從未簽到

YEAH!!做左gym 差唔多2年!!主要上身~~
    起康文玩開!!!
    好多時都係砌完45min weight training 再加10k跑街!!!! 好爽的!

升級   6.6%

該用戶從未簽到

我會去屯門或荃灣P記,跑左步後去少左, 而家每個星期去1晚
    我好少玩器械,只係跳舞,主要玩STEP多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKLOK 於 2009-5-18 01:33 發表
    YEAH!!做左gym 差唔多2年!!主要上身~~
    起康文玩開!!!
    好多時都係砌完45min weight training 再加10k跑街!!!! 好爽的!

點解咁多人對腳唔做 weight 既 ?!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-18 09:28 發表

點解咁多人對腳唔做 weight 既 ?!

我有做呀!
    通常下半身係我主菜
    我一去夠時間就會做晒全套, 腰腳佔大部份時間

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-5-18 10:55 發表

我有做呀!
    通常下半身係我主菜
    我一去夠時間就會做晒全套, 腰腳佔大部份時間

我想問腰係咪都係做sit up果類?
    但我又無咩恆心去做...所以都係聽ee講上下body pump.. 最少上堂佢點都迫我做左幾set...
    我core muscle好唔掂... 唔知點improve好...係咪要乖乖做番body pump果d動作呢?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

我就因為怕會影響跑步,同埋我一向都覺得自己對腳太粗了(踩開單車)
    不過呢!做埋對腳對全身muscle 生長都會有幫助!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 917 天

I go to Cali and normally will spend 20 mins running, 30 mins weight training on upper body (machine), and 15 mins work on abs (sit-up, abs crunch, etc)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKLOK 於 2009-5-18 17:43 發表
    我就因為怕會影響跑步,同埋我一向都覺得自己對腳太粗了(踩開單車)
    不過呢!做埋對腳對全身muscle 生長都會有幫助!!

ching... 其實如果你會一直跑步.. 反而要強化下肢...
    四頭肌夠強可以保護膝頭
    股巨肌夠強對抬腿有幫助

怕腳粗就做輕 d 但做多幾下....