香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Fox
打印 上一主題 下一主題

有玩MTB的ching ctse入o黎揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

loudspeaker師兄,請問迷你倉夠唔夠擺20"摺及可擺幾多架車?24小時營業?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-3-21 23:22 發表
各位單車ching,那幾間是黑店?hgjD088" />" />hj
大埔金X(正街)算不算?

Ching, pls check pm.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-22 00:47 發表

loudspeaker師兄,請問迷你倉夠唔夠擺20"摺及可擺幾多架車?24小時營業?

20" 小摺向高空發展 4 x 7 呎 (28 sq ft), 我估可以放到 3 部車。
24 小時開放架 , 但聽d ching 講 , 如果上樓通宵去取車 , 要响車場登先,
x 昌好似有泊單车位 , 百幾蚊一个月到 , 但係同其他人泊埋同一個倉,
雖然有 cctv, 但如果 ching 架係靚車 , 都係泊吾過呢 d 單車倉

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 cfchan 於 2009-3-22 07:44 發表

Ching, pls check pm.

多謝 cfchan 通水, 我差啲在金X買車

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-3-18 07:21 發表

我住元朗,多數踩屯天元區,有時會踩青公出荃灣
    我都想上深圳踩,但好多時開團時間都夾唔岩我得閒!

我是沙田友,有時會去大欖環塘。也是因開團時間唔夾關糸未去過。屯天元區由深圳灣過关也很方便。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-22 14:25 發表

我是沙田友,有時會去大欖環塘。也是因開團時間唔夾關糸未去過。屯天元區由深圳灣過关也很方便。

fox hing, 去郊野公園踩 , 如果無漁農署批文 , 被佢地捉到使 5 使罰 $ 架 ?
    同時開放時段 , 係咪有限制 ?

升級   100%

慵懶

各位單車ching,萬宜水庫是否不能踏單車? 還有城門水塘?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-3-26 00:14 發表
    各位單車ching,萬宜水庫是否不能踏單車? 還有城門水塘?

萬宜水庫一定不可以,城門水塘就不太肯定!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-3-26 00:14 發表

可参考漁護署
    http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/cou_vis/cou_vis_mou/cou_vis_mou_mou/cou_vis_mou_mou.html

升級   100%

慵懶

多謝chings資料
    原來不可以踏單車在萬宜水庫和城門小塘, 還想在萬宜影黃昏相

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-22 09:25 發表

20" 小摺向高空發展 4 x 7 呎 (28 sq ft), 我估可以放到 3 部車。
    24 小時開放架 , 但聽d ching 講 , 如果上樓通宵去取車 , 要响車場登先,
    x 昌好似有泊單车位 , 百幾蚊一个月到 , 但係同其他 ...

如果去d連銷經營既迷你倉,保安會好d咖
    入倉時用自己專用既密碼,解銷後只能開番自己個Locker,開其他就會響警報咖啦
    有d倉用節能燈(有人經過才開),仲會播埋歌,個feel會好d

升級   0%

該用戶從未簽到

有意買 dohan 摺車仔.. 邊個地方買好 d 呢 ?!

升級   100%

慵懶

原帖由 ee_tpk 於 2009-6-9 14:53 發表
    有意買 dohan 摺車仔.. 邊個地方買好 d 呢 ?! hgjD115" />" />hj

好似火炭平, 但現在dahon 摺車加晒價
    我都想有一部

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-6-9 15:20 發表

好似火炭平, 但現在dahon 摺車加晒價
    我都想有一部" />" />

你果架係咩車來 ga?

升級   100%

慵懶

我無單車呀,想買部dahon sp8

升級   78.3%

該用戶從未簽到

我有部 xc 同一部普通摺車, 間中都會出吓街.

升級   100%

慵懶

吐露港龜轆團8月22日(星期六)

各位鐵人單車愛好者, 8/22 踩單車, 有無人有興趣?
    路線: 馬鞍山 <--> 吐露港   
    時間: 8/22 13:45pm (星期6)
    對象: 慢轆者, 影相, 食野, 睇風景.
    集合: 水坑站B出口 (富安花園)
    租車; 馬鞍山單車公園 $20 全日
    詳情如下:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4269&extra=&page=1

如有興趣請加名. 多多支持
    1) laputa99
    2) cc
    3) catcat
    4)
    5)