香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Stephen,

Add oil ah!  U can make it!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

https://www.longrun.hk/forum/vie ... mp;page=1#pid489875

兄弟,在忙碌既工作入面,偷走過去玩下啦!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

瘋瘋:

你似乎開始適應了在星加坡的繁重工作生活,亦懂得在忙中偷閒做些少運動,
    是保持體能也好,是幫助舒緩壓力亦好,都keep going 啊!

在長跑網的朋友們永遠為你打氣!加油!加油!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2010-4-22 21:35 發表
    Andrew C-hing 係唔係打算夏天去S'pore找風哥呀?
    SQ有平飛喎, 快d行動~
    Fly from Hong Kong to Singapore between 27 May and 09 July 2010 on SQ871 & SQ872 for just HK$1,642.  
    Book by 30 April 2010!  S ...

多謝你既資料呀,貓仔欣。

不過無錢無假,所以雖然D毒幾厲害,但係都毒我唔到。

同埋點解我搵唔到HK1,642個版,唔通真係有著數都唔識執。

不如掉番轉頭,叫風哥番黎香港見下班朋友丫。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

唔該晒你條Link呀,貓仔欣。

其實真係爭D毒死我架喇,呢個Promotion攪到我六月想去埋吉隆坡跑渣打馬拉松呀。不過真係無錢,所以無計。

個Post又俾我地霸左黎吹水,風哥忙到連上黎睇住自己個場都無時間,我諗就算有Offer佢都幾難抽到時間返黎。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 YAN0013 於 2010-4-27 01:10 發表
    唔怕啦, 你有張Visa, 可以碌卡嘛~

呢個promotion真係抵架, 坐波音3條7, 好正的~
    如果你去埋吉隆坡馬拉松緊係正啦~不過天熱好熱下呢~

我地都唔係吹水, 好正經架," 討論"緊去探佢, 又去跑馬拉松喎~

你做乜改走左個咁可愛既名?

Visa呢家野,如果碌完唔駛找數,我就即刻去。

之前同班兄弟都係認真講話會探風哥,但係而家條數用埋手指同腳指都計唔掂條數,可以遲D唔到撘飛機,係放飛機!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2010-4-27 01:53 發表
    正在考慮過唔過去好.
    過到去都只係跑半馬架啦

去啦去啦,你餓左咁耐,係時候要搵場比賽表現下!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 awyh 於 2010-4-23 07:07 發表
    唔該晒你條Link呀,貓仔欣。

其實真係爭D毒死我架喇,呢個Promotion攪到我六月想去埋吉隆坡跑渣打馬拉松呀。不過真係無錢,所以無計。

個Post又俾我地霸左黎吹水,風哥忙到連上黎睇住自己個場都無時間,我諗就 ...
    末算平某某航空 HK$1260來回都有呀 airasXX.com

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-4-27 22:07 發表
    末算平某某航空 HK$1260來回都有呀 airasXX.com

你地成班魔鬼.......................

不如你去吉隆坡跑全馬丫KF,Keep住全年都有全馬跑,唔好俾佢停!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 YAN0013 於 2010-4-27 23:37 發表

哈...Andrew C-hing ...又有新誘惑了...
    CX 飛新加坡的加班机HK$1200來回喎, 係唔係好抵呢??
    我坐CX去S'pore係HK$700, 你貴過我500蚊咋~
    http://www.cathaypacific.com/cpa/en_HK/offerspromotions/

HK$1200.....CX..........

係咪考試季節,無人去旅行,所以特別多Promotion?

不過命裡有時終須有,命裡無時莫強求。點解咁講,因為收Link出左以下Message。

登錄/註冊後可看大圖

一係咁,唔好剩係攪我一個,整理好呢批Promotion,再過去有情去馬個場度放火,捉埋成班兄弟過去。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 YAN0013 於 2010-4-27 23:40 發表

呢個新名易叫d嘛, 叫我Ah Yan 得了~
    13號是my lucky number~

好!以後叫你亞欣。

有時間,一齊Join友情去馬丫,咁你咪可以將唔同既Promotion介紹俾風哥班Fans知囉。

升級   30.33%

該用戶從未簽到

對, 勉強無幸福, d promotions 最後今日, 想要都無了~ 是淡季先有平飛嘛~

我不是住馬鞍山的, 星期六, 日是家庭日, 我要陪屋企人的, 好難join你地的
    平日有時間我都會盡量晚晚跑的, 不過我是養命跑, 好hea的, 比"鬼"跟時先會跑快d, 你地d快腳不岩我的~

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 YAN0013 於 2010-4-29 00:29 發表
    對, 勉強無幸福, d promotions 最後今日, 想要都無了~ 是淡季先有平飛嘛~

我不是住馬鞍山的, 星期六, 日是家庭日, 我要陪屋企人的, 好難join你地的
    平日有時間我都會盡量晚晚跑的, 不過我是養命跑, 好hea的, 比" ...

無論點都好啦,唔該晒你幫我搵左咁多資料,希望再有Discount時,可以安排到時間同Budget去啦。

我都好hea架,我呢D速度,千祈唔好咁大聲話我係快腳,會俾人笑架。

不過我而家跑步都唔係點追求時間,已經開始去到化境了!

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 1250# 的帖子

你看, 唔出post, 風哥的blog就會沉降了~

追求時間是好事呀, 跑得快, 好世界嘛~ 係我唔跑得快姐~
    不過沙田真係越來越多人跑, 個環境好嘈, 不是太好~
    我跑的時段, 唯一有一位疑似做消防的男士, 我見足佢6年幾了, 由不相識去到依家都只係點下頭打招呼~
    希望我跑第10年時都仲可以見到佢, 到時我會買罐汽水比佢慶祝下, 謝謝佢咁多年來帶比我的少少"支持"~

其實跑步真係幾有樂趣, 過引的, ....滴滴點點...都是美好的.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 YAN0013 於 2010-5-3 14:14 發表
    你看, 唔出post, 風哥的blog就會沉降了~

追求時間是好事呀, 跑得快, 好世界嘛~ 係我唔跑得快姐~
    不過沙田真係越來越多人跑, 個環境好嘈, 不是太好~
    我跑的時段, 唯一有一位疑似做消防的男士, 我見足佢6年幾了,  ...

風哥又忙到死,我地幫佢頂住個場。

其實慢慢跑都唔錯丫,可以舒舒服服,又可以欣賞風景。

但係有好多跑友都會覺得沙田本身條路好跑,少馬路,跑去大埔又得、去西貢又得、甚至經大圍出深水步都得。可能就係因為咁,所以越黎越多人黎沙田跑步。我覺得多人都唔係太大問題,我都唔係要做時間,人多咪慢慢跑囉,比賽夠人多啦,咪又係咁跑。我反而覺得,沙田有好多好市民,成日同警察叔叔投訴,話我地用左佢條路,大家出黎玩的,只係求開心,唔係求氣,大家無阻住大家咪OK囉,攪到大家面阻阻咁,都唔知為乜。

哈哈!見足6年幾,都幾有緣喎,佢係唔係好大隻?定係好靚仔?咁點你會覺得佢係做消防員.........唔駛等10年啦,下次見到佢就問佢叫咩名,同埋係唔係真係做消防員。不過唔好送可樂喇,對身體唔好,跑完步,請佢飲水特可能好D喎。

無錯!跑步真係好開心。平時生活同工作都已經有好多壓力,所以如果真係為一D小事,連跑步都唔開心,就真係唔值得喇。