香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hellobbandre
打印 上一主題 下一主題

華語歌曲討論區

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

大家又忘記了葉倩文了, 我也很喜歡她的, 零時十分, 女人的弱點, 愛到分離仍是愛...

仲有80年代的band: 太極, 夢劇院, 風雲, 達明一派, beyond...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-3 13:45 發表
大家又忘記了葉倩文了, 我也很喜歡她的, 零時十分, 女人的弱點, 愛到分離仍是愛...

仲有80年代的band: 太極, 夢劇院, 風雲, 達明一派, beyond...

達明係到呢刻我都鍾意....忘記他是他...禁色..石頭記..
明哥早兩年開show..小弟又是座上客...佢把聲係另類D..但又開正我個範...

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I listened to 夢劇院 too !

登錄/註冊後可看大圖

http://hk.myblog.yahoo.com/jamesgor2001/article?mid=66

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

你地漏左講關正傑,林子祥 同 radias  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-3 13:48 發表

達明係到呢刻我都鍾意....忘記他是他...禁色..石頭記..
    明哥早兩年開show..小弟又是座上客...佢把聲係另類D..但又開正我個範...

其實我不懂欣賞達明一派的歌, 較喜歡太極.

唔知有冇人仲記得有對band叫小島樂隊, 好像比太極還要早少許, 只得2, 3年左右, 他們的音樂/歌曲比較接近民歌, 但已忘記了那些歌曲了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-4-3 13:56 發表
    你地漏左講關正傑,林子祥 同 radias  " />" />hjkhbnmj

嗡得出既..我隨心都有歌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-3 13:59 發表

其實我不懂欣賞達明一派的歌, 較喜歡太極.

唔知有冇人仲記得有對band叫小島樂隊, 好像比太極還要早少許, 只得2, 3年左右, 他們的音樂/歌曲比較接近民歌, 但已忘記了那些歌曲了

小島...好似有首叫"她的心"...不太肯定..

她的那顆心....

升級   0%

該用戶從未簽到

你地漏左講關正傑,林子祥 同 radias  " />" />hjkhbnmj

30624700 30624770
    534202 13942.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-3 14:02 發表

小島...好似有首叫"她的心"...不太肯定.." />" />

她的那顆心....

完成冇記憶

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥

How about the controversial rock group  皇妃樂隊?

http://phaedrus1211.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=207441

升級   100%

開心

粗口樂隊...........

btw, 我有 mp3.............

升級   0%

該用戶從未簽到

blurmax...我...我認輸啦...
    真係完全唔識佢....

升級   100%

開心

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-3 14:15 發表

不斷吐煙因她一早已習慣..." />" />hjfghft ......................." />" />" />" />

曾自問樣子真太笨  曾自問樣子不大吸引 卻枉想跟同行.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-3 14:35 發表

真係完全唔識佢....

x2, 地下樂隊??!!!

未聽過

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 saki 於 2009-4-3 14:39 發表

曾自問樣子真太笨  曾自問樣子不大吸引 卻枉想跟同行.....j" />" />" />" />jk

傾心.

蔣志光都有獨立發展架,同韋綺姍,都有依首

女︰我信愛 同樣信會失去愛
    問此刻世上 痴心漢子有幾個
    相識相愛相懷疑 離離合合我已覺討厭
    只想愛得自然

男︰我怕愛 同樣怕得不到愛
    問此刻世上 痴心女子有幾個
    相知相處相拖欠 緣緣份份我已覺無聊
    不想愛得隨便

女︰同是天涯淪落人 在這傷心者通道上同行
    也許不必知道我是誰
    無謂令你令你令你令你又再又再考慮

男︰相逢何必曾相識 在這一息間相遇有情人
    也許不必知道我是誰
    無謂令你令你令你令你再度再度灑淚兒

女︰我信愛 同樣信會失去愛
    男︰我怕愛 同樣怕得不到愛
    女︰問此刻世上 痴心漢子有幾個
    男︰問此刻世上 痴心女子有幾個
    女︰相識相愛相懷疑 離離合合我已覺討厭
    男︰相知相處相拖欠 緣緣份份我已覺無聊
    女︰只想愛得自然
    男︰不想愛得隨便

合︰同是天涯淪落人 在這傷心者通道上同行
    也許不必知道我是誰
    無謂令你令你令你令你又再又再考慮

合︰相逢何必曾相識 在這一息間相遇有情人
    也許不必知道我是誰
    無謂令你令你令你令你再度再度灑淚

女︰同是天涯淪落人
    男︰相逢何必曾相識
    合︰也許不必知道我是誰
    無謂令你令你令你令你再度再度灑淚

男︰留給你 請珍惜這段友誼
    女︰也許一天可以既話 准許我多愛一次
    合︰且把今晚的諾言 留待以後一一發展
    篇寫愛的經典

升級   23.75%

無聊

關正傑都有唱好多亞視既主題曲架,都有"大地恩情"喇.

升級   23.75%

無聊

原帖由 blurmax 於 2009-4-3 13:49 發表

I listened to 夢劇院 too !

登錄/註冊後可看大圖

http://hk.myblog.yahoo.com/jamesgor2001/article?mid=66

李敏,劉文娟,夢劇院

重有一隊叫 ECHO

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥

真係完全唔識佢....

Not surprise coz they only released one album, and their songs are nearly all banned by the radio and TV stations.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

浮世繪 is also my another favourite rock group :

http://hk.geocities.com/life_exhibition/yesterday_1.htm