香港長跑網  - 長跑長友

樓主: billy_yau
打印 上一主題 下一主題

同病相憐大行動, 點解我地要返工

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-13 11:24 發表

請問休季後會做d乜嘢訓練呀! 我未經歷過, 所以... .. .. 有此一問,

會唔會跑呀! 跑會跑多少? 會在咩時份跑呀! 我真是好多問題想問呀!

實不相暪,我都係今年才咁積極玩咁多賽事...
這也是我經過的第1個休季期...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-4-13 11:27 發表

理論上是會由冬天的長課,轉為夏天練跑一些短距離,而重點會練習速度。

咁咪即是少咗人跑街囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-13 11:27 發表

我都係淨番517未跑, 多數跑完都會休戰..

517...應該熱到屎..我已經慢..再加D熱力...我都唔知點扇好....

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-13 11:30 發表

我都係, 之前SUMMER 一係全休, 一係一個WEEKEND 跑一次....
未試過好似而家咁, 渣打後仲KEEP 住訓練喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-13 11:31 發表

517...應該熱到屎..我已經慢..再加D熱力...我都唔知點扇好....  

ching, 你進步都好快啫, 一個月時間快咗差唔多8分鐘,  點會點扇好呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-13 11:30 發表

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-13 11:31 發表

我就真係熱到唔知點扇好啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

way ctse, 昨日係洗手間好似遇到你, 但又唔肯定, 所以無打招呼~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-13 11:40 發表

ching, 你進步都好快啫, 一個月時間快咗差唔多8分鐘,  點會點扇好呀!

way姐...講笑啦...
上年12月我2k都跑不到..1月時...連10k都驚跑唔晒...
而家鍾意跑..只係有時工作壓力..跑既過程好舒服好放鬆...跑完好似壓力全消...就是咁簡單..
至於報比賽..只屬參與性質..一大班人跑個感覺又好唔同...我鍾意個感覺..
細細聲講你聽...我又好鍾意聽到晶片"do"個聲...好得意...
5/4元朗個次..因為無用晶片..所以唔報..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-13 11:47 發表
way ctse, 昨日係洗手間好似遇到你, 但又唔肯定, 所以無打招呼~

吓, 唔係呀! 好驚喎! 唔好嚇我啦! 下次你試下叫"no way", 我一定知係你是誰了

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

x3

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-13 11:56 發表

上年12月我2k都跑不到..1月時...連10k都驚跑唔晒...
    而家鍾意跑..只係有時工作壓力..跑既過程好舒服好放鬆...跑完好似壓力全消...就是咁簡單..
    至於報比賽..只屬參與性質..一大班人跑 ...

Parco Ching, 你都細細聲話我知, 我都話d嘢你知, 每次踏地毯, 我都會踏多幾下的

升級   0%

該用戶從未簽到

原來咁多ching, ctse 都是第一次呀! 咁大家會諗住點安排自己的訓練時間呢, 我講先啦! (暫定暑假進度)

我都是一星期做二次gym (因為有冷氣)
    跑會日落後跑就近的運動場, (放便隨時鬆人)
    約跑有時間都會去的, 但要看距離, 因為我體力有限

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-4-13 11:16 發表

實不相瞞,呢數個月,小弟操 Interval 無進步過。

換鞋,一定有進步..嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-13 11:17 發表

係呀...
    玩埋這一個就休季啦

小弟都有報,可以真正見識吓曲奇姐既厲害了~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-13 11:24 發表

請問休季後會做d乜嘢訓練呀! 我未經歷過, 所以... .. .. 有此一問,

會唔會跑呀! 跑會跑多少? 會在咩時份跑呀! 我真是好多問題想問呀!

小弟一年四季都在跑,只係廈天跑短d,跑慢d而已

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-4-13 10:55 發表

若然平兄响閣下一組......唔會,平兄即使變了性,但年紀相差咁遠,都很難同閣下同組的。" />" />

錯喇...既然變性咁大手術都做....唔爭在拉埋面皮,改埋容啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-13 11:56 發表

Parco爸,完全同意呀~~開心時跑會更開心,唔開心時跑會變開心..

升級   0%

該用戶從未簽到

都係小弟鍾意跑既原因之一, 另一個原因就係減肥