香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

為每位跑手打打氣

升級   55.26%

該用戶從未簽到

參加比賽最大既樂趣係可以感受到比賽既氣氛,透過與其他跑手既比較而提升自己既表現, 推使自己多加練跑.

而額外既得著,就係跑步後係網上搵到自己同朋友既相片, 當搵到一張影得靚既相時,真係好開心.

係處真係好多謝每一位拍友, 義務為大家拍攝照片. 十萬個多謝!

但當跑得唔夠快既時候(10Km慢於55分鐘),多數都搵唔到自己既相. 其實他們都係好努力咁去挑戰自己既時間突破自己, 55分鐘以後都可能係個人PB.

如果每一次比賽都可以搵到自己既相,記錄住自己一次一次咁進步,係一件非常開心既事.

希望大家為每一位跑手打打氣,不論他們跑得快與慢,不論是否穿上長跑戰衣,都為他們拍下投入的比賽照片,給他們一點鼓勵.

支持長跑運動及長跑網的人,不一定是跑得很快,亦未必會穿上戰衣.

但他們都是熱愛長跑,喜歡在這裡收集長跑資訊的.

希望可以令他們在跑步以外,在這裡搵到額外的喜悅.
+1 0
上一篇︰報告總司令 - 周柏豪下一篇︰大埔新跑友向各位師兄師姊say hi

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 埔荃 於 2009-4-11 13:47 發表
參加比賽最大既樂趣係可以感受到比賽既氣氛,透過與其他跑手既比較而提升自己既表現, 推使自己多加練跑.

而額外既得著,就係跑步後係網上搵到自己同朋友既相片, 當搵到一張影得靚既相時,真係好開心.

係處真係好 ...

贊成c hing說法, 但我跑超過一小時到揾到相喎! 但未必係一個靚shot囉!
我除了蕉拼日一張都冇外, 所有賽事都只少有一至二張,
其實人人都有相是好難的, 影得你, 影你左右兩邊都沒有咁快對到焦啦! 除非我地有多d人幫手拍照啦!

升級   50%

該用戶從未簽到

想影靚 shot, 跑半馬/全馬啦, 日出後, focus 都容易 D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 埔荃 於 2009-4-11 13:47 發表

係處真係好 ...

C兄..
小弟都拍過好幾次長跑...
無論跑得快或慢...我都絕不手軟...你提到55分後..坦白講..我都屬於此班...所以我是好明白個感受(我渣打是第一次跑..一張相也沒有)...
至於會不會影到最後一位..係好看當時自己狀態及天氣...
例如美津濃半馬...小弟都是影到最後2:30一刻(即大會規限時間)..
而其他比賽亦會盡量留到最後..但其實最終都是看自己...
因為連續性曬住企定定影兩小時..其實是很累的事...
跑10K..跑完都可拉下根鬆下..但長時間企定定影相...拉根時間都沒有...

是不是主力影有著網衫問題...
在於我黎講..如果只為拍攝樂趣或考驗自己拍攝技巧...其實唔揀人影是最好..純滿足自己為先..
而近幾次..主要影下大直路、全身、正面跑姿等等..呢D招牌式相片...
就是明白網友們都希望在比賽中有點回憶..所以變得以影網友為先..

一場比賽由數百人到過千人...鏡頭得一支..
試想想...一堆人衝來...鏡頭不可能影到每一位單獨照...
在兩難下..鏡頭會主力影我認識或不認識但有著網衣跑友先..
所以..如有C兄姐沒著網衣但又希望被影到...
最好在開跑前..主動打聲招呼..只要鏡頭認得...都會盡力拍攝..

最後都講聲...其實好多次認到跑友們都未必會影到...原因大多數是被前方、左右兩方跑友所阻擋...希望你明白...

升級   55.26%

該用戶從未簽到

C兄..

謝謝各c-hing, C tse回覆

唔好唔會. 自己時間做40幾,每次都搵到好幾張相,不是為自己說話, 亦明日到成千人好難一一入鏡,  

亦明白在太陽下企成粒鐘影相係幾辛苦,(更可況係義務既) 真係很唔住口都要講多一聲多謝.

我自己都好鐘意影相,嘗試過係過終點後拍攝後過我衝線既跑友,但跑完實在太累喇! 加上傻瓜機,影完都唔敢post出來.

跑步與影相都可以令參與者開心同有滿足感, 只係希望令更多人可以係呢項活動中找到更多樂趣.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 埔荃 於 2009-4-11 16:30 發表
謝謝各c-hing, C tse回覆

唔好唔會. 自己時間做40幾,每次都搵到好幾張相,不是為自己說話, 亦明日到成千人好難一一入鏡,  

亦明白在太陽下企成粒鐘影相係幾辛苦,(更可況係義務既) 真係很唔住口都要講多一聲多謝 ...

只要有份影..都會盡力影

升級   55.26%

該用戶從未簽到

只要有份影..都會盡力影..

多謝你呀! Parco爸, 明天沙田你會出現嗎?  希望有緣被你影到張靚相吧!" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-11 16:39 發表

只要有份影..都會盡力影

c hing, 我聽日都有跑呀! #173呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

Sorry..啦...
明天有要事...未能參與...