香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mathew
打印 上一主題 下一主題

買咩跑衫好?

升級   0%

該用戶從未簽到

我窮呀嘛, 有錢寧願買對鞋

窮人冇計啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:29 發表

我窮呀嘛, 有錢寧願買對鞋

窮人冇計啦

唔係丫..... 咁我覺得你既想法幾好...
買一對好 d 既鞋好好保護自己對腳..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 00:38 發表

唔係丫..... 咁我覺得你既想法幾好...
買一對好 d 既鞋好好保護自己對腳.. hgj088" />" />hj

買左NB斷碼鞋二百幾元, 第一對鞋玩下, 冇買大半碼

有錢或者見到Rider 斷碼寧願買多對

好多Ching話一對鞋只能跑約500km, 我跑左4次對鞋都跑左三十幾km啦

唔係真係咁貴呀一對鞋? 如果係窮死我啦

係咪要好快換?

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:59 發表

好多Ching話一對鞋只能跑約500km, 我跑左4次對鞋都跑左三十幾km啦

係咪 ...

我練跑次數都算密~亦都幾粗著xD
對鞋捱到一年多D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 02:04 發表

我練跑次數都算密~亦都幾粗著xD
對鞋捱到一年多D

Ching 著咩鞋架? 你話一年多d捱到, 係指對鞋爛底定已經覺得失去左避震功能?

Ching多數跑幾多k架一次?

同埋你d跑衫跑褲有冇著耐左個"散汗"功能果d差左?

同埋你係着短袖定無袖跑架? thanks Ching

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 02:13 發表

Ching 著咩鞋架? 你話一年多d捱到, 係指對鞋爛底定已經覺得失去左避震功能?

spacer(普通版~唔係日本果d)
鞋底蝕(避震功能好似仲係非常好)~我覺得用黎jog圈慢跑依然係冇問題既
我d跑衫買左半年左右~仲未覺得功能差左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 02:13 發表

我聽聞 d 快乾衫落柔順制洗佢會塞住排汗窿窿.. 排汗會差0左...
所以跑衫只用洗衣粉洗

我以前一直都係著短袖衫跑..朋友叫我著背心跑... 背0左一次背心就著唔番有袖衫...
果位朋友無呃我.. 而家我有背心就著背心了...

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 15:26 發表

我聽聞 d 快乾衫落柔順制洗佢會塞住排汗窿窿.. 排汗會差0左...
所以跑衫只用洗衣粉洗

我以前一直都係著短袖衫跑..朋友叫我著背心跑... 背0左一次背心就著唔番有袖衫...
果位朋友無呃我.. 而家我有背心就著背 ...

我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
發覺個look好有型好pro
於是就開始著背心跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 15:13 發表

spacer(普通版~唔係日本果d)
鞋底蝕(避震功能好似仲係非常好)~我覺得用黎jog圈慢跑依然係冇問題既
我d跑衫買左半年左右~仲未覺得功能差左

想請問ching 一般你地講jogging 個速度係指1小時幾多公里?

我跑步大約係8.x-9.xkm/h

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 15:26 發表

所以跑衫只用洗衣粉洗

著短袖跑辛苦好多, 不過我都想買短袖, 因為平時出街著都覺得幾好, 但係平時出街我唔著無袖衫果d人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:13 發表

" />" /> 我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
於是就開始著背心跑

有好多Ching唔著衫跑添 仲型

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:14 發表

想請問ching 一般你地講jogging 個速度係指1小時幾多公里?

我跑步大約係8.x-9.xkm/h

大約10-12km左右

升級   76.84%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:16 發表

有好多Ching唔著衫跑添 仲型

可以乘機show肌肉比d令女睇(雖然我冇xd)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 16:15 發表

著短袖跑辛苦好多, 不過我都想買短袖, 因為平時出街著都覺得幾好, 但係平時出街我唔著無袖衫果d人

我出街都唔著小背心
天氣熱..
著過一次小背心跑步... 你就會同有袖衫講 byebye

著來跑步之 ma... 唔駛怕醜

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-28 00:59 發表

係咪 ...

我覺得好多野影響對鞋既壽命啦
跑既速度,體重,跑步地點,跑姿等等......
個個都唔同, 唯有自己試下自己一對可以著到幾耐

升級   16.67%

該用戶從未簽到

所以跑衫只用洗衣粉洗

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:13 發表

" />" /> 我都係
我最初跑步都唔想著背心
覺得怪怪地咁
後來見到好多人都著
於是就開始著背心跑

嘩你地兩個,都幾捱得喎

我跑步第一日開始, 短袖衫只係用黎上落樓用
跑步就當然係上身赤裸咁跑啦

自從買左跑衫(背心)之後, 我先會著住衫黎跑
有時仲覺得背心都好熱

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:33 發表

大約10-12km左右

10-12k/hr=jogging?

咁我跑得慢過啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 2009-7-28 16:34 發表

" />" /> 可以乘機show肌肉比d令女睇(雖然我冇xd)

你唔駛show都咁殺食架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-28 17:01 發表

我出街都唔著小背心
天氣熱..
著過一次小背心跑步... 你就會同有袖衫講 byebye

著來跑步之 ma... 唔駛怕醜

就係囉, 所以我跑步先著無袖衫, 但係我只係得一件, 好多時洗唔切如果有一排跑得密

想買件Nike 可惜唔平 想等特價買一件無袖一件短袖Nike衫, 再加一條跑褲

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-28 18:44 發表

我覺得好多野影響對鞋既壽命啦
跑既速度,體重,跑步地點,跑姿等等......
個個都唔同, 唯有自己試下自己一對可以著到幾耐

今日著住對鞋跑第5次, 終於見到個底有少少少少少蝕左, 係個鞋爭位.. 好多人跑都係先蝕呢個位.. 我只係跑左四十多公里咋喎 就有勁少蝕..
500公里之說果然係有理由