香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mathew
打印 上一主題 下一主題

買咩跑衫好?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hongarthur 於 2009-7-30 16:26 發表
E....我唔係專業跑手, 只係平時跑下步, 做下運動, 減下肥.

因買nike 有staff price, 所以本人鐘意著 nike or nb 衫 (因參加nike 10k and 參加standard chartered 10k 送的), 褲就 nike dry fit, 勿就nike dry fit ...

socks我就求其一對,我覺得dry fit or not好似分別唔大

正喎 有staff price.. 不過個人唔鍾意一set著晒同一個牌子

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-7-30 17:34 發表

socks我就求其一對,我覺得dry fit or not好似分別唔大

正喎 有staff price.. 不過個人唔鍾意一set著晒同一個牌子

無錯, 我都覺得貴襪平襪又係咁, 幫助其實唔大
感覺上都唔多覺有咩分別(當然貴啲好似好啲啦,可能係心理作用), 貴襪好又唔知好去邊, 平襪差又唔知差去邊
著平襪又唔覺有咩壞處喎, 既然係咁, 不如慳返筆錢, 儲錢買下一對跑鞋好過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CharlesAF 於 2009-7-30 23:03 發表

無錯, 我都覺得貴襪平襪又係咁, 幫助其實唔大
感覺上都唔多覺有咩分別(當然貴啲好似好啲啦,可能係心理作用), 貴襪好又唔知好去邊, 平襪差又唔知差去邊
著平襪又唔覺有咩壞處喎, 既然係咁, 不如慳返 ...

不過留少少錢去買新衫新褲都好, 不過而家著過無袖之後, 真係唔想著短袖跑

遲少少去觀塘個倉睇下有冇好野先. 話時話有冇人知道工聯會個跑步課程點? thanks