香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

2009.11.08 - 第32屆香港半馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   82.35%

該用戶從未簽到

我隻 Garmin 405 顯示賽道距離為20.66KM

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

在此 特別鳴謝 堅堅皇上
    堅堅義務為今次女子隊比賽試跑,作人肉水站及專車接送.
    實在功不可沒, 我們心裡真是十分感激.   
    另外 : 又係果句啦...要多謝皇上給予機會.

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 B 於 2009-11-9 10:34 發表
    好開心呀, 第二次參加半馬就跑到 sub 1hr30~
    比起 09 渣打半馬足足快0左 16min~
    總時間 1:28'27"~
    半程  44'00"~
    另分段 10k 時間都比 10k 比賽 pb 時間為快,
    由原本 42'21" -> 41'32"~

不過更加開心0既係, ...

b哥
    犀利ar
    上完鹿頸出烏蛟騰
    我跟本望都望唔倒你
    pb唔夠你勁
    比個超級進步獎你

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 eric 於 2009-11-9 10:48 發表
    兩年無跑呢個比賽,O尋日就跑左個場地PW,1:41:XX
    我隻GARMIN FR205顯示賽道距離為20.68KM,至少短左500米,,有無師兄可證實一下.

我哥隻GARMIN 405顯示賽道距離為20.58KM,亦都係好似少咗D, 不過我都曾經試過跑同一個距離在唔天氣有唔同的數值,
    換句話說, 有可能受天氣影響準確度, 況且這條賽道已經舉辦咗咁多屆喇! 信心都好D

比賽時間用咗 : 1:41:55 (比上屆快 ~5min), 希望下一次可以Sub 1:40

多謝所有長跑網嘅 義工團及專業攝影師

升級   87.33%

該用戶從未簽到

Lorena,Thanks a lot for your hard work with fantastic photos.

升級   7.45%

該用戶從未簽到

GPS 是有誤差的。不同等級GPS的誤差可以很大;從 幾十米至幾十cm。總距離的誤差是 summation of GPS data points error。民用GPS手錶有500 m誤差是可以接受的。
    原帖由 MJ576 於 2009-11-10 19:31 發表

我哥隻GARMIN 405顯示賽道距離為20.58KM,亦都係好似少咗D, 不過我都曾經試過跑同一個距離在唔天氣有唔同的數值,
    換句話說, 有可能受天氣影響準確度, 況且這條賽道已經舉辦咗咁多屆喇! 信心都好D:l ...

升級   68%

該用戶從未簽到

辛苦晒 Louis C ctse ,
    今都比你影到我上岸飲飲水,吞吞泡

第二次hm,開始時驚跑唔完,
    上鈄時留住,留住,落鈄再放.
    10k后左肩酸痛在上鈄時雙手放在后面水樽上,
    低頭捱住上.pb2:04

另多謝各義工ching&ctse到場支持,打氣,
    又有自己的水站,真係越黎越pro!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 gchanch 於 2009-11-10 22:17 發表
    Lorena,Thanks a lot for your hard work with fantastic photos. [/quo

Pleasure.

升級   79.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

回復 464# 的帖子

Hello MJ576,

GARMIN 405

升級   79.67%

奮鬥

[quote]原帖由 ad2009 於 2009-11-12 16:03 發表
    Hello MJ576 and KC

how many you buy  GARMIN 405 and Where did you buy GARMIN 405? Thanks

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 ad2009 於 2009-11-12 16:05 發表
    [quote]原帖由 ad2009 於 2009-11-12 16:03 發表

登錄/註冊後可看大圖

Hello MJ576 and KC

how many you buy  GARMIN 405 and Where did you buy GARMIN 405? Thanks

ad2009 ching,

GARMIN 405 可以在'旅行家' 買, 價錢 $26XX, 不過而家好似加咗價

地址:灣仔軒尼詩道164-166號亨寧商業大廈4樓

http://www.shopeasy.com.hk/productPR_0000487_Prt_b5.html

升級   79.67%

奮鬥

回復 471# 的帖子

Thanks lot MJ576 Ching information about GARMIN 405

升級   77.6%

該用戶從未簽到

一個星期都仲未有成績睇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-11-16 09:36 發表
    一個星期都仲未有成績睇

咪就係...唔係用電腦既咩, 都要咁耐有冇搞錯~

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-11-16 09:49 發表

咪就係...唔係用電腦既咩, 都要咁耐有冇搞錯~

主辦單位上星期五已回覆本網,
    聲稱比賽成績已經公佈,
    以下為我們的部份郵件內容!
    (ii)
    有網友發覺,比賽績沒有於賽後公或張貼,男子隊際參與機構的核證問,這些均欠缺透明度。

2.有關沒有張貼成績的問題,個人是負責公佈成績的工作,當天賽事剛完成時候大概10時左右曾經天陰下著微雨,故此沒有把成績張貼。實際上我會因應當時環境處理,我會於賽事當天傍晚已完成各組別的優勝運動員名單包括時間和分數,本會當晚已發送給marathonhk 上載網頁,與此同時亦上載本會的網頁。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-11-16 10:15 發表

主辦單位上星期五已回覆本網,
    聲稱比賽成績已經公佈,
    以下為我們的部份郵件內容!
    (ii)
    有網友發覺,比賽績沒有於賽後公或張貼,男子隊際參與機構的核證問,這些均欠缺透明度。

2.有關沒有張貼成績的問 ...

我睇過.....佢地淨係公佈左得獎既名單同時間~
    我呢d跑得慢冇獎攞既, 係咪冇得睇返自己時間呀?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

圍圍,marathon.hk有未confirm成績,可以睇睇。
    http://www.marathon.hk/HKDRCHalfMarathon2009ProvisionalResults.pdf

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

offical time:
    2:02:28
    都很不錯
    我很滿意.....

點解有2個時間??

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2009-11-16 11:13 發表
    圍圍,marathon.hk有未confirm成績,可以睇睇。
    http://www.marathon.hk/HKDRCHalfMarathon2009ProvisionalResults.pdf

公牛兄:
    真係唔該使, 因為果日唔記得按停錶, 想快d睇到個時間~
    Official Time: 1:36'10

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 shogikin 於 2009-11-16 11:23 發表
    offical time:
    2:02:28
    都很不錯
    我很滿意.....

點解有2個時間??

Kin in Running

一個係scanned time,另一個係official time。
    就算係陳家豪,兩個時間都雙差33秒,估計係人手計時同Barcode計時嘅差距,真係唔知佢哋個計時系統有幾先進。