香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Pilates and Yaga 運動

升級   68.6%

該用戶從未簽到

睇過我跑D人都知我D關節鬼咁硬
e+重腰骨痛,所以想搵 D 運動來鬆吓。

請問 Pilates and Yaga 有甚麼分別?
對腰骨痛有冇用?邊種有效D?邊道有得學?

最重要係咁多女生學、男生會唔會好尷尬?
+1 0
上一篇︰total immersion 全浸式泳法下一篇︰要求關閉< 邪神信箱 >.....

升級   45.6%

該用戶從未簽到

you can learn Pilates from Youtube bor.

升級   18.95%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

pilates 注重深層肌肉的訓練, 發明的係德國人
    yoga 都有訓練深層肌肉, 不過伸展運動, 刺激身體各重要部份, 休息, 呼吸等等各方面都有

視乎你想唔想偏重深層肌肉的訓練

男的去學 yoga 一d 都唔尷尬, yoga 原先就淨係俾男人學(講緊古代), 而唔少教yoga 的都係男人

升級   68.6%

該用戶從未簽到

謝謝 各位見意

我都睇個 Youtube,但係怕做錯,所以想搵人學 入門。

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 鬼影 於 2009-6-12 21:53 發表
    睇過我跑D人都知我D關節鬼咁硬
    e+重腰骨痛,所以想搵 D 運動來鬆吓。

請問 Pilates and Yaga 有甚麼分別?
    對腰骨痛有冇用?邊種有效D?邊道有得學?
    最重要係咁多女生學、男生會唔會好尷尬?

咁跑步咁多男生, 女生會唔會好尷尬?
    專心做運動, 邊個得閒理你係男同學定女同學呀!
    去間有男女混合班咪得囉!

腰骨痛最好去游水.

升級   18.42%

該用戶從未簽到

I had gone to Yoya twice a week to relax my muscle.  Protect my body

升級   15.45%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

鬼影兄,我識得一位好叻既yoga 教練,屯門元朗區,男女生都收,我同佢好熟,有無興趣??

佢仲係跑友黎添,一定明白你需要~~

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-10 11:57 發表 鬼影兄,我識得一位好叻既yoga 教練,屯門元朗區,男女生都收,我同佢好熟,有無興趣?? 佢仲係跑友黎添,一定明白你需要~~

多謝花子! 我都好想有人教我. 如果有時間就一定試吓.