香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

冰敷一問

升級   32.63%

該用戶從未簽到

大家冰敷時係咪用通常用冰袋
係唔係長方形 一快野咁嫁?
仲有係邊都買都嫁
因為我去過d超市 藥房 7仔都無得買喔
+1 0
上一篇︰Hong Kong Royal Regiment下一篇︰防眼鏡跌個條繩係邊到買得到?

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

冰乎都要比錢 , 咩野世界黎ga
    你自未有雪櫃囉 , 雪櫃上層係有做冰粒個D 倒冒 .
    半個鐘就一堆出爐~.~     一次三粒或四粒,放係膠袋 , 都可以乎到10min以上
    比咩錢~.~ 錢多都唔係咁花ga

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

你試試去屈臣氏, mannings ... 果度有得買..
    我用 3M NEXCARE 果種冰墊, 差不多 60 蚊.. 睇 ching 捨唔捨得...

但聽一位 ching 講...冰墊溫度太低... 好易凍傷皮膚...
    如果用冰墊...要用密實袋裝 d 水..再將冰墊放入密實袋來用...
    敷十分鐘就夠了....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-7 20:18 發表
    冰乎都要比錢 , 咩野世界黎ga" />" />" />" />fhjfrt
    你自未有雪櫃囉 , 雪櫃上層係有做冰粒個D 倒冒 .
    半個鐘就一堆出爐~.~     一次三粒或四粒,放係膠袋 , 都可以乎到10min以上" />" />
    比咩錢~.~ 錢多都唔係咁 ...

ching... 樓主之前都話自己係新手... 都係唔識先至問...
    又唔駛句句都同人地頂到衡既...

升級   0%

該用戶從未簽到

我都唔識呀~多謝ee ctse 指教

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-7-8 01:31 發表
    我都唔識呀~多謝ee ctse 指教

其實冰粒應該係最好..
    gary 兄所提既雜豆冰敷大法幾好...

只係我本身有冰墊... 懶得去製冰之 ma~

升級   32.63%

該用戶從未簽到

唔該晒 大家

升級   0%

該用戶從未簽到

幾蚊買包紅豆黃豆綠豆..乜豆都得..
    雪凍佢...就可緊貼你肌膚每寸部位...
    可翻用又翻用..又不會水汪汪...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-7-8 16:41 發表 幾蚊買包紅豆或黃豆或綠豆..乜豆都得.. 雪凍佢...就可緊貼你肌膚每寸部位... 可翻用又翻用..又不會水汪汪...  

升級   0%

該用戶從未簽到

WAISMMAR c hing/ c tse

小弟都用開 3M NEXCARE 冰墊

ok ar !!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都係用雜菜包. 好使好用, 又夠平!!!!

升級   66.67%

該用戶從未簽到

最平方法:用冰粒加水,包布.
    冰敷不得超過15 mins

通常在急性創傷72小時內使用