香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 全馬
打印 上一主題 下一主題

跑步聽歌(好奇姐~~~)

升級   19.47%

該用戶從未簽到

我跑步已經習慣左聽歌.
其中一個原因係怕悶...另一個原因係小弟用NIKE + 佢會一直話我聽跑左幾多公里.
400米....300米....200米......跟住小弟就會衝圈了.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

如果我跑步時都好似平時咁思考會有好大影響....

升級   9.67%

該用戶從未簽到

其實都係習慣啫..吾聽開就吾會聽,聽開吾聽就好吾習慣..我就係後者..

升級   40.15%

該用戶從未簽到

小弟想問下 ching /ctse 有邊款跑步用既 mp3 買得過呢....

要求不多:
    1,體積要夠細
    2,有mon display
    3,有 fm
    4,不需電池,靠充電續航
    5,性價比愈高愈好啦
    6,有夾仔跟身(方便mp3夾係跑褲上面)
    7, 容量方面有 2g 就夠了,可多可少.
    8,不計較牌子,價錢要 under 1k .

勞煩哂各位   

好像下面呢個咁就正啦,
    http://www.price.com.hk/product.php?p=106529

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 卓卓 於 2009-9-23 21:56 發表
    小弟想問下 ching /ctse 有邊款跑步用既 mp3 買得過呢....

要求不多:
    1,體積要夠細
    2,有mon display
    3,有 fm
    4,不需電池,靠充電續航
    5,性價比愈高愈好啦
    6,有夾仔跟身(方便mp3夾係跑褲上面)
    7, 容量方面有 ...

主要都係要方便體積細, 音質其次, 我就係用 ipod shuffle, 同你條link 0個部大細差不多, 三百幾蚊, 耐用, 不過無fm....

升級   2.67%

該用戶從未簽到

其實好危險,後面或旁邊有車有人來,係會聽唔到,就不能預期有危險,尤其聽到自己心愛的歌,就會分心。

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 didianna 於 2009-9-23 11:50 發表
    其實都係習慣啫..吾聽開就吾會聽,聽開吾聽就好吾習慣..我就係後者..

跑街聽比較危險,跑運動場聽就無妨
    我都識有人喜歡一路跑一路聽mp3

有人喜歡一路跑一路聽聖經金句
    感謝主賜比我地一個咁美好既世界

有人喜歡一路跑一路聽彿謁
    盼望有朝一日能得道成仙普渡眾生

其實聽唔聽又或聽乜都係個人選擇

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2009/9/24 22:30 發表

跑街聽比較危險,跑運動場聽就無妨
    我都識有人喜歡一路跑一路聽mp3

有人喜歡一路跑一路聽聖經金句
    感謝主賜比我地一個咁美好既世界

有人喜歡一路跑一路聽彿謁
    盼望有朝一日能得道成仙普渡眾生

其真實聽 ...

真係嗎??好有趣..

升級   40.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-9-24 13:31 發表

主要都係要方便體積細, 音質其次, 我就係用 ipod shuffle, 同你條link 0個部大細差不多, 三百幾蚊, 耐用, 不過無fm....

thanks kito807 ching .