香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

2010香港三項鐵人總會會籍

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-7 22:31 發表
我想問三鐵O的比賽咁早7:00!!!...
我冇私家車,個朝咁早點運車去比賽場地?
除左叫VAN(好貴!)仲有冇其他方法?
如果入屬會,會唔會有專車運O的車去?

可以同朋友夾錢租van, 的士就可入到一架
專車呢個問題好睇情況, 有時計得掂數都會租架大巴一齊去, 當然都唔係免費啦
有時鐵總都會安排專車

升級   90%

該用戶從未簽到

我住TUEN MUN.....
個個比賽幾乎係6,7點,
我唔怕早起身, 但搭車係一個問題...
這點令我卻步.....唉!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-8 11:41 發表
我住TUEN MUN.....
個個比賽幾乎係6,7點,
我唔怕早起身, 但搭車係一個問題...
這點令我卻步.....唉!!

呢個亦都係單車比賽既問題, 始終照顧唔到全港各區
如果夾到同區既朋友會好好多, 再唔係就要使d錢解決

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-11-27 12:29 發表

你一次過寄Titan 同總會的入會表比我地, 開一張票比毅騰, $包抱毅騰同總會入會費, 我地會幫你搞哂所有野

如果仲未寄, 請你寄去我舖頭, 因為方便我處理, 地址去Titan 個網睇啦

一收到你的入會表, 我會send  ...

ginny ctse,
啱啱見到水陸1賽程好啱我(5K+27K+5K)呢D跑手, 一於試下去馬,
依家先至入會趕唔趕得切?

唔該晒!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-22 20:08 發表

ginny ctse,
啱啱見到水陸1賽程好啱我(5K+27K+5K)呢D跑手, 一於試下去馬,
依家先至入會趕唔趕得切?

唔該晒!

31號前入就無繼續有折扣
如入毅騰, 詳情pm左你

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-12-22 23:03 發表   31號前入就無繼續有折扣如入毅騰, 詳情pm左你

已收 pm, 謝謝 ginny ctse, 報名表及費用已寄!

講得唔係咁清楚, 依家入會至報名,
幾時知報唔報到呢? 因為要租車,
抑或多數有位, 租定車呢?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-23 07:05 發表

已收 pm, 謝謝 ginny ctse, 報名表及費用已寄!

講得唔係咁清楚, 依家入會至報名,
幾時知報唔報到呢? 因為要租車,
抑或多數有位, 租定車呢?

通常比賽前一星期報名都無問題,如自己報名,係表上單車租用上填是,到比賽當日到世紀單車租車便行, 但留意頭盔必需自備

而入左會之後報名,我地會係比賽一至兩星期前打比你, 問你玩唔玩, 玩就幫你報, 咁到時你記得講明要租車就得啦

比賽見!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-12-23 13:04 發表   通常比賽前一星期報名都無問題,如自己報名,係表上單車租用上填是,到比賽當日到世紀單車租車便行, 但留意頭盔必需自備而入左會之後報名,我地會係比賽一至兩星期前打比你, 問你玩唔玩, 玩就幫你報, ...

已收電郵、sms, 謝謝 ginny ctse 幫忙!
好好效率!

不過到時比賽至租車, 只係得mb, 無rb!
上次三鐵聽細記阿叔講到租rb 好緊張咁!
所以我都會呢幾日去問下!

升級   7.37%

該用戶從未簽到

請問租車點計架?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Tenzero 於 2009-12-23 17:53 發表 請問租車點計架?

$90, 頭盔另計, 好似係$30, 好貴!(但有時又話包頭盔!!)

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-23 21:21 發表

$90, 頭盔另計, 好似係$30, 好貴!(但有時又話包頭盔!!)

但今次張報名表到寫名話無頭盔租喎!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-23 21:21 發表

如果你唔介意, 我都有個士啤頭盔可以借比你

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-12-23 23:42 發表 但今次張報名表到寫名話無頭盔租喎!

應該係預早book車ge 時候, 問你要唔要頭盔,
上次三鐵試車就要$20, 第二次試車就$30...
但就話包埋比賽個日??

原帖由 orce 於 2009-12-23 23:54 發表 如果你唔介意, 我都有個士啤頭盔可以借比你

謝謝 orce ching,
我見試車都係$40, 無理由租頭盔要20、30蚊,
所以用咗阿仔個頂! 士啤頭盔留番俾有需要ge ching/ctse

升級   7.37%

該用戶從未簽到

thanks for info.

升級   100%

該用戶從未簽到

今日book 咗架rb 90蚊, 若果連埋頭盔,
只係加多 10蚊啫!!

若果要租全新靚rb, 盛惠 200蚊(標價二千幾三千蚊!!)
若果要造成績ge 話, 可以諗諗!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-24 19:37 發表
今日book 咗架rb 90蚊, 若果連埋頭盔,
只係加多 10蚊啫!!

若果要租全新靚rb, 盛惠 200蚊(標價二千幾三千蚊!!)
若果要造成績ge 話, 可以諗諗!!

新車好似 Solar 2000, 不夠舊車GIANT OCR 快啊,
Rockiec hing, 應該可以做好時間。

升級   100%

該用戶從未簽到

講講下好似同會籍無乜關係咁添!

loud 兄, 今次呢項賽事跟上次"超越挑戰三項鐵人賽" 路程一樣,
但跑步重多咗5k, 明顯同上次唔同, 上次單車比重大,
但今次跑步比重多番啲! 所以先至嚟報!

今次時間應該會好啲, 一來跑多咗, 二來唔使上水換衫咁煩...
不過未試過, 唔知係咪咁! 有可能跑完5k, 再踩27k之後,
無力再跑果5k都未定! 可能真係搵日試下先!

原帖由 loudspeaker 於 2009-12-25 08:47 發表
新車好似 Solar 2000, 不夠舊車GIANT OCR 快啊,
Rockiec hing, 應該可以做好時間。

我book 果架好似係 GIANT 2000, 唔知同OCR 有乜分別,
試車係咁倚咋! 可能遲下走番轉試清楚啲!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-25 14:25 發表
講講下好似同會籍無乜關係咁添!

loud 兄, 今次呢項賽事跟上次"超越挑戰三項鐵人賽" 路程一樣,
但跑步重多咗5k, 明顯同上次唔同, 上次單車比重大,
但今次跑步比重多番啲! 所以先至嚟報!

今 ...

Rockiec 兄,跑步你強項,單車你一點也不弱,
聽 Jason 兄,頭 5km, 不要給前領跑手拋離便可,
因為你需要鉤他們的車尾,一定要保留實力最後 5km,
這樣便有機會做出好時間。

Giant 好像沒有 2000 系列,可能是 Solar 2000,
因為好久沒有去世X,所以不知道他有什麼車出租了解。
有機會可以出操下車。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-12-25 21:28 發表
Rockiec 兄,跑步你強項,單車你一點也不弱,
聽 Jason 兄,頭 5km, 不要給前領跑手拋離便可,
因為你需要鉤他們的車尾,一定要保留實力最後 5km,
這樣便有機會做出好時間。

Giant 好像沒有 2000 系列,可能是 Solar 2000,
因為好久沒有去世X,所以不知道他有什麼車出租了解。
有機會可以出操下車。

上一次鐵人賽, 時速大約30K/hr, 但呢個速度根本跟唔到前車,
佢地真係好快, 無40都有35, 根本鉤唔到! 睇怕都係响跑項盡下人事...

唔知loud兄幾時會操車?? 抑或13兄遲下整番個賽前預習??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-25 22:29 發表

上一次鐵人賽, 時速大約30K/hr, 但呢個速度根本跟唔到前車,
佢地真係好快, 無40都有35, 根本鉤唔到! 睇怕都係响跑項盡下人事...

唔知loud兄幾時會操車?? 抑或13兄遲下整番個賽前預習??

沒錯呀,快車分分鐘的確有 38 以上,不過可以找一些跟自己差不多車速
的鉤便沒有哪麼費力,我會找車速約 32km,會舒服小小。
我可能會找一個星期日去操下,到時 PM 你呀。