香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

係日本買 asics 係咪會平啲?

升級   31.65%

該用戶從未簽到

有冇CHING / CTSE 知道呢?THX
+1 0
上一篇︰E.T.生日快樂(16Jan)下一篇︰灣仔區新手報到!

升級   0%

該用戶從未簽到

你最好問 Sealion ctse............佢好鬼熟...
我見佢facebook有成打asics.....睇到我流晒口水

升級   0%

該用戶從未簽到

如果買大陸版...以LISTED PRICE 來講.. 香港買平少少...
日版就唔知... 因為我未試過在香港買日版

在日本買都係因為多款好多同埋齊碼好多... 日本好多地方都係正價(至多打九折)
有時仲會搵到有月下貨(我試過用560 蚊港幣買TARTHER)

升級   31.65%

該用戶從未簽到

如果日版平過香港
要買返對日版先

升級   63.16%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

If you are looking for Japanese models, it is cheaper to buy in Japan.  Some shops can offer 20% off on those new models.

One of my friends just visited Tokyo during New Year Holidays, he brought two pairs of Tarther Japan - 2008 model in black colour.  It is approx. HK$7xx.  It should be a very good deal because shops in HK are selling at HK$1400 with 10% off.  The shop is located in Ueno.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 SantoriniIsland 於 2010-1-16 20:05 發表
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        If you are looking for Japanese models, it is cheaper to buy in Japan.  Some shops can offer 20% off on those new models.

One of my friends just visited Tokyo during New Year Holidays, hebrought two pairs of Tarther Japan - 2008 model in black colour.  It isapprox. HK$7xx.  It should be a very good deal because shops in HK areselling at HK$1400 with 10% off.  The shop is located in Ueno.

而家TARTHER JAPAN  出0左新款....當然要清下貨啦...
月下貨..可遇不可求...

如果 CHING 去開日本...當然要周圍搵下有無好野執都唔錯GA~

升級   98.42%

該用戶從未簽到

理論上日板在日本本土賣會平d....但只限於東京(上野平得多)同大板附近.....北海道同東北甚少見平野。我聖誕從横濱回來...都見過有對上一代skysensor日本板只售8000¥。但自己去年己入了一對新款所以無買到。

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-18 15:45 發表
理論上日板在日本本土賣會平d....但只限於東京(上野平得多)同大板附近.....北海道同東北甚少見平野。我聖誕從横濱回來...都見過有對上一代skysensor日本板只售8000¥。但自己去年己入了一對新款所以無買到。

請問ching,新款同舊款 Skysensor,有乜唔同?個底唔同晒喎!

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-18 15:45 發表

Ching

小弟下個月會過大阪
    那兒會有平鞋? Outlet 還是街鋪?
    Outlet 有冇 Asics?

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2010-1-18 17:55 發表

Ching

小弟下個月會過大阪
    那兒會有平鞋? Outlet 還是街鋪?
    Outlet 有冇 Asics?
    小弟在大板未去過outlet..只去過街鋪及steps...steps有ching介紹過會有大d拆扣..但都要撞啱至有机執到荀野....outlet就真係要攞資料睇下至知...在束京我去過幾個outlet都有ascis...大板就唔知la....不過若有机會到東京就可去上野購物街,裡面有好幾間體育舖,d野好平下...如sports zyuen....有机執苟貨.

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-1-18 17:02 發表

請問ching,新款同舊款 Skysensor,有乜唔同?個底唔同晒喎!
    我未着過舊款,比較唔到,但个底係唔同,此外鞋面亦無大大个字"Japan"喺度...好似舊款個樣跨d..新板沉實d..我感覺

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-20 01:13 發表
    我未着過舊款,比較唔到,但个底係唔同,此外鞋面亦無大大个字"Japan"喺度...好似舊款個樣跨d..新板沉實d..我感覺

唔該Ching,

我尋日去過運動國睇,個Sales哥哥好好人, 佢講Skysensor舊底同新底一樣物料,可能我個對係07款所以唔一樣。
    無論如何,出左新款就只可以到買新買唔到舊啦!
    不過舊係made in Japan,物料同著上去感覺會比中國製造好d!

一予二月去東京馬拉松掃貨,諗住買以下:
    Skysensor Breeze 2-wide
    http://www.asics.co.jp/running/products/A/3/detail/~TJR321
    Tartherblitz-wide
    http://www.asics.co.jp/running/products/A/3/detail/~TJR246
    上野果間 sport zyuen 我成日幫襯,仲有時有旬野添,反而 outlet 無乜好野。

升級   100%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姐:

有冇留意日本網上買這些運動用品平唔平?例如日本Amazon.
    我有同事經常去日本,那邊亦有branch,日本寄回來香港可以搭單公司d野一齊寄.

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-1-20 11:52 發表
    咁多位師兄師姐:

有冇留意日本網上買這些運動用品平唔平?例如日本Amazon.
    我有同事經常去日本,那邊亦有branch,日本寄回來香港可以搭單公司d野一齊寄.

我見到10% off!

http://kakaku.com/sports/ss_0009_0014/0002/0001/ma_0/S0000029188/

http://www.amazon.co.jp/asics-%E3%82%A2%E3%82%B7%E3%83%83%E3%82%AF%E3%82%B9-ASICS%E3%80%90%E3%82%A2%E3%82%B7%E3%83%83%E3%82%AF%E3%82%B9%E3%80%91%E3%83%A9%E3%83%B3%E3%83%8B%E3%83%B3%E3%82%B0%E3%82%B7%E3%83%A5%E3%83%BC%E3%82%BA-SKYSENSOR-TJR320-0142/dp/B002H37FT2/ref=pd_rhf_p_t_3

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-1-20 11:52 發表
    咁多位師兄師姐:

1順帶一提....若在網上購日板衣服或鞋最好巳經在香港試过�一模一樣的貨品size先好訂...否則好易size買回來唔啱着....日本跑鞋size通常較細...我穿開d鞋全都是27.5cm但我對skysendor是28.5cm才合穿...若我不在現塲試,隨時買細咗.....即使同是ascis但

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-20 18:23 發表
    1順帶一提....若在網上購日板衣服或鞋最好巳經在香港試过�一模一樣的貨品size先好訂...否則好易size買回來唔啱着....日本跑鞋size通常較細...我穿開d鞋全都是27.5cm但我對skysendor是28.5cm才合 ...

對,我試過從英國訂行山鞋,即使劃了紙機寄過去都唔啱,
    所以鞋一定要試過先,不宜隔山買牛

升級   100%

該用戶從未簽到

即使劃了紙樣寄過去都唔啱

升級   66.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-1-20 01:07 發表 小弟在大板未去過outlet..只去過街鋪及steps...steps有ching介紹過會有大d拆扣..但都要撞啱至有机執到荀野....outlet就真係要攞資料睇下至知...在束京我去過幾個outlet都有ascis...大板就唔知la....不過 ...
    剛剛大阪返黎, 最近關西機場那個OUTLET 有ASCIS, 隔離仲有個SOPRTS SHOP
    神戶個邊那個就冇.

升級   41.58%

該用戶從未簽到

我都想知實際位置係邊…
    「東京(上野平得多)同大板附近」
    因為遲下去日本打算買比賽衫同skysensor