香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

長跑/慢跑減肌肉腿

升級   22.63%

該用戶從未簽到

又要煩大家..唔好意思呀~

我依家大腿外側有好大9硬既肉...
我唔知係肌肉定係密集脂肪腳~
不過我都想問下長跑/慢跑有無可能減到呢2種腳咖??
如果減唔到..甘可以唔可以修番個形出黎??

有關密集型脂肪~
这种肥胖者的单个脂肪细胞特别大或者脂肪细胞密度高,一般肥胖历史很久(三四年以上),或者从小就很肥胖的就属于这种类型。从kiko的肥胖历史来看,变胖时间5年左右,造成kiko肉“硬”的原因可能因为脂肪密集型肥胖。

唔該曬大家呀~~~!!!!!!!!!!
+1 0
上一篇︰大家好!下一篇︰影長跑�鐵人賽事用閃光燈?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上野樹里 於 2010-1-28 20:19 發表
又要煩大家..唔好意思呀~

我依家大腿外側有好大9硬既肉...
我唔知係肌肉定係密集脂肪腳~
不過我都想問下長跑/慢跑有無可能減到呢2種腳咖??
如果減唔到..甘可以唔可以修番個形出黎??

有關密集型脂肪~
...

長而慢跑絕對可以減到脂肪,包括大腳小腳及最難消滅的肚腩。但運動減肥是不可以局部滅脂,而是全身按比例去抽脂。上野小姐俾D耐性,運動減肥是最健康有效的方法,但需要持之以恆,不是短時間可見成效的。

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-1-28 20:34 發表

長而慢跑絕對可以減到脂肪,包括大腳小腳及最難消滅的肚腩。但運動減肥是不可以局部滅脂,而是全身按比例去抽脂。上野小姐俾D耐性,運動減肥是最健康有效的方法,但需要持之以恆,不是短時間可見成效的。

啊!
原來係甘~!!
不過我想問下呢
好似我呢d好耐無做運動既人...
岩岩開始做番運動小腿係唔係會好快酸同埋硬??

定係我拉筋拉得唔好??
不過我只係前小腿硬...後小腿係無feel....
姐係只係小腿前便muscle硬
唔該曬!!!!煩到大家tim!
話說我上google search
有人話係場地太硬/太耐無做運動/唔岩鞋/無缓冲
所以甘的
甘我跑既地方係石屎地.....
同埋呢我係腳跟落地....我都有至少半年無做運動...
我係著跑鞋的~
甘其實係石屎地到跑係唔係有問題???唔該曬

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-1-28 22:11 發表
都係果句,你急步行幾個星期先,比啲肌肉同心肺適應吓!

其實呢..
我唔係好明急步係點...
姐係比平日既步伐行快d???
唔好意思呀...因為我運動idiot黎...
甘急步會唔會有咩技巧咖??都係腳跟落地??
唔該曬~~又煩到大家

升級   2.11%

該用戶從未簽到

我都係初哥,希望第d師兄可以幫到你