香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Kolo
打印 上一主題 下一主題

號外:減肥大軍又增添了一員猛將!

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

勁呀
    我跑左八個月
    得一次可以去到尼個速度咋
    其他全部一個鐘外..........  

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-31 00:21 發表

勁呀
    我跑左八個月
    得一次可以去到尼個速度咋
    其他全部一個鐘外..........  

可能我廿幾歲果陣有操開卦,果陣時因為工作需要,要經常練跑,甚至重訓等都有,好金鼎架!!!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 Kolo 於 2010-4-7 18:56 發表

可能我廿幾歲果陣有操開卦,果陣時因為工作需要,要經常練跑,甚至重訓等都有,好金鼎架!!!

見好多 ching/ctse
    冇乜練過
    或練左兩三個月去跑
    就輕鬆咁 sub60
    甚至 sub50
    絕對感受到乜野叫先天不足!!!!  

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-4-8 00:40 發表

冇乜練過
    或練左兩三個月去跑
    就輕鬆咁 sub60
    甚至 sub50

人比人比死人呀 師兄
    你減磅減得咁好 好多人都好佩服你啦
    有時不必刻意跳高的 其實跑步 不必看速度 能換到最暢快的呼吸 就可以了
    Come on ~~~You can achieve your goals

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 hkyen 於 2010-4-8 09:18 發表

人比人比死人呀 師兄
    你減磅減得咁好 好多人都好佩服你啦
    有時不必刻意跳高的 其實跑步 不必看速度 能換到最暢快的呼吸 就可以了
    Come on ~~~You can achieve your goals

Thanks ching!
    始終我跑步既目的係減肥
    速度都係次要
    只係覺得齋減肥跑步好悶
    所以先計下時畀自己一d推動力

要怪就怪自己咁遲先減肥
    好多青少年身輕如燕
    彈下彈下咁就完成 10k
    我就要搏老命拖住百九幾磅既身軀去跑........  

升級   22.63%

該用戶從未簽到

原帖由 Kolo 於 2010-3-30 22:32 發表
    早幾日開始,隻左腳膝頭哥內則,起跑時Feel到有D冤冤痛,但係跑落又唔多覺有野,跑完都好似冇乜事!

但係尋日跑完之後,果個位依然係痛,唔郁就唔痛,但係行平路都會痛,咁尋晚臨訓前就試下搽左D活胳油,睇下會 ...

ching, 長跑長有呀. 不要心急.

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-4-8 00:40 發表

冇乜練過
    或練左兩三個月去跑
    就輕鬆咁 sub60
    甚至 sub50

嬴到自己,已經係好成功架啦!

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 Danielclw 於 2010-4-8 17:31 發表

ching, 長跑長有呀. 不要心急.

係呀,今日個膝頭已經冇乜點痛,不過都係休息多幾日先穩陣!

其實腳踭以前都傷過幾次,估唔到今次係個膝頭哥領野!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 Kolo 於 2010-4-8 17:53 發表

係呀,今日個膝頭已經冇乜點痛,不過都係休息多幾日先穩陣!

其實腳踭以前都傷過幾次,估唔到今次係個膝頭哥領野!

拾下 ching/ctse 既牙慧先
    跑步都係為左身體好
    如果為左跑步而整壞身體就搞錯哂啦
    記住休息係為左跑得更長呀~~~

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-4-9 10:23 發表

拾下 ching/ctse 既牙慧先
    跑步都係為左身體好
    如果為左跑步而整壞身體就搞錯哂啦
    記住休息係為左跑得更長呀~~~

都唔知係咪隊啤酒隊得多,攪到D骨頭弱左,果次睇完跌打仲問個醫師:「洗唔洗戒口?飲唔飲得啤酒?」佢答:「唔飲得!平時都唔好飲咁多添呀,飲酒會傷骨架!」

我一向都唔知呢一點,可惜知道得太遲啦,等我仲成日同D番劈酒劈得咁過癮,仲成日搶住幫人頂酒,扮晒豪情萬丈果隻,宜家至知道折墮!  

不過今次算係好得幾快,而家上落樓梯都已經冇乜點痛!休息多幾日就可以重出江湖啦!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 齋老味 於 2010-4-8 10:50 發表

Thanks ching! " />" />
    始終我跑步既目的係減肥
    速度都係次要
    只係覺得齋減肥跑步好悶
    所以先計下時畀自己一d推動力

要怪就怪自己咁遲先減肥
    好多青少年身輕如燕
    彈下彈下咁就完成 10k
    我就要搏老命 ...

齋兄, 你都好過我
    我仲要肥過你, 現在我無論跑平路,
    跑山路 , 都要輸俾人好多條街!
    有時我真係有點深深不忿!!

不過練長跑期望成為我一生中的事業.
    希望大家都努力啦 !!

升級   95.26%

該用戶從未簽到

我琴日加入跑步...

173cm,220lbs,係跑步機練住先。

PS: 我以前都有玩健身房的 step & boby combat,但停了3年。依家諗住加少少跑步。