香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑域多利道跑友注意! 路上有精神病單車手! 真係小心比佢打!

升級   0%

該用戶從未簽到

事緣今日(3月26日)得閒, 就四點度去跑域多利道啦, 點知... 係路上見到一個著住紅色單車衫褲既人, 咁佢係度亂咁嗌(聽唔到佢講乜架) 咁佢就用手指住行人路好似叫我唔好係馬路度跑, 我就覺得算啦咁, 聽佢講, 但係佢架車走左仲係度大嗌,, 唔知咩事,. 我係同佢打對既. 咁條路會返轉頭同埋單車點都快過人啦

第二次又見到佢又嘈... 係咁講唔知咩. 聽到有少少粗口既.. 第3次又見到又係咁, 真係比佢嚇陣. 其實都唔知佢做咩, 各位跑友跑呢條路既小心啦
+1 0
上一篇︰豆腐鐵人跑步日誌下一篇︰經理人計劃

升級   0%

該用戶從未簽到

econecon c hing

thank a lot ar

升級   0%

該用戶從未簽到

搞到我有少少陰影添, 佢一定係有問題果d, 因為如果第一次嘈就算, 係離遠佢就嘈... 第2次第3次都係咁, 我都驚左有少少. 唉. 同埋我見到佢一定避開打對面, 因為驚左佢..

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟都成3個星期無去域多利道

以前未見過這人

打人.........小弟估唔會

小心D la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2010-3-26 19:25 發表

小弟都成3個星期無去域多利道

以前未見過這人

打人.........小弟估唔會

小心D la

我都驚佢再返轉頭.. 我實唔夠佢快. 你知啦, 跑步點可能快過單車..

你都係跑開呢條線架原來, 幾好跑架

升級   61.1%

該用戶從未簽到

都市人壓力真係大

升級   20.25%

該用戶從未簽到

Oh~~~Drink神病

師兄小心d 下次避開好d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-3-26 22:13 發表
Oh~~~Drink神病

師兄小心d 下次避開好d

我第一次遇到咁既事. 大家都冇咩衝突講真, 離遠見到就嘈, 當我第1次阻住佢,其實都阻唔到. 第2同3次.. 根本係唔會阻到. 佢好似想撞埋黎咁,, 仲係度爆埋粗. 除左係咁大嗌一d唔知講咩既野之外

而家跑呢條線都驚驚地

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-26 17:57 發表
事緣今日(3月26日)得閒, 就四點度去跑域多利道啦, 點知... 係路上見到一個著住紅色單車衫褲既人, 咁佢係度亂咁嗌(聽唔到佢講乜架) 咁佢就用手指住行人路好似叫我唔好係馬路度跑, 我就覺得算啦咁, 聽佢講, 但係佢架車 ...

CHING.....我都係跑域多利道......全部都係跑行人路,衝到行都沒問題.
你作咩跑馬路 ? 行人路又唔係多行人 ,馬路多灣,d車開得好快下,好危險 ! 佢叫你跑路都係為你好.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-26 23:19 發表

我第一次遇到咁既事. 大家都冇咩衝突講真, 離遠見到就嘈, 當我第1次阻住佢,其實都阻唔到. 第2同3次.. 根本係唔會阻到. 佢好似想撞埋黎咁,, 仲係度爆埋粗. 除左係咁大嗌一d唔知講咩既野之外

而家跑呢條線都驚驚 ...

佢驚炒到你....唔好聽講句,你傷你的事,整爛佢架車是大......所以咪嘈你!

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 econecon 於 2010-3-26 18:13 發表

搞到我有少少陰影添, 佢一定係有問題果d, 因為如果第一次嘈就算, 係離遠佢就嘈... 第2次第3次都係咁, 我都驚左有少少. 唉. 同埋我見到佢一定避開打對面, 因為驚左佢..

前兩日早上都跑過里條線域多利道來回 (跑行人路), 唔見里條友, 不過下次會小心D.  多謝提醒

升級   35.79%

該用戶從未簽到

Lucky me, I live in Kennedy Town and Victoria Road is my favourable running route.  I have never bumped into this guy 'coz I'll usually run at night, although I have not run for more than two weeks....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-3-26 23:30 發表

CHING.....我都係跑域多利道......全部都係跑行人路,衝到行都沒問題.
    你作咩跑馬路 ? 行人路又唔係多行人 ,馬路多灣,d車開得好快下,好危險 ! 佢叫你跑路都係為你好.

佢唔係為我好呀. 就算我跑番行人路佢都照"吠"... 所以一定唔係為我好. 同埋佢係係度大嗌一d唔知咩話.. (應該係亂up野,再夾雜d粗口)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Freaky 於 2010-3-27 01:47 發表
    Lucky me, I live in Kennedy Town and Victoria Road is my favourable running route.  I have never bumped into this guy 'coz I'll usually run at night, although I have not run for more than two weeks... ...

夜晚小心d 呢條路入夜想搵個人都難 小心d人打匪果d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-27 07:42 發表

佢唔係為我好呀. 就算我跑番行人路佢都照"吠"... 所以一定唔係為我好. 同埋佢係係度大嗌一d唔知咩話.. (應該係亂up野,再夾雜d粗口)

Ching... 我係個條路跑了幾年,不時見到D單車人士,都沒有發生過你講的情況.
    可能你講的個人係近期出現.另外可能佢認得你,所以就算你跑番行人路佢都照"吠"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-3-27 09:12 發表

Ching... 我係個條路跑了幾年,不時見到D單車人士,都沒有發生過你講的情況.
    可能你講的個人係近期出現.另外可能佢認得你,所以就算你跑番行人路佢都照"吠"

3次.. 所以我覺得佢係有精神病果d.. 短時間內見到3次.. 所以我更覺佢係有問題, 認真有問題, 佢"吠"係講d唔知咩話. 或者係亂咁up.. 3次唔係少, 係亂"吠"中有d粗口聽到

姑勿論點都似精神病人仕