香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

天氣熱番,我又要去跑步減肥啦!!

升級   6.32%

該用戶從未簽到

大家好耐無見,好彩個AC無消失到
話說上年從198減到去164之後,因為番學停左去跑
計計埋埋都成半年都跑過
其實一直都keep到飲食好好地,體重都維持係162,164左右(奇怪!本身164,無去跑步,有時仲會趺落162!!!?)
但直到呢兩三個禮拜開始失去控制...食左好多零食...體重去到167
所以岩岩食完最後的M記後,再次決心向零食,垃圾食物說不!!!
今晚就開始跑番步!!
但我諗應該會退步番好多
希望唔會退步去到一開始跑咁,10分鐘都支持唔到啦

+1 0
上一篇︰多威團購第一輪交收情况下一篇︰三項新手黎打個招呼

升級   20.25%

該用戶從未簽到

師兄~~~加油加油
小弟都係渣打後失控飲食同作息時間攪到不知所謂(又冇咩跑)
都重左成10磅

但你之前都成功keep到 應該冇問題既
熱天好減d 夏天餓都易捱d 冬天餓就好易凍死啦

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

我仲慘
    放左五日假
    只係跑左個 10k 比賽
    都重左 7磅啦!!!

升級   42.63%

該用戶從未簽到

見到各位ching分享得開心, 我又發表一下意見, 小弟三個月前體重停留在180-184磅內, 一直都有keep住日日跑, 可惜沒有減過一磅, 前兩個星期病了就沒有跑, 中間還吃了一餐自助餐, 還以為會加了幾磅, 但係復活跑跑完上磅, 得返178磅, 原因是飲食習慣比以前有節制了, 少了暴飲暴食, 每餐食到跑, 而且每天作息有時, 即使非天天跑, 都keep得住, 以上意見供各位參考.

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 天天跑 於 2010-4-6 21:46 發表
    見到各位ching分享得開心, 我又發表一下意見, 小弟三個月前體重停留在180-184磅內, 一直都有keep住日日跑, 可惜沒有減過一磅, 前兩個星期病了就沒有跑, 中間還吃了一餐自助餐, 還以為會加了幾磅, 但係復活跑跑完上磅 ...

你就好啦
    我返工時可以控制飲食
    但係放假要陪老婆食飯
    佢一直都唔想我減肥
    攪到我唔敢食得太少.........  

升級   70.53%

該用戶從未簽到

ching你就好啦 .... 控制到飲食-3-
    我真係喪食m記囉咩事-x-

升級   6.32%

該用戶從未簽到

琴晚跑番...死都要跑番之前既距離,
    都跑到40分鐘non-stop,雖然跑到累死,跑得非常慢,但都話keep到跑步姿勢
    唔知係咪太耐無做運動,跑完對腳真係好痛,直情D腳趾唔可以向上彎曲
    一想向上彎曲就好似有隻根扯住咁,會好痺
    都係講句,希望自己可以keep到落去啦

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 DR_Dre 於 2010-4-7 07:17 發表
    琴晚跑番...死都要跑番之前既距離,
    都跑到40分鐘non-stop,雖然跑到累死,跑得非常慢,但都話keep到跑步姿勢
    唔知係咪太耐無做運動,跑完對腳真係好痛,直情D腳趾唔可以向上彎曲
    一想向上彎曲就好似有隻根扯住咁 ...

加油
    大家一齊努力~~~