香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

各位領跑員來揮揮手

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家,其實,我從佢地(視障運動員)身上學到及得著的比我付出的多很多呢! 小弟只是其中一個微不足道的領跑員新丁,還有很多默默地工作的前輩/師兄/師姐,佢地唔肯出鏡咋,佢地先係最值得敬佩的領跑員呀!

升級   4.75%

該用戶從未簽到

今年渣馬跑衫同上年幾乎一模一樣
    不想好像上年那件一樣在衣櫃裡閒著佔地方

想起會不會可以送給沒有參與渣馬的視障跑手
    等佢地都可以感受下“從心出發,跑出信念”的氣魄

各位領跑員認為可行嗎?可以代為轉送嗎?
    我有一件 L 碼
    交收地點會好有彈性
    謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2011-2-13 14:23 發表

各位領跑員認為可行嗎?可以代為轉送 ...

謝謝bello兄! 不用了,渣打銀行有贊助他們跑渣馬的,有廿幾個視障運動員參加,他們每人都會得到這T恤,所以真的不用麻煩了!  如果可以的話,到時給我們打打氣,叫聲:視障運動員加油,如果聽到我們叫:唔該借借,視障人士,能讓一讓我們就更好啦! 在此衷心感謝閣下對他們的支持!

升級   4.75%

該用戶從未簽到

回復 133# 的帖子

謝謝亮哥回覆!
    在賽道上我都會叫加油,不過有時唔想騷擾到你地跑同溝通,都只會默默地讚嘆和支持。
    anyway, 各位加油!

件衫等我睇下有咩人要,真係唔想浪費!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-1-10 17:54 發表

真的好多謝妳們的打氣,佢叫做阿聯,是個好爸爸,果日佢要趕住跑完返屋企煮飯給家人吃,所以心急左d咪跑快少少囉,嘻嘻!
    黎緊既星期日早上如果又見到我地,麻煩大叫:阿聯加油! 這枝肯定係強心針! 謝謝啊!

亮哥而家你比賽都同佢地一齊? 你咪冇得做pb? 真係好偉大呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bello 於 2011-2-13 14:23 發表

各位領跑員認為可行嗎?可以代為轉送 ...

你真係好心. 小弟一件都冇. 因為都送左比人. 不過個設計真係.... 整少少變化得唔得...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2011-2-14 16:19 發表

亮哥而家你比賽都同佢地一齊? 你咪冇得做pb? 真係好偉大呀.

師兄請不要這麼說,我從沒覺得自己偉大啊! 我只是一個微不足道的小人物,他們全部都是我的好朋友,帶給我無限的喜樂,能夠和好朋友攜手跑馬拉松,是小弟的榮幸!
    請你們不要在此貼討論與領跑員無關的事好嗎? 謝謝啊!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

亮哥,好奇一問,你今次領跑的選手是否你廈馬那位拍檔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hobbywet 於 2011-2-18 15:41 發表
    亮哥,好奇一問,你今次領跑的選手是否你廈馬那位拍檔

非也,是北馬的拍檔.....阿聯。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 allanccl 於 2011-2-18 16:02 發表
    非也,是北馬的拍檔.....阿聯。

高手 !   

亮哥加油 !
    我唔係好清楚邊位視障跑手會跑,
    又唔係好清楚邊位義工會帶跑.

到時見到嘅話, 會叫聲加油打氣 !
    (不過, 亮哥同阿聯一齊跑, 應該會喺我前面.)   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-2-19 00:41 發表

高手 !   

亮哥加油 !
    我唔係好清楚邊位視障跑手會跑,
    又唔係好清楚邊位義工會帶跑.

到時見到嘅話, 會叫聲加油打氣 !
    (不過, 亮哥同阿聯一齊跑, 應該會喺我前面.)   

見笑了!
    你今次不用帶跑嗎?
    如果你一個人跑,小弟怎能在你前面呀? 咪笑我啦!
    多謝你的打氣! 我地會盡力的了,渣馬見!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

各位光明跑手&領跑員, 明天加油!!

升級   14.67%

該用戶從未簽到

今日在青馬大橋見到亮哥同阿聯
    我大叫了一聲:阿聯加油
    他有回應我呢﹗

好高興可以為你們打打氣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小參孫 於 2011-2-20 17:26 發表
    今日在青馬大橋見到亮哥同阿聯
    我大叫了一聲:阿聯加油
    他有回應我呢﹗

好高興可以為你們打打氣

謝謝閣下打氣!
    沿途都有好多人昨晚睇過亞視新聞的給我們倆人打氣,給了阿聯很多油啊,可能無人替我加油,西隧入口前小弟爆了,幸好到39K後有個領跑義工來接力帶他,阿聯完成時間3:54,小弟完成時間3:57,大家都sub4,好開心!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

各位光明朋友及領跑員, 恭喜你地完成賽事

升級   68.6%

該用戶從未簽到

我今年做領跑員, 半馬跑 2:12, 好開心又舒服, 唔使做時間. 你地有時間都來玩吓!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-2-19 15:38 發表
    各位光明跑手&領跑員, 明天加油!!  

Sorry Rebecca!
    無機會pass呢個加油給他們添,因小弟負責全馬的運動員,好忙呀,替他們換衫、綁鞋帶、晶片,扣號碼布,我們有7個運動員加7個領跑義工,派了五個領跑義工拿了十四份行李去寄存(真的不好意思,五個人拿14份重甸甸的行李,他們真令小弟敬佩),剩下我和另一個義工,又要帶佢地去廁所,又要逐個帶他們跑幾百米後拉筋,等那五個義工回來就已經要上起步線,連講多句說話既機會都無。所以...無講到!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2011-2-20 19:28 發表
    各位光明朋友及領跑員, 恭喜你地完成賽事  

謝謝SUE姐!
    一地都是玻璃......跌晒眼鏡,以為有幾個會上車,點之,全部都完成賽事,要給他們十個叻!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-2-20 23:19 發表

Sorry Rebecca!
    無機會pass呢個加油給他們添,因小弟負責全馬的運動員,好忙呀,替他們換衫、綁鞋帶、晶片,扣號碼布,我們有7個運動員加7個領跑義工,派了五個領跑義工拿了十四份行李去寄存(真的不好意思,五個 ...

亮哥, 唔洗sorry, 我換衫時見到孫媽媽, 跟主0向sogo見到其他跑手, 都打左好多個, haha
    同佢地打氣仲開心過自己跑呢