香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

幫我買兩盒丫唔該,不過我聽晚黎唔到,可否幫我keep 住先?

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 明跟人生跑 於 2010-9-28 22:03 發表
哈利:水特粉40元5包,有沒興趣?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

冇問題,大家夾埋可以慳多o的郵費

代購 Northface 薄風褸 (可摺埋放入袋的)
HKD $13x (連郵費)
http://item.taobao.com/item.htm?id=5979565354

已落order,成交时间:2010-10-04 10:39 ,5-7 天後有貨:

1. 哈利 (淺藍色 M)
2. 成成 (淺藍色 M)
3. KF (綠色 M)
4. 亮哥 (綠色 M)
5. Rockiec (黃色 M)

原帖由 allanccl 於 2010-9-29 12:25 發表

可唔可以再搭單一件綠色m碼呀 images/smilies/smallhead/face17.gif

升級   94.3%

該用戶從未簽到

係咪 8:00pm 食晚飯?

原帖由 快活人 於 2010-9-29 13:13 發表
明晚食飯ge ,請在和記餐廳食住等 ( 因為老地方 原來晚間無coffee  供應 )

升級   94.3%

該用戶從未簽到

都同過你地去o個度食啦,七點九太趕啦,我自己食算啦。

原帖由 快活人 於 2010-9-29 23:33 發表

7:45 la .. 知5知和記係邊到 ??

升級   94.3%

該用戶從未簽到

請問大家手上有多少捐款未入數?

自行用 Credit Card 上網入數, Team Page 的籌款總額可以即時更新,
這是最快捷方便的方法,而非網上籌款則只會在比賽後(12月)才更新。

現在 T隊(0576) 及 K隊(0709) 分別尚欠 $200 及 $4750。
我已籌了$4700,個人能力有限,大家可否分擔一下籌款的責任?

除了我之外,其餘落場的 8位隊友每人籌 $618.8 ($4950/8) 可以嗎?

希望大家不要忘記毅行者背後的意義。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

仲有乜好度丫,用信用卡上網捐$200 比 T隊,其餘比 K 隊啦,應該可以儲埋信用卡積分添。

原帖由 wty16 於 2010-10-5 22:18 發表

我都raised >HKD 1000X, 明天電聯你, 度度kui...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

星期六全日要開OT來不到 。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

咁ok 啦老總,之前有師兄提過話籌夠兩萬八下年可優先登記等你有得玩,恐怕很難做到。

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/info/qna/qna.html?__locale=zh_HK (尾四的問題)
所有在今年「樂施毅行者」籌款達28,000元的隊伍,可在來年的「樂施毅行者」獲得優先登記。

原帖由 大雄2009 於 2010-10-6 13:17 發表
哈利請放心, 其實wty16早前已對我說收到$1000善款, 並打算捐比k隊, 其他k隊成員亦有共識把將收到的善款谷晒去k隊度. 若最後仍不夠的話我會有辦法.

我和iceberg已過數的$1000報名費不知計不計入善款度?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

網上捐款確實需要輸入捐款者的地址(見下圖)。
大家都是常上網的人,不覺得又要用筆填表、又要處理ATM receipt / 保存現金及辦理其他手續又麻煩又容易出錯嗎?

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/join/registration/onlinedonation.jsp?teamId=2803&memberId=0&donationType=TEAM&__locale=nulTeam%20Pagel

升級   94.3%

該用戶從未簽到

Northface 薄風褸有貨啦! 不過信用咭條數仲未o係 e-banking 見到,每件預 HKD $13x 都唔會有錯啩。

成成、KF、亮哥、Rockiec 想點交收呀?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

既然沒有人報名,星期六原定計劃取消啦。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

星期日ok,遲些再定時間啦。

原帖由 laputa99 於 2010-10-7 23:44 發表

藍色好sharp, 送多罐可樂唔該
哈利, 星期日下午會否跑TKO運動場? 唔該唒

升級   94.3%

該用戶從未簽到

上次你話報左個人就冇得改,而家係咪冇變?

原帖由 烏拉 於 2010-10-12 11:02 發表
Calling Calling" />" />" />" />
12.19 沙田節. 大家係咪想組隊際呀?? 係就盡快集齊人數 4-6人. 通知聲啦! 要比資料皇上去搞架啦.

另外. 大雄同猿球都覆左我10.25會齊齊殺入大西北. 仲有無人會去呀?? 麻煩快快去報名啦 ...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練18:
日期:16/10/2010 (星期六)
集合時間及地點: 6:55am at 西貢碼頭巴士站集合,乘7:00am開出巴士往北潭涌
                         (食早餐者請於6:30am 在老地方( 華威餐廳) 食住等)

行程:  M001 (北潭涌) - M101 (獅子亭) (50.5K)
預計時間: Total 11-13 hours (天文台預測當天氣溫23-27度, 應該能以較快速度完成, 目標pacing為4.5k/hr)

備註: 1. 請最少自備約1L-1.5L水, 亦需帶備補給品如麵包, power gel等.
          2. 沿途有多個位置可補水, 但建議烏拉於企嶺下(麥4入口)預備水,水特及午飯十卜我們, 接着陪行至終點.
          2. 自備防晒用品, 包括帽, 黑超, 防晒霜等, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好.
          3. 另外需自備電筒, 以防日落後仍未到達終點.         

4. 建議帶人字拖及衣物於終點替換.         

人工智能報名:

1. 大雄 (量力而為, 行得幾多得幾多)
2. rockiec (唔係中午出發??)
3. 馬拉 (係上午7:00出發??)
4. bolo
5. desmond
6. 哈利 (本週較忙,運動量是零,如跟不上大隊,可能在水浪窩徹退。)
7.
8.
9.
10.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

x2  尋日餐晏太豐富,刺激到o的腸,攪到我要去水浪窝公廁開大,操咁多次山都係第一次。

都係食麵包好啲,或者索性叫 support team 帶埋葡萄適比我地飲。 

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-17 14:43 發表
Rockiec兄的建議非常好27分食飯時間太耐 ...

升級   94.3%

該用戶從未簽到

謝謝大雄! 你的見識,你的能力,與你的籌款能力,都成正比。(改篇自某銀行財務公司廣告的Slogan )

升級   94.3%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練19:
日期:TKO-T隊K隊:24/10/2010 (星期日)
集合時間及地點:7:30am 於將軍澳運動場停車場 如食早餐,請於6:45將軍澳君傲灣/一粥麵餐廳食住等
行程建議:
2. OOOO+UST+ Lohas Park 約 40x 公里
路線-(運動場-日出康城-銀線灣-龍蝦灣-大坳門-布袋澳-科大-運動場)
備註:
          1. 請最少自備約1.5L-2L水, 亦需帶備補給品如麵包, power gel等.
          2. 自備防晒用品, 包括帽, 黑超, 防晒霜等, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好.
          3. 記得帶備電筒
          4. 另外天氣不穩定,自備雨具,以備不時之需
          5. 建議帶人字拖及衣物於終點替換.         

5. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:

1. desmond (有得行就得)
2. 馬拉 (有得行就得)
3. bolo
4. iceberg99 (同明師兄意見一樣, 2 or 3)
5. 明(2or3, 7:30分會在運動場等)
6. 哈利 (7:30 在運動場等)

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

大會網頁講明非網上籌款總額 要12月先更新 ,真係唔明點解仲有人會選擇填 form、寄 form 呢個最慢o既方法? 同大家一向鬥心強、乜都要快o既作風完全相反。

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-23 13:37 發表
TKO毅行T隊的6.500元已達標,餘下就集中k隊的目標,多謝Tiffany埋尾,祝工作順利,身體健康!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

唉! 識得揾啲醒目o既贊助人都係一種策略,我有九成以上o既贊助人都係自動自覺自己用信用咭捐款,唔洗我煩。

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-23 22:26 發表
因為大會網上籌款要打很多資料,令人誤會要打私人資料,我自己會在下星期把籌款上網,K隊的6.500目標已達到

升級   94.3%

該用戶從未簽到